Tiger i bokform

Du visar för närvarande Tiger i bokform

Veckans ord hos Gems Weekly Photochallenge är Tiger. Jag har letat runt hemma efter något som kan illustrera ordet Tiger men hittade inte mycket förutom en bok om världens rovdjur. På omslaget är det en bild av en ståtlig tiger rakt framifrån.

Inuti boken är det två uppslag med information om tigern.

Senare idag var jag och handlade på ICA Kvantum och jag stannade till vid deras hylla med böcker. Där fanns en barnbok med djur och inuti detta uppslag. Bland djur från hela världen fanns det en tiger.

Fem en fredag

Jag tänkte även passa på att svara på Elisas frågor idag. Denna vecka är det dessa frågor man ska besvara:

 1. Vem ringde dig sist?
 2. Vad händer i din stad i helgen?
 3. När höjs ditt blodtryck?
 4. Hur många länder har du varit i?
 5. Vart är du på väg?

1, Vem ringde dig sist?
Senaste samtalet jag fick var från min man. Han var i Umeå för att lämna in vår bil på service där. Under tiden var han runt på lite affärer och när man var på Cyberphoto ringde han mig. Med högtalarfunktionen hade vi en diskussion tillsammans med en i personalen om vidvinkelobjektiv som jag tittat på. Under samtalet beslöts att han skulle köpa ett begagnat objektiv. Nytt kostar det ca 10.000 kr och det begagnade sålde de för ca 5.000 kr. Jag blev så glad och objektivet ser knappt använt ut. Nu är jag redo för att fota mer norrsken!

2. Vad händer i din stad i helgen?
Jag har faktiskt ingen aning om vad som händer. Själv ska jag på en föreläsning om Nosework i morgon kväll men det är i Bjärtrå, ett litet samhälle i Kramfors kommun. Sen blir det hundträning på söndag och lite annat.

3 . När höjs ditt blodtryck?
När jag får skäll eller vid högröstade diskussioner och bråk. Det är inget jag gillar, konflikträdd som jag är.

4 . Hur många länder har du varit i?
16 länder som jag minns det. Sverige, Norge, Finland, Danmark, Gambia, Spanien, USA, England, Skottland, Tyskland, Holland, Belgien, Frankrike, Grekland, Turkiet och Bosnien.

5. Vart är du på väg?
Till sängen och det väldigt snart!

Detta inlägg har 18 kommentarer

 1. BP

  Rolig med en kombo av två teman, trots att de har ingenting att göra med varandra:-)
  Gillade dina klädnypor i boken. Där gav du mig en toppen idé till temat ”Bokmärken” som långsamt men säkert håller på att dö ut.
  Stort GRATTIS till ditt nya objektiv. Du är ju en så himla duktig fotograf, så det ska bli spännande att se dina bilder.
  Hade ingen aning heller vad som pågår i Stockholm, fick faktiskt googla. Fick också googla ”Nosework”, nu vet jag vad det är. Så himla mycket man lär dig hos olika bloggare.
  Är inte konflikträdd, men bråk ogillar jag skarpt.
  Ha en fin helg nu!

  1. Helen

   Det är verkligen jätteroligt både med olika bloggutmaningar och allt man får se och lära sig hos alla bloggare! Ha en fin helg du med!

 2. Paula

  Hej, två flugor på smällen här, eller en tiger och en Helen, lika bra kombo det! Tigern är ett ståtligt djur, snyggare än lejonet faktiskt, fast leoparden är vacker den också.
  Att få tag på ett objektiv för halva priset är ju kanonbra Jag är så oteknisk så pengarna vore helt bortkastade på mig, tyvärr. Samtidigt är jag en vardagsfotograf som bara knäpper kort i min vardag o kameran måste vara så liten att den får plats i fickan. Annars hade jag nog fått gamnacke.
  Ha skoj på hundträningen o trevlig helg

  1. Helen

   Det är nackdelen med en bättre kamera, de är rätt stora och ibland bara orkar jag inte ta med den. Tur att mobilerna har såpass bra kameror, den får allt räcka ibland. Ha en härlig helg!

 3. Violen

  Grymt vacker tigerbild på bokomslaget! För mig är tigern det vackraste av de stora kattdjuren men jag gillar lejon bättre.

 4. Boklysten

  Tigern är väldigt snygg men jag föredrar leoparder eftersom jag har en tamleopard (bengalkatt) hemma.

  1. Helen

   Bengalkatter är så coola så jag förstår att du föredrar leoparder?

 5. A ROOM OF MY OWN

  härligt att vara en så avancerad fotograf! och så bra att du räknade upp dina länder för då kom jag på att jag glömt Turkiet

  1. Helen

   Det är kul att lära sig mer och mer om fotografering. Nu har jag mig en massa nytt att lära med ett nytt objektiv.

 6. Beppan

  Tigern är verkligen ett mäktigt djur!
  Såg en hel del på vår safari i Krugerparken nyligen,
  dock ingen tiger. härligt att se djuren ströva fritt och
  leva sitt liv (nästan) utan inblandning från människan.

  Kul med ett nytt objektiv! Ska bli skoj att se vad du hittar på med det .-)

  1. Helen

   Tigern är verkligen ett häftigt djur som jag hoppas får fortsätta leva på sina marker och inte blir helt undanskuffad av oss människor.

 7. Mia Halvarsson

  Cyberphoto!!! Bästa affären i stan, ju 🙂 beställer jag på nätet så är dom snabba, dessutom skickar dom alltid en godis 😀 Åker man in och pratar med dom så är dom så himla hjälpsamma, jag älskar dom! 🙂
  Härliga svar på frågorna och omslaget med tigern är väldigt vackert <3

  1. Helen

   Verkligen den bästa affären! Det är super att kunna köpa begagnade prylar när man vill ha nåt lite dyrare. Det är öppet köp och garanti även på det begagnade.

 8. byblixtra

  Det var ett snyggt omslag på boken.

  Så roligt med ett vidvinkelobjektiv och till ett bra pris också. Jag har aldrig köpt ett begagnat objektiv men bonussonen har köpt en begagnad fullformatskamera och objektiv från Cyberphoto som han är nöjd med.

 9. KajsaLisa

  Snyggt omslag, du hittade en tiger i alla fall.

 10. Klara Ovidia

  Fin kombolösning du gjort, en tiger och fem en fredag!

 11. Musikanta

  Fantastiskt bokomslag! Eftersom jag är pensionär sedan många år tillbaka är det sällan som jag råkar in i konflikter eller att någon är otrevlig mot mig. Men när jag jobbade minns jag att just detta kunde få mig väldigt upprörd och ledsen.
  Ingrid

Lämna ett svar