Älghämtning

You are currently viewing Älghämtning

Idag måste jag allra först varna känsliga tittare för blodiga och köttslamsiga bilder från helgens älgjakt. Igår när makens älgjaktlag jagat färdigt så fick Nova vara med på en älghämtning av en av dagens skjutna älgar. Det var första gången för hennes del och allt var både spännande och roligt, både att få närkontakt med en död älg och sen var det också roligt att träffa en leksugen 6 månaders gammal jämthundsvalp.

Alghämtning med Nova

Sally har ”fått vind” på fälld älg och drar iväg med juniorerna efter sig.

Älghämtning med Nova och Sally

Novas första närkontakt med älg och den måste ju undersökas med försiktighet.

Älglever

Nova tycker färsk älglever är värd att provsmaka.

Skogsbus

Nova och hennes nya kompis ägnar sig åt något som jag tror kallas att “munhuggas”.

Kompisar

Jag har idag försökt att städa och när allt ser någorlunda bra ut upptäcker man att ”någon” tagit in en älgklöv i vardagsrummet för att ha lite kvällsmys.

Älgben inne 1

Ut åkte klöven tillsammans med vovvarna. 10 minuter senare hörs slammer ute på bron och Nova håller åter på att bogsera in sin klöv.  I bakgrunden tycks Sally fundera hur länge det ska gå innan matte upptäcker tilltaget den här gången.

Älgben inne 2

Fotografierna i dagens inlägg har min man tagit, så han får ta åt sig äran hos Helgbilden denna gång.

This Post Has 10 Comments

 1. KajsaLisa

  Jag säger såhär, ingen gråter över ett paket köttfärs på ICA heller. Jag tror älgarna haft ett bra mycket bättre liv än tamboskap. Kul annorlunda bilder, förstår att den här upplevelsen för dina hundar kan skapa konflikter 🙂

 2. Beppan

  Du ska väl inte missunna lillfröken den där mysstunden med en riktig älgklöv! Det är grejer det.
  Grisöron och oxhudar kan slänga sig i väggen!

 3. Anni

  En älgklöv på vardagsrumsmattan får man väl tåla som jägare 😉 men det syns att Sally vet att det är fel!

 4. Mias Mix

  Spännande för Nova! Nja en älgklöv i vardagsrummet vill jag inte ha. Lika lite som kopparödlorna som katten släpar in ibland…
  Även din man är duktig på att fota!
  Tack för din kommentar, ja ibland känns det väldigt tungt, men livet går ju vidare. Och tack vare lilla Charles känns det ju lättare 🙂 Värst är när jag träffar min systers barn, jag lider så med dem!

 5. Eva Trillian

  Först bli presenterad för något så gott så man vill ha lite till kvällsmyset – och sedan inte få ta in det till myshörnan 😉 Lite taskigt juh! 🙂

 6. Anemonen

  Ja just så är det jakten börjar tidigare uppe i norr. Här får vi vänta och även jag, dock skjuter jag inte men man kan göra en hel del ändå. Själv är jag mer förtjust i rådjurskött så det blir förhoppningsvis både älg och rå i höst. Bilderna är härliga och eftersom jag är van så är de inte äckliga alls. Det köttet som kommer från vilt är bra mycket bättre än det som finns i köttdiskarna och som jag i princip ratar. Hundarna är bedårande och så påhittiga och kluriga. Heja på dem gör jag och så stor och söt Nova är. Ja klart att mor hennes är lika vacker. Sådan mor sådan dotter.

 7. skogstrollet

  Vår vimsan till hund, Tikka var lite förbehållsam med älgskinnet som låg ute på gräsmattan när vi kom hem idag. Nosade och bet innan hon mer beslutsamt buffade mer hårdhänt i gräset. Skulle gömma bytet hon fann där och det hade hon nog fortsatt med hur länge som helst om hon fått. Hade nog nött nosen blodig flera gånger om. Men blodig nos fick hon ändå. Inte av sig själv utan orsaket till det var redan upphängt i garagetaket.

 8. Anne-Mari

  Fine hundar og spennande opplevelse.

Leave a Reply