Veckans ord: Sitta

You are currently viewing Veckans ord: Sitta

Vi har nu kommit in i ett nytt år och jag är glad att Sanna fortsätter med sina veckoutmaningar på Gems Weekly Photochallenge. Jag tappade helt inspirationen under hösten men nu känns det bättre och jag ska göra ett försök att delta så ofta jag kan.

Årets första tema är Sitta och stolarna som inbjuder till att sitta ner är placerade på kanten av en liten myr på berget ovanför oss. Utsikten är väl inte bedövande när man väl satt sig och så här såg den ut när jag passerade stolarna en dag i oktober.

Just nu känns det väldigt kallt att sätta sig ner utomhus utan rejält sittunderlag, vi har haft ett par riktigt kalla dagar och kylan håller i sig. En som däremot inte tvekar att sitta i snön är Nova och hon sätter gärna ner rumpan så fort vi stannar och vilar en stund. Guzzi är annorlunda och han lägger sig hellre ner när vi är stilla.

Denna bild är från min lunchpromenad i måndags. Det är en fördel med att jobba hemifrån, att kunna gå ut i naturen på dagtid och få se dagsljus.

Här kommer ännu en bild på Nova som sitter i snön, och Guzzi som ligger, som dessutom är veckans bild på P4 Västernorrland. Jag publicerade bilden på Instagram i söndags och hashtaggade P4 Västernorrland utan att veta att de hade någon tävling. Hux flux så ringer de på måndag och vill göra en kort intervju om bilden. De skulle göra intervjun strax innan kl 12 men de ringde aldrig så jag gick ut med hundarna och så ringde de upp när jag var i den värsta uppförsbacken. Ja, ja… det gick ändå bra och här kan ni se bilden och höra intervjun på deras hemsida >.

This Post Has 16 Comments

 1. Violen

  Så fint dina hundar sitter! och nästan smälter in i allt det vita i naturen! Landskapet blir så vackert med all snö, ljust och ombonat! Vi har ingen snö som lyser upp i vintermörkret men kanske kommer det lite i morgon.
  Ha det gott! Kul att du har dykt upp här på bloggen igen!!

  1. Helen

   Tack och jag hoppas ni får lite snö som lyser upp också.

 2. Carita

  Underbara bilder av hundarna och snön! Och fin patina på stolarna där man SITTA och njuta, vila, bara titta sig omkring.
  Jag tar nu också en nystart med Gemsweekly!

  1. Helen

   Tack Carita! Tur det går att ta nya tag och vi hoppas att det går bättre med Gemsweekly detta år.

 3. Jutta Kupke

  Where, the white, sitting dogs look great in the wonderfully white winter backdrop!
  And the two seats also invite you to relax.
  Nice examples on the subject of” sitting “

  1. Helen

   Thanks!

 4. BP

  Så kul att du vill vara med igen i Sannas utmaning! Minst lika kul att du vann P4 Västernorrlands fototävling. Å jag förstår varför! En fantastisk bild, där du verkligen lyckades fånga den speciella norrländska solen också. Det märktes nästan inte att du var andfådd – hahaha:-)

  1. Helen

   Tack BP. Nytt år och nya tag och ska försöka fullfölja så långt det är möjligt.

 5. Ditte

  Härliga bilder! Och så vackra hundar. Bilderna med Nova och Gucci i snön är helt enastående. Och jag kan mycket väl förstå att du vann tävlingen här med veckans bild för P4 Västernorrland- Har med nöje lyssnat på intervjun via din länk.
  Jätteroligt att du är tillbaka i Gems Weekly. Har saknat dig.

  1. Helen

   Tack Ditte! Förhoppningsvis går det bättre detta år.

 6. Tove Olberg

  ÅÅÅ den första bilden med stolarna är bland det finaste i natur och färgkulörernas lyster som solstrålarna ger.
  ÅÅÅ så är det ju maxifina bilder på dina hundar och vintern i sitt bästa. Grattis till välförtjänt vinnarbild på P 4! Kul att höra din röst också 🙂

 7. byblixtra

  Men så roligt att du vann fototävlingen och fick vara med i radio! 🙂
  Vackra bilder och visst vill man sätta sig på stolarna trots att de står vid en myr.

 8. MrsSusanne/Gemsofmylife

  Så underbara bilder älskar den vita snön i mängder önskar att vi kunde få lite här också ( trots att jag inte är stor fan av vintern och kyla) är detta magiskt och skulle gärna sätta mig ner och njuta av dessa vyer
  KRAM

 9. KajsaLisa

  Jättefina hundbilder,speciellt den första där hundarna skapar ett djup i bilden, porträtt och panorama på en gång.

 10. Vilt og vakkert

  Heisann, i de omgivelsene hadde det vært godt å slappe av, nyte naturen og la tankene fly…..

Leave a Reply