32: Bättre en mobilbild än ingen alls (18/180)

Du visar för närvarande 32: Bättre en mobilbild än ingen alls (18/180)

I onsdags bestämde jag mig för att ta kvällspromenaden i skogen för jag kände mig så less att gå längs vägen. Jag tog med pannlampan och vovvarna och gick. När jag kommit en bra bit upp på berget kollade jag mot norr över skogskanten och norrsken började visa sig. Jag ringde till maken som länge drömt om att få fota ett riktigt fint norrsken och sa att han måste ta skotern och kameran och komma.

När han kom så fortsatte vi en liten bit högre upp och då började det mest sagolika skådespel jag sett! Norrskenet flammade och böljade fram över himlen i klart lysande gröna stråk. Maken fick sina fina bilder och själv gjorde jag ett försök med mobilen men bilden kan inte rättvist visa det magnifika och kvalitén är usel men bättre en mobilbild än ingen alls. Efter ca 15 min så lugnade det ner sig och skådespelet var över. Jag önskar jag haft min rätta kamera och vidvinkelobjektivet men det blir kanske en annan gång.

Detta inlägg har 5 kommentarer

 1. Helena

  Läckert med det gröna ljuset på himlen! 🙂

 2. Åsa K

  Ååååååh! Norrsken skulle jag så gärna vilja se. Härom året påstods det att förutsättningarna var sådana att det skulle vara möjligt att se norrsken här i Skåne. Huuu vad jag stod ute på fältet och frös men inte såg jag minsta lilla sken inte. Tack för din bild.

 3. Agneta Månzon

  Måste ha varit en mäktig upplevelse, tur att mobilen var med! 🙂

 4. Anneli - A'la Foto

  Fantastiskt att få uppleva det! Jag har aldrig sett det! Jag ser ju på din bild att det måste ha varit magnifikt! En liten undran är var din mans bilder är? Kan man se dem?

Lämna ett svar