Att hålla balansen

Du visar för närvarande Att hålla balansen

Idag visar jag en art journalsida som handlar om om att hålla balansen i tillvaron, med ett citat av Albert Einstein som säger att livet är som att cykla, för att hålla balansen måste man fortsätta röra sig framåt. Han kan nog ha rätt, så länge vi inte stannar och ger upp så händer det något, livet upphör inte utan något nytt kan hända.

Att hålla balansen, art journal by Helens Color Life

Hos Swe Scrapbook är det idag en teknik/mixed media-utmaning med temat ”Lettering”. Just lettering eller på svenska ”textning” var en trend som kom starkt under förra året. Det finns böcker att köpa i ämnet och massa information på bloggar och andra sociala medier hur man kan lära sig texta och skapa en text som är lika mycket en illustration som en handskrift.

Balance, art journal by Helen

Om jag skulle beskriva min egen handskriva text så skulle jag hellre skulle säga att det är konst är en snygg handstil. Jag är inte särskilt duktig på att texta men börjar så sakta inse att text kan se ut på många olika sätt och ändå vara OK. Ett dilemma med art journal och textning är att om man som jag använder tjockt med färg på sidorna är det inte så lätt att få texten fästa på färgen och det knöliga underlaget av flera lager färg är en liten utmaning.

Om någon har ett bra tips på pennor som fäster på underlag av akrylfärg, pastellkritor, Mod podge och liknande så tar jag tacksamt emot ett tips, jag har provat många olika pennor men ingen är riktigt bra till detta ändamål.

Detta inlägg har en kommentar

  1. Annette

    Väldigt snyggt! Klokt citat dessutom, om man gillar utveckling. Ibland kan det nog vara behövligt att stanna upp också, och fundera, med risk för att tappa balansen. Men då får man komma igen med nya insikter 🙂

Lämna ett svar