Varm choklad i snöglopp

Du visar för närvarande Varm choklad i snöglopp

För snart två veckor sedan fick jag snöskor som jag beställt. När fredagen kom och jag som vanligt var ledig ville jag så klart prova dem. Jag tog bilen ut mot havet och målet var Genesön. Tyvärr blev det en dag med snöglopp, först snöade det men det övergick så småningom i regn.

Genesön är en halvö där det är gömt en massa geocachar. Jag har hittat och loggat alla förutom tre som ligger vid strandkanten. Speciellt en av cacharna är riktigt besvärlig att gå till. Den ligger på en liten strand som har ett högt stup på  ena sidan och branta berg på resten av sidorna. Därför tänkte jag ta chansen att gå på isen runt halvön och försöka hitta åtminstone nån cach.

Efter den första biten som går längs en skogsbilväg tog jag på snöskorna och började gå på isen runt ön. Snöskorna fungerade fint och själva vandringen gick bra. Det enda bekymret var att det på en del ställen var blött på isen närmast land.

Nova i snöglopp vid Genesön

Den första ologgade cachen som jag passerade låg under snön så den gjorde jag inga försök att hitta. Jag tog mig vidare till den besvärligaste geocachen torr om fötterna och här tog jag en paus.

Geocachen hittades och loggades och sen tog jag fram min mugg och termosen med varm choklad. Stupet lutar lite utåt så jag längst in fick jag skydd undan vädret en stund.

Mugg med varm choklad på Genesön

Utsikten var trevlig men regnet och dimman gjorde att jag inte såg särskilt långt.

Nova funderade vad hon skulle få för gott när jag drack chokladen. Jag hade lite hundgodis som hon fick innan vi gick vidare.

Vid nästa geocach gjorde jag inget försök att ta mig i land. Här var det så mycket vatten på isen närmast land och jag var inte sugen att bli blöt om fötterna också. Stora delar av kroppen var blöta vid det laget, både av svett och av regnet som föll. När vi var tillbaka vid bilen var både jag och Nova trötta. Jag är nöjd med snöskorna och att jag tog den värsta cachen där ute.

Veckans tema hos Gems Weekly Photochallenge är Mugg. Min blå plastmugg med varm choklad blir mitt bidrag till temat. Bilderna är tagna med mobilen denna gång så kvaliten är därefter.

Detta inlägg har 15 kommentarer

 1. "LillaSyster"

  Snöskor =) Ja, det kan du behöva så mycket snö som du haft. Bra belöning med varm god choklad i en alldeles perfekt picnic mugg! Ha en bra vecka!

 2. Musikanta

  En likadan praktisk mugg har jag också med mig på utflykter. Har även röda likadana. Toppen med varm choklad när det är lite kyligt ute.
  Ingrid

 3. Eva Hellström

  Man riktigt känner hur gott det var med den varma chokladen i kylan och i den muggen. Novas blick när hon väntar på godiset är för härlig. Ska inte jag få nåt?

 4. By blixtra

  Så roligt att du har köpt snöskor. Det skulle jag också vilja ha, kanske blir det ett par så småningom. Kul att du tog den svåra cachen. Nu är det bara resten kvar. 🙂

  Det ser gott ut med varm choklad och den smakar ju allra bäst utomhus. 🙂

 5. skogstrollet

  en härlig tur ni gjorde! Kan inte annat än le åt spåren ni efterlämnade. Ser ut som om snömannen har varit framme. Det är nog en del som får sig en liten tankeställare. Om inte spåren hinner tina eller flyta bort. Ha det bra!

 6. BP

  Stort GRATTIS till den tagna cachen! Å vilket minst sagt annorlunda bidrag det blev till temat ”mugg”. Nu hade jag med säkerhet valt kaffe i ställer för choklad i den fina blå muggen, men det är en helt annan sak. Älskar förresten Novas ”min”. Den bilden säger verkligen mera än tusen ord;-)

 7. Paula

  Hej, jag har funderat på snöskor i flera år nu, o i år har en del bekanta testat så jag har frågat dem vad de tycker. Förutom att man får gå lite bredbent som att man bajsat på sig, hihi, så verkar de funka skapligt. Det finns tydligen olika modeller förstås, beroende på hur man tänkt använda dem. Jag hade haft stor glädje av ett par nu denna snörika vinter då min lilla hund tryggt traskar på skaren medan en tjock tant går igenom vid varje steg. Det har blivit enformigt då det inte funnits många plogade vägar att vandra på. Du verkar nöjd med investeringen. Jag ska nog fundera vidare till kommande vinter. Ha en fin vårvecka

  1. Helen

   Jag gillar snöskorna men jag hann märka att är det helt lös snö så sjunker man ändå ner en del. Jag köpte en lite dyrar modell men jag fick pengar i födelsedagspresent så då gick de till snöskorna. De är bekväma att gå med och jag tror nog de kommer till nytta kommande vintrar.

 8. Anne-Mari

  Godt å ha eit krus med varm drikke i handa og varme seg på.

 9. Ditte

  Känner igen muggen och har en liknande. Den har hängt med länge och i många olika sammanhang. Tack för en fin tur tillsammans med dig och Nova. Roligt att du både var nöjd med snöskorna och förstås att hitta ”cachen”.
  Önskar dig en fortsatt bra vecka.

 10. Annette

  Så härligt liv du lever, jag blir glad bara av att se dina foton 🙂

Lämna ett svar