Vattenlek i sommarvärmen

Du visar för närvarande Vattenlek i sommarvärmen

I början av sommaren köpte jag mig en stand up paddle board, en sk. SUP för vattenlek och träning. Maken och sönerna kör motorcykel och andra motordriva fordon så jag tyckte jag kunde ha en egen farkost att leka med. Hos Gems Weekley Photochallenge är veckans tema lek och jag hoppas detta inlägg passar in till det.

Helgen som gick var helt underbart varm och solig, sommaren hittills varmaste. Hemma vid huset blev värmen nästan jobbig så jag och Nova spenderade mesta tiden vid sjön. Till slut kom även maken och yngste sonen ner en stund på lördag för att svalka sig.

Trillade av SUPen under lek med Nova

Jag har paddlat en del SUP tidigare och Nova har åkt med utan problem. Maken ville föreviga oss på bild när han nu äntligen fick se oss åka på brädan. För Nova blev det till slut alldeles för jobbigt att lämna husse och lillhusse på bryggan. De kunde ju tänkas göra något ännu roligare så helt plötsligt hoppade hon av brädan. Helt oförberedd så kunde jag inte hålla balansen utan trillade i. Något som maken var väldigt nöjd att ha fångat på bild.

Dränkt som en råtta fick jag fortsätta färden själv för Nova simmade i land och skuttade glatt till de övriga. Som tur var hade vattnet skön temperatur och solen var varm så ett dopp gjorde inget.

Vanligtvis när jag och Nova paddlar sjäv har både hon och jag flytvästar på oss. Jag gjorde ett nytt försök att paddla med Nova då hon fick ha sin väst på sig. Det finns ett praktiskt handtag på ryggen så jag kunde stoppa henne om hon skulle hoppa i utan att ha fått lov.

Sonen provade ochså SUP’en för första gången och eftersom det inte är särskilt svårt fick han snart in tekniken. Maken provade också men han tyckte att det var lite vingligt och höll sig på grunt vatten.

Att det blev en SUP kan jag skylla på en arbetskompis som driver ett företags som heter High Coast Surf. Han säljer SUP’ar, hyr ut, håller kurser och ordnar turer mm. Jag gick en kurs i maj och sedan var jag fast för denna roliga vattenlek.

På söndag kväll skjutsade sonen mig i sin lilla röda racerbåt som syns i detta inlägg till en brygga nedanför Själevads kyrka. SUP’en är uppblåsbar så den är lätt att ta med. Därifrån paddlade jag själv, utan Nova, hem till vår brygga. Det blev ca 3,5 km och ett bra träningspass. Idag har jag lite träningsvärk i muskler som jag vanligtvis inte använder vilket känns skönt.

Bilderna på mig själv har jag inte fotograferat, de får maken stå som skyldig till. Sonen fotade jag däremot själv.

Detta inlägg har 11 kommentarer

 1. Tove Olberg

  Så härligt lekfullt och spännande! och vilka ljuvliga fina och roliga bilder!

 2. skogstrollet

  Det där ser ut som en farkost för mig. Måste kolla mer om den. Helsköna bilder!

 3. Byblixtra

  Så intressant att läsa om din nya farkost och roligt att Nova kan åka med, även om det kan innebära en viss risk för oplanerade bad. ☺

 4. Anki

  Vilka härligt somriga och lekfulla bilder! Ser kul ut!

 5. Anne-Mari

  Artige bilder.
  Dette ser kjekt ut og morsomt både for hunden og eigaren.

 6. Karin

  Har aldrig hört eller sett en SUP. Men du klarade ju detta galant!
  Kram Karin

 7. KajsaLisa

  Haha, du får dina hundar att ställa upp på allt, underbara bilder.

 8. Gärdsmygen

  Spännnade, Har varit sugen på att testa det där, men det har inte blivit av. Föredrar nog att testa utan hund tror jag….

 9. Carita Liljendahl

  Vad skojigt att ha hunden med, och så blev bägge blöta 🙂
  Fin tolkning!

Lämna ett svar