Tunna skivor

Temat hos Gems Weekly Photochallenge är denna gång Tunna.

När det gäller ost så är jag av åsikten att ost ska hyvlas i tunna skivor. Förpackningar med färdighyvlad ost är inget för mig för i dem är det för tjocka skivor av osten. Ska osten användas till varma mackor och smältas så gör det inget om osten är tjockare men det är inte ofta jag gör varma mackor numera.

Den här årstiden är det lätt att se lövträdens, yttersta, tunna grenar när sikten inte skyms av några löv.

De enda tunnor i fysisk form som vi har är två blå f.d. silltunnor som står på baksidan av huset. Jag använder dem för ett sista kompoststeg av våra hushållssopor. Från någon av de blå tunnorna hamnar sedan komposten i trädgården för att gödsla jorden.

Detta inlägg har 11 kommentarer

 1. Emma, Sol som sol?

  Gillar också tunnare skivor av ost.är så glad över de osthyvlar jag tog med när vi flyttade till Spanien. Fast det är också himla gott att karva en tjock skiva med kniv till ett glas vin!

 2. Stare Ström

  Gäller att ha en vass osthyvel för att få till så tunna ostskivor!

 3. Mia Halvarsson

  Jag som är ostoman tar gärna tjockare skivor…eller med osthyvel flera lager 😀 ja när jag tänker efter, så kan jag rent av skära ost med kniv men det vågar jag aldrig tala om 😉
  Sirliga vackra björkgrenar där på bilden <3 och komposttunnor borde jag skaffa! Då kanske jag skulle slippa den bruna tunnan för matavfall som vi fick i början av året….
  Ha en fin kväll!!

 4. BP

  Bilderna av osthyveln med de tunna skivorna borde du sälja till en mattidning alternativt till mejeriet. Antar att det inte är Arla;-) Bilderna är så läckra – i dubbel bemärkelse!
  Silltunnan med ankaret bredvid är också en bild som skulle kunna vara arrangerad. Du är verkligen en mästare på att ta proffsbilder.

 5. Birgitta Malmstedt

  Mycket bra bilder till veckans tema. Håller med dig om att ostskivor skall vara tunna.

 6. Ditte

  Osthyvel använder jag också om jag ska ha ost till smörgåsar. En superläcker bild! Men jag kan skära ost med kniv om det är till en ostbricka. En vacker bild på de tunna grenarna. Och tänk om några månader så är det gröna löv på dem.
  Praktiskt att använda tunnorna för att få kompostjord till trädgården. En fin tolkning till veckans temaord.

 7. "LillaSyster"

  Om man hyvlar tunna skivor, kan man ju äta fler =)
  Smart med komposttunnorna, men är det inte svårt att tömma dem? Min varmkompost öppnar man på sidan så att det är lätt att lägga innehållet i skottkärran och forsla till landet. Ha en bra torsdag =)

 8. Violen

  Osthyveln är ett utmärkt redskap om man vill ha tunna skivor. Ibland vill jag ha lite tjockare skivor och då har jag en annan osthyvel som fixar det. Väldigt vacker bild, jag blir genast sugen på en ostsmörgås!
  Ha det gott!

 9. KajsaLisa

  Du har lyckats komme en bit ned påosten utan kälkbacke, själv är jag väldigt dålig på det 🙂 Dubbelt miljötänk där att kunna använda tunnor till kompostering.

 10. Mias Mix

  Perfekt medkomposttunnor. Och håller helt med om tunna ostskivor. Gärna med supertunna gurkskivor uppepå 🙂

Lämna ett svar