Veckans ord: Känsla

Du visar för närvarande Veckans ord: Känsla

I mitt inlägg till veckans ord hos Gems Weekly Potochallenge där ordet är känsla vill jag försöka beskriva en känsla jag alltid får denna årstid.

Jag älskar att vara ute i skog och mark och när nu snön äntligen har tinat bort får jag en speciell vårkänsla. Det är en känsla av både glädje och en frihet när jag kan ta mig fram vart jag vill utan att hindras av snö eller ishalka. Det gör inte så mycket att det är kallt ute bara jag kan ta ig fram dit jag vill så är jag glad och nöjd.

Under helgen gick jag en lång tur i skogen hos oss. Först var jag osäker på om det fanns snö kvar men det mesta är borta och jag blev så glad. För två veckor sedan var stigen på bilden täckt av is och packad snö efter snöskotrarnas framfart.

Till denna vackra björkskog är det omöjligt att ta sig på vintern om man inte har snöskor eller är skicklig att åka skidor. Det föll lite snöflingor ibland men marken var bar.

På måndag kväll gjorde jag en ny tur, min tanke var först inte att gå i skogen denna kväll. Jag gick efter vägen mot stan och sen längs en brant skogsbilväg till Svarttjärn. Här ligger det forfarande en del is kvar på sjön och Nova tyckte den skraltiga bryggan var spännande. När jag väl var där hade jag ingen lust gå samma väg tillbaka. Jag vet att det är lika långt att gå över berget hem så jag gjorde det istället.

Det finns stigar att följa men den berusande vårkänslan ger mig alltid upptäckarlust också. Det gjorde att jag tog en genväg för att se hur det ser ut på en annan del av berget. Men talesättet att ”genväg är senväg” stämmer verkligen på pricken. Att stigarna går där de går har en bra förklaring. De går där det är lättast att ta sig fram. Ett tag fick jag en liten oroskänsla över att jag inte skulle hinna hem innan det blev mörkt.

Mitt lokalsinne funkar som tur var bra och till slut kom vi fram till kända trakter. Den vackra kvällsolen strålade över oss och känslan av trygghet lägrade sig igen.

Detta inlägg har 9 kommentarer

 1. skogstrollet

  Härligt med barmark. Här var våren och hälsade på i helgen och du såg hur det gick…! Men så kom vintern tillbaka, med hagelskurar och snöbyar. Just nu är det nästan -5 grader. Usch! Jag vet inte om jag ändå föredrar översvämmade vägar, de går ju att rädda med rådigt ingripande i alla fall. Men snöstorm, huvva.

 2. En härlig frihetskänsla att kunna vara ute i skog och mark! Dina promenader med hundarna måste vara sköna för både kropp och själ! Jättefina bilder!
  Ha det bra!

 3. KajsaLisa

  Jättefina bilder på dina hundar, man måste ju undersöka om det är säkert att gå ut på isen 🙂

 4. Stare Ström

  Väldigt vacker natur. Visst är det en speciell känsla att vara ute i naturen nu när allt vaknar till liv.

 5. Gärdsmygen

  Oj vad vackert! Mycket mycket vackert! Sen har du en vacker hund också 🙂

 6. Anki

  Underbara bilder! Härligt att kunna vandra i den orörda naturen … jag är helt enig med dig att det ger en skön frihetskänsla! Dina hundar är såå fina!

 7. Tove Olberg

  Du förmedlar så fina känslor i dina bilder – vårkänslan är underbar och den går att se sig in i idina bilder. Bild 4 är min favorit denna gång Helen 🙂

 8. Anne-Mari

  Nydelege bilder som viser kjensle av friheit blant anna.
  Flotte hundar.

 9. Karin

  Vilka fina vyer du har omkring dig!
  Bilderna och hundarna förmedlar känslan av Frihet!
  Kram Karin

Lämna ett svar