Solsken och hundkurs

Du visar för närvarande Solsken och hundkurs

Det har varit en väldigt intensiv helg som genomgående haft fantastiskt vackert väder. På fredag tog jag med hundarna och åkte skidor på sjön där vi bor. Det var inte alldeles lätt att hålla ordning på dem för de var fulla med bus. Det var många ute och åkte skidor vilket inte gjorde det lättare.  När vi vände tillbaka och åkte i det riktiga skidspåret hittade jag till slut ett sätt som fungerade någorlunda. Ingen av dem är några bra draghundar men huvudsaken att det inte blev trassel med koppel och linor.

På kvällen bjöd vi familj och ett par vänner på fika för att fira att maken fyller år imorgon.

På lördag klädde vi på oss och redan kl 09 började vi gå upp för berget bakom oss. Det blev en otrolig jobbig vandring för vi fick plumsa i snön. Ovanligt nog hade ingen kört upp stigen med skoter men det kan beror på att vi fick en massa snö under veckan som gick. Genomsvettiga kom vi till slut upp på Visarbergets topp till skoterklubbens fina Milleniumstuga.

Här uppe har man en magnifik utsikt där man är ungefär 270 meter över havsnivån.

Eftersom vi gjort den jobbigaste delen av vandringen så bestämde vi oss för att fortsätta gå längs skoterleden för att komma fram länge in i byn.

Hundarna skötte sig perfekt och hoppade av spåret och väntade snällt när någon skoter körde förbi oss på leden.

Som man ser på denna bild var underlaget på skoterleden rätt löst och sladdrigt. Som tur var hade vi avverkat de jobbigaste uppförsbackarna men det var ändå inte lättgått. Hundarna såg ut att trivas fint. De lekte med pinnar, grävde i snön och busade med varandra.

Nova väntar så snällt att vi ska hinna ikapp.

Sally är helt galen i snö och tigger och ber att man ska slänga snöbollar som hon kan fånga. Vi var tillbaka hemma vid 12-tiden, totalt genomsvettiga och rätt trötta.

Efter lite vila bar det iväg på hundkurs med Nova som fokuserade på avkopplande koppelpromenader och inkallning. Det var den fantastiskt duktiga Rakel Sandin, Hundägarcoachen, som höll i kursen som höll på 2,5 timmar i strålande solsken.

På kvällen bar det iväg till syrran och hennes familj för att fira systersonen som också fyller år snart.

Idag på morgonen drog vi iväg till Gideå där jag tränade rallylydnad med Sally. Sen var det dags för fortsättningen av kursen vi påbörjade på lördag. På slutet av de två timmarna passade jag på att gå i koppel med bägge hundarna eftersom det är så mina vardagspromenader ser ut.

Sally som stått på sidan och kollat på under hela kursen uppförde sig exemplariskt när hon väl fick vara med.

Det är maken som är fotat bilderna från hundkursen. Jag såg att bakgrunden var lite häftig först när jag såg bilderna. Det var inget jag tänkte på när jag var där. När vi var klara vid 15-tiden var jag rätt trött men jag lyckades ändå laga till en god middag. Det tyckte jag vi var värda efter denna helg.

Fler helgbilder hittar du här.

Detta inlägg har 11 kommentarer

 1. Vilket fint vinterväder ni fortfarande har! Skönt att kunna vara ute med hundarna! De ser så glada och pigga ut, de trivs säkert med livet!
  Ha en bra vecka!

 2. Åke

  Vilka underbara bilder du bjuder upp med 🙂 Vilken härlig helg ni haft 🙂

 3. Anneli - A'la Foto

  Underbara bilder som vanligt på dina vackra hundar i det vackra landskapet! Får jag fråga, har du gett upp 365-dagarsfotoutmaningen? Hittar inte din blogg någonstans? Trodde jag hade hittat dig för det är en som har likadana hundar, så jag började skriva till henne som om jag kände henne! Hon hade ingen aning om vem jag var! Hahahah!

 4. Anni

  Jag blev trött bara av att läsa om allt pulsande i snön. Men så vackert det är med vårvintern – det är nog den enda sorts vinter som jag egentligen gillar.
  Nästa gång du kommer till den där hundkursplatsen kommer du nog enbart att fotografera bakgrunden,. så får mannen din ta hundarna – eller?

 5. skogstrollet

  Dina hundar är som filmstjärnor nu. Vackra och poserande.

 6. cissi

  Fantastiska bilder! Det är så vackert med den vita snön. Här har den lilla snö som kommit under vintern genast blivit skitig och brun efter att ha saltats eller töat och förvandlats till is.

 7. Anki

  Fantastiska bilder och underbart väder! Så vackra hundar du har – verkar så väluppfostrade och trevliga 🙂

 8. KajsaLisa

  Dina hundar ser verkligen ut att trivas i snön

 9. Mias Mix

  Ser fantastiskt härligt ut! Och bakgrunden var jättehäftig! Jag är glad att snön är borta här, men kan inte låta bli att längta lite ändå när jag ser all snö hos dig.

Lämna ett svar