Skvatt galen?

Du visar för närvarande Skvatt galen?

Jag pratar sällan om hur mycket jag egentligen motionerar, jag tycker det känns mest pinsamt, jag vill inte ge någon dåligt samvete och jag ser inte särskilt fit ut eftersom jag inte är pinnsmal. Idag undrade jag dock om jag är skvatt galen, jag var på gymmet kl 05:30 efter att ha skjutsat yngste sonen till tåget. På en söndag morgon?!?

Trots att jag inte pratar så mycket om träning gillar jag att ha koll på hur mycket jag tränar och använder olika appar för ändamålet.

När jag tränar utomhus; promenerar, är ute och vandrar eller annat så använder jag alltid appen Runkeeper som håller koll på hur långt och hur länge jag har rört på mig. När jag styrketränar använder jag en app som heter Shapelink där jag för in alla de övningar jag gör och hur tung jag lyfter. Det bästa är att Shapelink importerar alla pass från Runkeeper så jag får all min träning samlad där.

När jag var på gymmet i morse funderade jag på om jag ska sätta några träningsmål för 2016 eller inte. För att få en överblick över den träning som jag faktiskt genomfört under 2015 loggade jag in på Shapelinks webb när jag kom hem från gymmet för att se lite statistik. Så här såg det ut för 2015:

träning 2015 b

Jag har under 2015 tränat 611 pass, totalt tränat under 475 timmar och 17 minuter. Det ger ett genomsnitt på 46 minuter per pass.

Om jag kollar hur den tiden är fördelat så är det i huvudsakligen promenader med Sally, sedan följer styrketräning och vandringar i skog och mark som de nästa stora posterna.

träning 2 - 2015

Dessa siffror är fantastiska för att vara mig, det var länge sedan jag motionerat så mycket som jag gör nu sedan vi skaffade Sally. Jag tror inte att jag ska sätta upp några nya mål utan fortsätta som jag gör och kanske bara försöka springa lite mer.

styrketräning

Fler helgbilder hittar du här.

Detta inlägg har 5 kommentarer

 1. Monica o Jacob

  Duktiga dej, själv går jag inte på gym men att gå i kolsvarta skogen kvart över fem på morgonen är väl lite smågalet det också:-)
  Huset, hundarna och skottningen håller mej i den form jag vill just nu i alla fall.
  Ha en skön vecka
  http://ingemix.bloggplatsen.se/2016/01/03/11244147-helgbilden/

 2. skogstrollet

  jag får inte dåligt samvete för att se andra må gott av träning. Jag har en dotter som också tycker att träning är toppen och visst, nog vill jag också men såå mycket är jag för lat för. Men jag inser att så här efter jul nyår så måste det bli en del pass även för mig. Du bara peppar tycker jag.

 3. Eva Trillian

  Inspirerande att läsa om hur bra du mår av din träning!
  Gott Nytt År och God Fortsättning!

 4. kiki Freese

  Pust! Du jobbar hårt ser jag, bra för dig…jag gör mina 10 minuters på hemmplan och sen massa gående såklart.
  Må vidare gott detta år.
  /Kiki

 5. Annette

  Så kul att läsa om din träning! Sådana inlägg ger absolut inte dåligt samvete hos oss andra, de enbart inspirerar 🙂 Jag har haft något envist virus i kroppen hela hösten som jag inte blir av med, så ingen träning på evigheter. Konstigt nog har jag känt mig lugn med det och för en gångs skull väntat ut viruset, tidigare körde jag på ändå och blev sjuk igen. Nu skall jag i alla fall ladda ned Shapelink, det verkar ju toppen att kunna kombinera med runkeeper och att dessutom få statistik på skärmen! God fortsättning, och lägg gärna upp mer om träning, sådana inlägg uppskattar i alla fall jag väldigt mycket 🙂

Lämna ett svar