Vågön en solig söndag

Du visar för närvarande Vågön en solig söndag

Jag fick ett riktigt skrämskott i början av helgen när jag i fredags morse inte kunde komma ur sängen för att jag hade en så fruktansvärd yrsel. När jag till slut blev tvungen att ta mig till toaletten snurrade det så illa att om jag haft mat i magen hade det kommit upp och kallsvetten rann längs hela kroppen. Det var riktigt hemskt och det enda alternativet var att ligga ner och efter några timmar slutade det att snurra men illamåendet höll i sig hela dagen. När maken kom hem från jobbet och efter att han talat med sina kollegor om mitt tillstånd och googlat tror han att det kunde komma sig från stress. Han vet att jag har svårt att sitta still utan att göra någonting alls och att jag t.o.m. skyndar mig att äta middagsmaten så att jag ska hinna göra allt jag tänkt på kvällar och helger. Det spelar ingen roll att det jag gör är jätteroligt, det kan ändå skapa stress.

Under helgen har jag försökt att grundligt tänka över hur jag lever och vad jag borde prioritera och vad jag ska försöka ha ett mer avslappnat förhållande till. Det jag bl.a. kommit fram till är att det inte ska vara något tvång att blogga varje helg med fotografier från helgen, jag ska inte känna mig tvingad att träna så många gånger i veckan som jag gör just nu. Har jag ork och lust så tränar jag men är jag sliten kan jag gott vila några dagar. Pyssel och träning med Sally ska bara vara roligt och inte vara något jag måste göra. Nu blir utmaningen att försöka komma ihåg detta och inte falla tillbaka i gamla vanor.

Båtar på Vågön

Efter den skakiga starten på helgen var det otroligt skönt att följa med min syster och hennes man i deras båt till Vågön i vår vackra skärgård. Vädret var makalöst och havet gör mig alltid avslappnad och lugn. Många människor passade på att vara ute denna vackra helg men det fanns ändå gott med plats för alla.

badSally

Badbruden Sally stationerade sig i havet och stod där hela dagen förutom när hon skuttade runt när någon kastade en pinne eller badade.

Trött Sally

När vi sedan packade ihop och åkte hemåt var hon så trött att hon satt och sov, efter en stund la hon sig ner i båten och sov hela vägen hem.

Fler helgbilder hittar du här.

 

Detta inlägg har 12 kommentarer

 1. Mias Mix

  Låter som om det är dags att bromsa ordentligt! Precis som du skriver kan stress även orsakas av roliga saker. Jag gick in i väggen 2003 och har fortfarande svårt att koppla av. Det tar 30 dagar att ändra en vana säger de. Se till att du är stenhård mot dig själv att INTE göra för mycket de närmsta 30 dagarna. Min man ”tvingade” tex mig att se en film varje dag när jag gick in i väggen, för att jag skulle sätta mig och ta det lugnt.
  Ta hand om dig själv!!
  Kul att även dina föräldrar varit gifta så länge 🙂

 2. Anemonen

  Bra att du drar i bromsen illa kvickt. Jag vet för jag trodde jag kunde jobba och stå i som vanligt efter min svåra olycka, men se det gick inte alls det gick åt h…….Men det går och du ta det sakta för det tar tid och vanor är inte lätta att bli av med efter 20 år sitter de gamla takterna i hos mig men numera tänker jag annorlunda. Man duger ändå även om man inte gör så mycket. Man hinner faktiskt mycket även om man skyndar långsam och bara stirrar in i lägerelden en timme eller två. Men det är träning det med. Lycka till och jag hejar på dig. Det går jag lovar.

 3. Anemonen

  Bra att du drar i bromsen illa kvickt. Jag vet för jag trodde jag kunde jobba och stå i som vanligt efter min svåra olycka, men se det gick inte alls det gick åt h…….Men det går och du ta det sakta för det tar tid och vanor är inte lätta att bli av med efter 20 år sitter de gamla takterna i hos mig men numera tänker jag annorlunda. Man duger ändå även om man inte gör så mycket. Man hinner faktiskt mycket även om man skyndar långsam och bara stirrar in i lägerelden en timme eller två. Men det är träning det med. Lycka till och jag hejar på dig. Det går jag lovar. Krya på dig.

 4. Anemonen

  Ps tihi det kom upp att jag postar kommentarer för snabbt:D

 5. Hanna

  Bra att du har insikt och vet vad du ska göra för att göra ditt liv bättre, det är inte alla som har det och som faller pladask.

  Jättefina bilder från Vågön, ser ut som en kanondag både för vovve och människa 🙂 Ha det bra!

 6. Anni

  Yrsel kan också vara ett virus. När jag var sjuk i våras hade jag yrsel i två veckor efter att själva förkylningen gått över. var tvungen att ha stöd för huvudet hela tiden, det var hemskt!
  MEN det låter väldigt klokt att du tar det lugnt och tänker över vad som stressar dig. Lyssna på kroppen när den vill säga dig något.

 7. Violen på Brandholmen

  Klokt av dig att försöka dämpa farten lite! Det tar tid att upptäcka att det fungerar bra även om inte alla ”måsten” blir gjorda. Jag var också på väg in i väggen och fick ändra livsstil. Det var svårt i början men det gick.
  Så skönt det ser ut med en dag vid havet! Undrar just om du eller Sally njöt mest!

 8. Annette

  Usch, det lät obehagligt! Bra att dra i bromsen, som många redan påpekat. Kroppen säger ifrån ordentligt när man inte lyssnar på den. Jag tycker dock att det du har låter som kristallsjukan. Googla på det om du inte redan gjort det. Det finns hjälp att få, och du kan åtgärda det själv. Hoppas du blir kvitt yrseln snabbt!

 9. Eva Trillian

  Den största lögnen är väl ”det är ok, så länge det är roligt” – när det kommer till vad som skapar stress. Även roliga ting skapar, som du skriver, stress!
  Det är inte lätt att tänka om och skapa nya vanor – sjutton vet om man någonsin kan slappna av i den kampen – men det är en nyttig insikt 🙂
  Var rädd om dig 🙂 var minst lika rädd om dig som din sambo är 😉

 10. Stare Ström

  Ingen mening att komma med goda råd. Du vet själv bäst! Lycka till med lite långsammare liv!

 11. KajsaLisa

  Ta det lite lugnt så du inte går i väggen.

 12. KajsaLisa

  Just det bilderna, den badande hunden blev verkligen bra, både i komposition och färger.

Lämna ett svar