Veckans ord: Bok

You are currently viewing Veckans ord: Bok

Det är Sanna på Gems Weekly Photo Challenge som hittar på ett ord varje vecka för oss att visa en eller flera bilder till. Denna vecka 37 ordet Bok. Fler som antagit utmaningen hittar man på hemsidan.

Böcker finns alltid nära till hands hos mig och på nattduksbordet ligger alltid en liten hög med böcker jag håller på med, eller som ligger och väntar på sin tur att bli läst. Där ligger både skönlitteratur och faktaböcker. När det kommer till skönlitteratur så varvar jag mellan deckare och fantasy. Har jag läst några deckare så blir jag lite less och då får det bli en bok i fantasygenren tills jag lessnar på den och går tillbaka till deckare osv. Ibland kan jag slänga in en bok i genren som kallas “feelgood”. Gärna en sådan bok under advent och som utspelar sig under jultid.

Just nu läser jag denna bok, Kingdom of Ash. Den sista i serien om Glastronen som nog tänkt som ungdomsböcker men det bryr jag mig inte om. Tyvärr finns den bara på engelska och visst funkar det men det går lite saktare, men samtidigt gör det inget för jag är lite ledsen att serien snart är slut. Det är tur att hon nu skriver på en ny serie, Ett hov av taggar och rosor, som jag också börjat läsa och de är minst lika bra.

This Post Has 8 Comments

 1. Stare Ström

  Ja, alltid minst en bok på gång!
  svar: Tycker absolut att du ska försöka uppleva en bokskog just när den slår ut. Gärna med en vitsippsmatta utrullad under dem!

 2. byblixtra

  Mitt nattduksbord ser likadant ut med böcker som väntar på att bli lästa. 🙂
  Fint omslag på boken och det är helt okej att läsa böcker som är avsedda för ungdomar. Huvudsaken är ju att man tycker om det man läser. 🙂

 3. Violen

  Det där att läsa olika slags böcker känner jag igen. Har alltid några böcker på gång, det blir mest romaner och deckare och en och annan faktabok. Fantasy är inte min grej, kanske synd för jag missar en del böcker som mina bekanta talar om. Vi har ett litet bibliotek här i vår bostadsrättsförening så det är nära till hands när jag vill testa något nytt.

 4. BP

  Det var en riktig tegelsten, och jag älskar tegelstenar, men tyvärr inte fantasy. Slukar deckare istället, men där finns just nu inte många tegelstenar, tyvärr. Vad gäller ungdomsböcker så kan jag berätta att jag läste hela Harry Potter serien både en och två gånger. Å den var visst också för ungdomar.
  Dessutom tycker jag att man ska läsa böcker oavsett genre på originalspråk. Ja alltså inte på språk man inte kan såklart. Men engelska kan ju de flesta och det är mycket roligare att känna av nyanserna i texterna. Med en översättning tappar man alltför mycket, tycker jag alltså.

 5. Ditte

  Böcker är viktiga för mig också. Och det är ofta ett par på gång. Är nog en allätare i bokväg. Den här serien du presenterar har jag inte hört talas om innan. Men har heller inte direkt läst så mycket “fantasyböcker” .Tack för tipset!

 6. Tove Olberg

  Vilka oaser vi har i böckerna och när vi finner något vi gillar blir vi bok-lyckliga. Själv har jag blivit en bok- lyssnare.

 7. Mias Mix

  Det är en så härlig känsla att vara helt inne i en bok, man vill bara fortsätta läsa, läsa, läsa… Fantasy gillar jag tyvärr inte men deckare läser jag gärna. Och en och annan feelgood blir det också. Kan rekommendera Jul vid det lilla bageriet vid strandpromenaden av Jenny Colgan om du inte har läst den. Perfekt adventsläsning 🙂

Leave a Reply