Bakelse en mörk kväll

Du visar för närvarande Bakelse en mörk kväll

Jag har haft stora bekymmer med min blogg den senaste veckan men nu är den igång igen. Det började med en Brutal Force-attack där någon (förmodligen en robot) lyckades logga in på min webb och skapa en ny användare. Jag radera den användaren så snart jag upptäckte det och trodde det var lugnt. Nästa gång jag kollade bloggen så hade denne någon sabbat sidan och jag kunde inte logga in! Då vände jag mig till Binero (där webben ligger) och de hjälpe till att återställde bloggen från en backup ett par dagar tidigare. Sen installerade jag olika säkerhetsplugins och lyckades låsa ut mig själv 🙂 – då fick Binero återigen komma till undsättning. Nu har det löst sig och jag är på banan igen. Den enda konsekvensen av det hela är jag nu får en massa mail från säkerhetspluginet om att någon blivit blockerad efter för många försöka att logga in.

Äntligen kan jag lägga upp de bilder jag tog på en bakelse jag åt en mörk kväll förra veckan. Bakelsen köpte jag enbart för att få något att fotografera till Gems Weekly Photochallenge där veckans tema är just Bakelse. Maken var i Slovenien med jobbet förra veckan så bakelsen njöt jag av i min ensamhet. Fast i ärlighetens namn ser den godare ut än vad den var. Jag har ingen aning om vad den kan tänkas heta, det fick jag aldrig reda på av bageriet där jag köpte den.

Botten var en liten skål av mördeg som var sockrad på utsidan. Inuti var det smörkräm, sen grädde och hallon i gele på toppen. En Budapestbakelse hade varit mycket godare.

Detta inlägg har 10 kommentarer

 1. "LillaSyster"

  Men vacker för ögat. Det är inte mycket som slår en bra Budapest=)
  FY vilket strul du haft. Hoppas att du får en lugn och skön helg nu! Kram

 2. Ditte

  Så trist med denna attack! Det tar ju så mycket tid och energi. Fint att du fick hjälp och att du nu är på ”banan” igen. Hoppas att du nu kan få ha bloggen ifred utan liknande attacker. För till vilken nytta. att attackera en blogg, kan en undra.
  En fin bild blev det i alla fall till temat. Sen är det ju trist att smaken inte var den bästa. Men man kan ju inte alltid lyckas…
  Ha det gott och trevlig helg.

 3. BP

  Osis med dessa eländiga robotar och dataproblem. Å då har du ju ändå en egen domän och en helt ”oskyldig” blogg om du förstår vad jag menar. Vad är poängen liksom – grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

  Tycker du gjord en stor ”uppoffring” med att köpa denna bakelse. Håller helt med dig. Den ser otroligt fin ut. Har faktiskt aldrig sett en sådan bakelse. Okej, åtminstone fick ögonen njuta här, för de gör det verkligen.

 4. BP

  Osis med dessa eländiga robotar och dataproblem. Å då har du ju ändå en egen domän och en helt ”oskyldig” blogg om du förstår vad jag menar. Vad är poängen liksom – grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

  Tycker du gjort en stor ”uppoffring” med att köpa denna bakelse. Håller helt med dig. Den ser otroligt fin ut. Har faktiskt aldrig sett en sådan bakelse. Okej, åtminstone fick ögonen njuta här, för de gör det verkligen.

 5. Violen på Brandholmen

  Trist med datortrassel! Skönt att det finns hjälp att få och att du har kommit i gång igen!
  Bakelsen ser riktigt aptitlig ut där den ligger på det mörka fatet! Toppensnygg bild!

 6. byblixtra

  Snygga bilder på bakelsen.
  Bra att du fått ordning på bloggen igen.

 7. Musikanta

  Gems Weekly lockar verkligen ut oss på dåligheter ibland! Inte hade jag ätit en bakelse tillsammans med min bloggvän om inte jag hade vetat att temat för veckan därpå var just – bakelse. Å andra sidan kan det vara kul att göra någonting man inte brukar just av den anledningen!
  Ingrid

  1. Helen

   Det är absolut skoj att göra nåt annorlunda tack vare en fotoutmaning!?

 8. Paula

  Men kära nån vilka bekymmer du haft med sidan! Jag blir alldeles svettig bara av tanken på att det ska strula! Och att du gick o handlade en bakelse bara för att…
  Jag tänkte ju käckt gå till fiket och be att få fota en bakelse, men modet svek mig i sista stund…det kändes såå pinsamt. Att sätta mig o äta en finns inte på kartan, har inte ätit socker på 20 år. Men en eloge för ditt engagemang att få till ett tema_inlägg! Trevlig söndag

 9. KajsaLisa

  Maräng grädde jordgubb och glasyr, mums.

Lämna ett svar