Valplycka

Du visar för närvarande Valplycka

Sallys valpar är nu drygt en vecka gamla och det känns som jag kan andas lite lugnare och en härlig valplycka har infunnit sig i mitt hjärta. Både jag och Sally börjar bli van att ha valpar i huset och jag har fått lite rutiner omkring det som ska göras och jag är inte lika rädd att förlora dem längre. Ju längre tiden går desto livskraftigare blir de små liven. De dagliga vägningarna visar att alla växer och mår bra.

Lila hane 1

Nos och trampdynor har fått en mörkare färg mot de rosa de hade när de föddes och vilken dag som helst så kommer deras ögon att öppnas. Maken har klippt klorna på dem för första gången och allt flyter på som det ska.

Svart hane, vit herdehund

Helen i valplådan 2

Flera gånger varje dag måste jag få en dos av valplycka och det bästa sättet är att stå på knä utanför valplådan, hänga över kanten, stödja på armbågarna inne hos valparna, stryka någon av dem över den lilla kroppen och gärna stoppa ner näsan och dra in den ljuvliga valpdoften rätt in i själen. Det är lycka som jagar bort oro, stress och all trötthet.

Svart valp 1

Att bara sitta bredvid valplådan och titta kan jag göra långa stunder.

29 - Turkos

Fler helgbilder hittar du här.

Detta inlägg har 21 kommentarer

 1. Så underbart söta de är! Förstår att det är ett stort ansvar och att du är orolig för de små men de verkar ju växa till sig bra!
  Ha det bra och njut av de små liven!

  1. admin

   Den värsta oron har lagt sig som tur är.

 2. Mias Mix

  Så underbart söta! Och ännu sötare blir de snart när de öppnar ögonen och skuttar omkring 🙂 Förstår precis din känsla. Jag luktar på och gosar med mitt lilla barnbarn. Kan inte slita ögonen från honom heller 🙂

  1. admin

   Ett barnbarn slår allt men det lär dröja för min del så jag får hålla till godo med valpar ?

 3. Anni

  Men åååå, jag har missat att de kommit! Måste kika om du skrivit det tidigare. Fantastiskt bedårande underbart söta! Jag förstår att ”mormor” är alldeles hänryckt av lycka. Undrar hur många de är? Jag ska kika i dina inlägg, genast NU.

 4. Anne-Mari

  Så nydelege hvalpar.
  Det blir mykje glede med desse.

  1. admin

   Det blir det!

  1. admin

   De är verkligen små underverk!

  1. admin

   Det är dom ?

 5. NINA

  ? Dom är så fiiina.. Kan inte sluta titta på bilderna! Försöker föreställa mig hur det känns för dig,det måste bli nästan omöjligt att slita sig från underverken ? Så glad att alla mår bra! ? Ni gör ett fint jobb ?

  1. admin

   Det är underbart med de små och jag försöker njuta av dem så mycket jag kan för tiden går så fort.

 6. Eva Trillian

  Förstår att det är mycket jobb – men himmel så söta de är 🙂

 7. Beppan

  Så ljuvliga de är de små liven!
  Och ännu mer av den varan blir det framöver…. 🙂

 8. asahele

  Underbart söta små liv. Minns den korta tid då vi hälsade på valpen och hur liten hon var när hon kom hem till oss. Sen gick det rasande fort att växa till sig… och hon var inte lika söt när hon käkade på väggarna senare!

 9. Anemonen

  De är ju för söta och välgödda ser de ut att vara så Sally har säkerligen ordentligt med mat till dem alla. Tack för att du visar gullesnuttarna.
  Önskar att jag med fick sticka ner näsan och få dofta på dem. Nu återstår namngivning och det måste vara hur kul som helst. Fina namn skall det vara.

Lämna ett svar