Utforska världen

Du visar för närvarande Utforska världen

Sallys valpar har börjat utforska världen mer och mer och för varje dag ser man hur de utvecklas, hur de blir modigare och törs ge sig ut på nya äventyr lite längre från huset.

Grön hane

Efter en natt med en valphage när de var runt fyra veckor gamla så har vi gett upp det försöket och nu får valparna vistas fritt i hela nedervåningen. Vardagsrummet har vi stängt av med kompostgaller men resten av huset är fritt för valparna att vistas i och de väljer själv vart de vill sova. Visst skurar jag golvet ett par gånger om dagen men det är helt OK eftersom vi ser att valparna trivs och vi tror att de utvecklas mycket mer när de får vistas fritt. Valparna får dessutom en massa social träning både med oss i familjen och med alla människor som kommer på besök för att få träffa valparna.

Puppy exploring by Helens Color Life

Varje dag ser man hur de lär sig behärska sin kropp och slänten som de alla rullade ner för första gången de var ute springer nu alla så smidigt nerför. Trappen framför huset var jag lite rädd för de första dagarna men nu tar de sig nerför några steg med stor försiktighet innan de försvinner in i buskarna som kantar trappen.

Gul tik

På någon av valparna börjar det blir styrsel på öronen som har börjat stå upp.

Blå och rosa busar

Deras vassa tänder använder de gärna på sina syskon som säger till högt och ljudligt när det gör ont.

Svart o Sigge

Katten är väldigt spännande och har har också så smått börjat bli nyfiken på det vita gänget som Sally har producerat.

Lila och svart

Idag tog vi med hela gänget bakom huset där de upptäckte den lilla bäcken, några drattade i men den är så liten och grund att de lika snabbt var uppe igen.

Rosa hane utforskar världen av Helen Thalen

Valparna är helt oemotståndliga just nu och det kommer att bli väldigt svårt för mig att skiljas från dem när det är dags. Jag försöker att inte ta ut någon sorg i förväg utan njuta av varje dag eftersom det går så otroligt fort.

chillar

När de börjar bli trötta blir de så mysiga och vill gärna ligga nära.

Fler helgbilder hittar du här.

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. Så söta de är! Roligt att få följa hur de växer och utvecklas så jag hoppas på nya bilder nästa söndag! Till dess, ha det bra!

 2. Anemonen

  Tack igen för de fina bilderna på de ljuvligaste av ljuvliga valpar. Näst sist bilden är min favorit idag. Undrar vad den heter? Nyfiken. Hoppas på fler bilder av de underbara små liven.

 3. Stare Ström

  Gillar speciellt bilden med katten. Verkar vara ett spännande möte för dem båda.

 4. KajsaLisa

  Oj, lika söta som vanligt, härliga bilder.

 5. Mias Mix

  Hur gulliga som helst!! Kommer bli hemskt att skiljas från dem. Tänk att alla djurbebisar är så bedårande att man bara smälter. Ha det fint!

 6. Louise Norén

  Åh vilka fina bilder! Följer med spänning och stort intresse! Är så ledsen att vi inte kan komma och hälsa på lillan innan vi kommer och hämtar.. Men så glad för varenda bild du lägger in på de små liven!

 7. Anni

  Nog undrar man vad som rör sig i deras hjärnor när de upptäcker världen utanför! Tänk, så stor den är! De får ju allt serverat mycket snabbare än en bebis, det går så otroligt fort!

Lämna ett svar