Valborgshelg

Du visar för närvarande Valborgshelg

Det var nästan fascinerande hur vädret totalt slog om under denna valborgshelg, från att det har varit kallt, blött och grått har solen strålat från en klarblå himmel och det har varit varmt och skönt, åtminstone så länge solen var uppe.

Valborgshelgen har varit lite annorlunda för att maken har varit i Uppsala tillsammans med ett gäng kompisar. Jag hade gjort upp planer för vad jag skulle göra på lördag men när jag vaknade till strålande sol skippade jag det jag tänkt och tog med vovven ut till havet. Sallys dräktighet börjar bli mer påtaglig,  hon är ständigt hungrig och börjar bli lite rundare så vi gick en kort lättsam tur ut till några av de vackra stränder som är ett av våra favoritställe.

Ottelandet by Helens Color Life

Jag hade kameran med mig och passade på att ta lite bilder till fotoutmaningen Dogwood 52 där man denna vecka ska fotografera en konstnärlig bild med texture. Mitt bidrag blir denna bild på en planka som varit utsatt för vädrets makter under många år som har tagit fram en rå, tidlös yta.

Dogwood52week18 - Texture - by Helens Color Life

Dogwood 52 week 18.

På kvällen var jag och Sally och firade valborg med goda vänner i ett sommarstugeområde och idag har jag fått en massa gjort i trädgården. Krattningen är nästan klar och jag har börjat förbereda mina odlingslådor för sådd. Nu börjar äntligen några vårblommor visa sina söta ansikten även där vi bor och tussilagon lyser klargul där den står mot ladugårdsväggen.

Fler helgbilder hittar du här.

Detta inlägg har 15 kommentarer

 1. Beppan

  Ser att du haft en lika fin helg som jag!
  Det syns att Sally blivit rundare nu.
  Spännande med småttingar!

 2. asahele

  Så maken har varit i min hemstad och firat. Det var en lugn festarhelg trots det fina vädret har jag förstått. Skönt! Tror att dina och Sallys promenader smäller högre trots allt!!

 3. Anni

  Visst är det skönt att kunna välja bort festande och firande och bara vara istället! Och så dessutom detta fantastiska vårväder som överföll oss, så ljuvligt!

 4. KajsaLisa

  Plankan var kul och udda, olja inte in den för mycket 🙂

 5. Bittens bilder

  Härliga maj är här nu så hoppas vädret håller i sig.
  Söt vovve!

 6. Ja värmen kom på en gång! Det slog om med månadsskiftet här. Vad spännande att få valpar! Hoppas du visar många bilder på det! 🙂 Lycka till fina vovven! <3

 7. bettyl-NZ

  These are some great photos. It’s always good to shoot with themes in mind.

 8. kiki freese

  Bilden från stranden ser så exotiskt, kunde vara långt härifrån. (det är det ju också förstås 🙂 )
  Så tacksam för vädret och värmen.
  /Kiki

  1. admin

   Jag tänkte faktiskt när jag var på stranden att det är fantastiskt att jag får bo där jag har detta på mindre än 30 min avstånd! Älskar det verkligen.

 9. Marit Johansson

  Fin miljö att promenera i och så fin hon är din Sally. Spännande med valpar 🙂
  Vacker bild på plankan. Gillar det svartvita!

 10. Mias Mix

  Vad skönt att ni också har fått vår på allvar! Gammalt trä är fantastiskt vackert! Och Sally är lika fin som alltid!

 11. Anemonen

  Det är bäst att njuta i fulla drag nu när solen och värmen äntligen har kommit. Gammalt trä är vackert det är en alldeles speciell skönhet med det. Vovsingen är såklart lika vacker idag som alltid. De gula hästhovarna är som små solar i dikeskanterna. Ljuvliga

Lämna ett svar