Stenstranden i Storviken på Trysunda

Du visar för närvarande Stenstranden i Storviken på Trysunda

En av de vackraste platser som jag vet ligger på Trysunda. Trysunda i sig själv är en av de vackraste öarna i Höga Kusten och väl värt ett besök. Den exakta plats jag tänker på är stenstranden i Storviken på öns östsida.

Varje sommar vill jag komma hit minst en gång för att känna att det verkligen är sommar. Jag är så lycklig över att vi nu har en egen båt så vi kan åka hit när vi vill. I torsdag var det dags för årets första besök.

Vi lämnade båten på andra sidan ön och promenerade genom fiskeläget. Gästhamnen var nästan full med båtar och det var många semesterfirare på ön. Vi stötte på en hel del bekanta och gjorde ett besök i en av fiskebodarna och snackade bort en timme.

Trysunda fiskeläge av Helen Thalen

Sen gick vi runt den sydöstra utskjutande delen av ön. Man går på klippor men det var ganska strapatstrikt för strandkanten genomskars av djupa skrevor både här och där.

Promenad på klipporna på Trysunda av Helen Thalen

Under vandringen stannade vi så att jag och Nova kunde bada från de släta klipporna. Bilden nedan fotade jag med min lilla aktion kamera med vattentätt skal. Den är perfekt när vågorna och vovven skvätter vatten till höger och vänster. Nova vill såklart att vi ska busa mera.

Det hade börjat bli kväll innan vi äntligen kom fram till Storviken. Jag tog aldrig någon översiktsbild över hela stranden. Ni får själva besöka denna vackra plats för att få se hela dess härlighet.

Storviken på Trysunda av Helen Thalen

Stranden består av rundslipade stenar i olika storlekar och mjuka släta klippor.

De rundslipade stenarna går mest i vitt och rött som ger stranden en rosa färg.

Stenstranden i Storviken på Trysunda av Helen Thalen

Veckans tema hos Gems Weekly Photochallenge är Sten. Det passade perfekt efter besöket på stenstranden i Storviken.

Vi tog en annan väg tillbaks till båten och fick på det viset se hela ön. Vi passerade Björnviken med sin vita, finkorniga sandstrand. Där låg det fortfarande en del båtar och människor som njöt av det vackra vädret. Tillbaka på Rödskatestranden där vår båt låg lyste kvällsolen som allra bäst. Vi åt en sen middag och lämnade ön när klockan nästan var nio på kvällen.

Nova var trött och somnade snart på sin filt i båten.

Detta inlägg har 11 kommentarer

 1. "LillaSyster"

  Helt underbart vilket paradis. OM jag hade tagit båten dit hade den sjunkit påvägen tillbaka för att jag lastat den full med sten. Så många fina. – inte lätt att välja ut bara en eller två där. Fina Nova, klart att det tar på krafterna i värmen., skönt att hon kan bada lite mellan varven. Ha en bra vecka! Kram

 2. Ditte

  Stort tack för denna härliga tolkning av veckans temaord och med ljuvliga bilder från vackra Höga kusten. Had egärna följt med er hit ut i båten. Tyvärr hann vi ”bara” med Ulvön denna gång. Men Omådet och öarna runt Ö-vik finns i mitt hjärta. Och jag kommer tillbaka. Helt klart!
  Kram och trevlig fortsatt vecka.

  1. Helen

   Jag hoppas du har chans att stanna lite längre nästa gång du är i mina trakter. Skulle vara skoj att visa dig lite mindre kända smultronställen.?

 3. Njuter av dina vackra bilder med sten i mängder! Olika varandra i form och storlek, många av dem så där mysigt runda!

 4. Sara Pepparkaka

  Jag tycker om att plocka med mig sten, så någon slät och fin hade nog fått följa med mig.

 5. By blixtra

  Så vackert med rosa och vita stenar och förstår att man behöver uppleva stranden själv. Å, vilken fin dag ni hade på ön. Det syns på bilden att Nova är trött. 🙂

 6. Musikanta

  Fint inlägg om stenar och väldigt vackra bilder.
  Ingrid

 7. Paula

  Och här var det ….sten, i mängder! Stora som små, alla former och färger. Inget att gå barfota i , men ack så vackert det var!

 8. Anne-Mari

  Så fantastisk flotte bilder av stein i mange varianter.
  Stein og berg som ser ut som dei flottaste kunstverk.
  Fint tolka.

 9. Anki

  Underbara bilder från en vacker plats! Härlig bild på Nova i vattnet 🙂

 10. KajsaLisa

  Tänk att stenar kan ha så många färger ifall man tittar ordentligt, fina bilder.

Lämna ett svar