Veckans ord: Insekt

Du visar för närvarande Veckans ord: Insekt

Jag har de senaste åren deltagit i fotoutmaningen Helgbilden. Det har varit en så perfekt utmaning där man lägger ut en eller flera bilder från sin helg. Det har också varit roligt att titta på andra bloggares helgbilder. Nu är det tyvärr en paus i Helgbilden på obestämbar tid och det känns rätt tomt.

Efter tips från andra bloggare så ska jag försöka hänga med i en annan fotoutmaning som kör veckovis, Gems Weekly photochallenge. Där får man ett ord per vecka som man får tolka fritt med en eller flera bilder.

Vecka 15 är ordet Insekt

Direkt i mitt första försök blev det ett svårt ord. Hos oss har jag inte än sett några insekter efter vintern. Jag har inte heller något minne av att jag fotat någon insekt tidigare. Jag har de senaste dagarna gått runt och kollat hemma om jag har något med en insekt på och idag föll mina ögon på ett påskägg.

Det här påskägget har jag själv gjort i någonting som kallas falsk metall. På mitt påskägg sitter en trollslända. Det blir min insekt i veckans utmaning.

Det finns fler bilder på påskägget som jag visat för några år sedan i bloggen och på ytterligare ett som jag gav bort. Det inlägget finns här.

Detta inlägg har 9 kommentarer

 1. Gärdsmygen

  Vilket vackert ägg! Så spännande med falsk metall. Det får jag ta reda på mer om.

 2. Karin

  Fint tolkat! Ett underbart ägg!
  Kram Karin

 3. KajsaLisa

  Det ser lite mystiskt ut, utomjordiskt nästan, men ett fint påskägg.

 4. Stare Ström

  Det ägget med trollsländan var jättebra tolkning!
  Glad påsk!

 5. Mias Mix

  Fantastiskt vacker! Vad duktig du är!! Önskar dig en skön påskhelg!

 6. Eva Trillian

  Vilket läckert påskägg 🙂 och en perfekt lösning på fototemat!
  Önskar dig en fin helg och en Glad Påsk!

 7. Gemsofmylife

  Vilket fantastiskt påskägg och den med en av mina favoritinsekter (om man nu får ha sådana 😉 Trollsländan är så fin lite magisk på ngt sätt 🙂
  Tack för dina underbara bilder och tolkning av ordet !
  Tack för att du också är med
  KRAM

 8. Anni

  Så snyggt! Helt rätt i tiden nu också då alla gillar steam punk!

Lämna ett svar