Veckans ord: Stuka

Du visar för närvarande Veckans ord: Stuka

Idag är första dagen på det nya året 2020 och jag är glad att Sannas roliga fotoutmaning Gems Weekly Photochallenge fortsätter! I år består listan av homonymer, svenska ord som stavas och uttalas likadant, men kan betyda helt olika saker.

Årets första tema är Stuka och jag har stukat till en stråhatt som tolkning av temat.

Stuka foten kan man också göra, särskilt eftersom det är isigt och halt utomhus just nu. I måndags var jag till Birsta med min syster och på XXL hittade vi rejäla broddar. Vi köpte varsitt par som jag tror kommer minska risken för stukade fötter i framtiden.

I profil ser man vilka rejäla taggar de har. De är nog inte tänkta att användas när man går längs vägar men jag är ute i skog och mark ofta och där kommer de här att hjälpa mig. När jag går längs vägar och på cykelbanor har jag skor med inbyggda broddar men de nya här är bra eftersom jag kan använda vilka skor jag vill och ta av och på broddarna allt efter behov.

Broddarna är redan provade under dagens promenad där vi började att gå över en sjö. Broddarna funkade perfekt och jag klarade mig galant utan någon stukad fot.

Här kan du se fler av veckans  tolkningar >>

Detta inlägg har 24 kommentarer

 1. BP

  Alltså vilka broddar! De ser ju ut som snökedjor. Har aldrig sett sådana broddar här, men så behövs ju kanske inget ”mountain gear” i nolåttaland, där vi inte ens fått snö. Men jag kommer definitivt ha dom i åtanke för kommande år. Har Icebugs och de har jag använt en gång i november i år. Men som du säger, det går ju inte att gå med dom i en galleria till exempel, så då är det mycket smidigare att ha avtagbara broddar. Å dina är ju verkligen rejäla, speciellt om man vill gå i skogen.
  Perfekta bilder förresten för att tydliggöra hur vassa broddarna är.
  Hatten var också en kul idé, som även andra deltagare tog med, men broddarna är du ensam om.

  1. Helen

   Hej och tack! Jag har aldrig sett dessa broddar tidigare heller men vi såg dem när vi gick en runda på XXL. De fanns i olika modeller med t.o.m. ännu grövre broddar men även med mindre broddar för promenader längs vägar och stigar.

 2. Paula

  Oh så klokt av dig att skaffa rejäla broddar! De där ska nog kunna rädda dig på vilken underlag som helst, men du får nästan plocka av dem om du ska in i nån affär eller dylikt, de såg sylvassa ut som kanske sabbar golven…
  Jag har ju ice-bugs som jag köpte för ett par år sedan, tyckte de var svindyra men värda varenda krona med facit i hand, jag har ju brutit bägge vristerna så jag vet…
  Och du, detta med stuk på hattar, det var ett nytt uttryck för mig o alla andra i hela världen verkar känna till det utom jag!
  God fortsättning på nya året och nya seklet

  1. Helen

   Ice-bugs har jag också och de funkar bra när jag går längs vägar på på cykelbanor men inte alltid så bra ute i skogen. De här nya broddarna däremot, med dem tar jag mig fram överallt :-). De är lätta att ta av också, vilket är en fördel om man som du säger ska in i någon affär eller bara sätta sig i bilen.
   God fortsättning själv!!

 3. Klara Ovidia

  Hattstuk även hos dig 🙂
  Antistuka som du fått till med rejäla broddar, så passande! Det kan bli ett par för mig med.
  Skönt vara skodd och undvika stuka sig 🙂

  1. Helen

   Hattstuk var lätt att fixa till temat och broddarna var nyköpta så de fick också hänga med :-).

 4. Violen

  Vilka broddar! Du har då gjort ditt bästa för att undvika stukade fötter. Men hatten har du fått fint stuk på och det var ju avsikten. Än dröjer det ett tag innan det är dags för stråhattar.
  Ha det gott!

  1. Helen

   Ja, tyvärr dröjer det nog innan stråhatten kommer till användning. Fast vintern kan vara bra också och med dessa broddar klarar jag nog även de isiga vintrar vi ofta har numera.

 5. Stare Ström

  Snyggt stuk på hatten! Med de broddarna kan du nog klara dig var som helst. Smart att man lätt kan ta av dem.

  1. Helen

   Tack och med dessa broddar klarar jag nog allt 🙂

 6. Mia Halvarsson

  Såna broddar får jag nog skaffa mig, jag har billiga i gummi, inte så bra men bättre än inget!! Tack för tipset 🙂

  1. Helen

   Dessa broddar är verkligen rejäla. Det fanns flera modeller beroende på vart man ska gå så de fanns även med inte fullt så kraftfulla broddar för vanliga promenader längs vägar och stigar.

 7. MrsSusanne

  Vilka suveräna broddar, nu behöver vi inga här i stockholm då det endast är grått och 5 grader varmt
  Tack för underbara bilder och din tolkning av veckans ord
  KRAM

  1. Helen

   Tack och jag blev så glad när jag hittade dessa rejäla broddar. Nu klarar jag allt! 🙂

 8. Mias Mix

  De där broddarna ser verkligen rejäla ut. Nej stuka fötterna vill man verkligen inte. Bra tolkning. God fortsättning!

  1. Helen

   Tack Mia! Ja, broddarna är verkligen rejäla och något som jag behöver i vårt område av världen med alla branta backar.
   God fortsättning själv!

 9. Lillian

  Jammen var det slike brodder en skulle handlet seg.

  1. Helen

   Med dessa broddar klarar man allt :-). De är kanske lite för kraftiga för att gå på vanliga vägar men i besvärligare terräng är de perfekta.

 10. Ditte

  Verkligen rejäla broddar! Och i dina trakter kan jag tänka mig att dessa verkligen behövs. visst gör man det man kan för att inte stuka, vricka eller bryta någon kroppsdel. Hattens stukning gillade jag. Och den gör ju inte ont heller. (Hoppas jag…)
  Önskar dig en god fortsättning på 2020.

  1. Helen

   Broddarna är verkligen rejäla och passar perfekt jag när jag ut i skogen hos oss. De branta backarna i våra trakter kan bjuda på rejäl ishalka som jag nu klarar galant :-).
   God fortsättning själv!

 11. Marit Sodefjed

  Fin løsning. De broddene kunne jeg også trengt innimellom her hos oss. Har ikke snø, men mye is til tider.

 12. byblixtra

  Smarta broddar som ser ut som snökedjor för skor, vilket behövs när det nu ska vara vatten ovanpå isen på trottoarer och vägar.

  1. Helen

   Det är fiffiga och verkligt rejäla broddar som redan kommit till god användning.

 13. KajsaLisa

  Det där var regäla doningar som tar bort stukrisken. Skulle nog behöva ett par själv men vintern har inte dykt upp hos mig än.

Lämna ett svar