Vårvintern, en favoritårstid

Du visar för närvarande Vårvintern, en favoritårstid

Här kommer äntligen mitt bidrag till Gems Weekly Photochallenge där veckans tema är Favorit. Det soliga vädret vi haft i slutet av veckan gjorde till slut att jag valde att visa lite bilder från en favoritårstid – vårvintern. Jag har fler favoritårstider men just nu är vi precis på väg in i denna härliga tid, bara kylan från Ryssland vill släppa lite på greppet så.

Vårvinter kan vara ljuvlig om vädret tillåter för dagarna blir längre och solens strålar börjar värma och gnistrar i allt det vita. I slutet av veckan var jag ute och gick på skoterleden, det är skönt att gå där på vardagarna när det är mindre skotertrafik. Solen sken från en klarblå himmel och för första gången i år värmde solen mina kalla kinder. Leden var helt perfekt att gå på och vinterlandskapet magiskt.

Vårvintern, en favoritårstid av Helen Thalen

Skogen var makalöst vacker i solens strålar.

Visarbergets topp

Jag gick en runda som tog mig till Visarbergets topp och Milleniumstugan som skoterklubbens äger. Sådana här dagar under vårvintern är det härligt att sitta i lä mot stugväggen och njuta av solen. De stora snömängderna har dock gjort altanen på stugan svår att använda. Det är likadant med de picknickbord och grillplatser som finns här uppe, de är helt översnöade.

Milleniumstugan på Visarberget av Helen Thalen

Utsikten vid Milleniumstugan är milsvid.

Vårvintern på Visarberget av Helen Thalen

Min favorithund Nova var givetvis med på promenaden som blev ca 7,5 km lång. Sista biten ner från berget hem till oss var lite jobbig för där hade inte många skotrar kört men som tur så var det nerförsbacke.

Utsikt från Visarbergets topp av Helen Thalen

Kika in hos Sanna på Gems Weekly Challenge för fler favoriter.

Detta inlägg har 10 kommentarer

 1. "LillaSyster"

  Vackra vyer du bjuder oss på. Visst är det härligt när man känner att solen värmer igen! Du borde haft picnic – korgen med dig och njutit av något gottit där mot husväggen. Här är väl ca 15cm snö kvar ute på gräsmattan – men det fylls på för nu har det börjat att trilla ner små vita flingor igen. Önskar dig och Nova en trevlig helg!

 2. Eva Hellström

  Har sagt det tidigare och kan bara upprepa att det är betagande vackert där du bor. Kan nog tro att alla årstider är vackra där, men att vårvintern nu är en favorit är inte svårt att förstå. Trevlig helg!

 3. BP

  Är ingen vän av sådana snömängder, men jag måste ändå säga att bilderna är helt fantastiska. Vårvinter har vi ju inte här i Stockholm, men jag dig framför mig när du super in solen. Det gör vi lutade mot vilken vägg som helst om sisådär en månad. Stor njutning!
  Den tredje bilden från toppen är magisk – ett julkort! Åsså gillar jag fotot av den insnöade stugan och isformationerna på taket.
  Bra jobbat där!

  1. Helen

   Tack BP! Vårvinter är nog något norrländskt. Vår för oss är mest slask och lite trist innan all snö är helt väck.

 4. Paula

  Makalösa foton, vårvintern kan vara helt underbar! På den tiden när jag ännu klarade att åka skidor var det så härligt att ge sig ut på myrarna, ställa sig vid en stor sten eller ett träd, vända näsan upp mot den lysande solen och inta en fika medan jyckarna tumlade runt på skaren. Eller att ge sig ut på isen med spark.

  1. Helen

   Det är verkligen härligt!

 5. skogstrollet

  Fina bilder från din favoritårstid. Den är fin, vårvintern. Det tycker jag också. Fast här är snön ung 1 meter och 30 centimeter och förrgår natt var temperaturen nere på -33 grader. Så nog får vi dras med massor av vinter i några månader till. Fast nu vet vi att för varje dag kommer den riktiga våren med stormsteg.

 6. Gärdsmygen

  Oj! Magiskt vackert och känns faktiskt som att jag verkligen skulle vilja uppleva ett sådant vinterlandskap en gång.

 7. By blixtra

  Så vackra bilder, det går riktigt att känna hur härligt det är att gå där. Jag gillar också vårvintern och nu är den här!! 🙂

Lämna ett svar