SKK nationell hundutställning i Vännäs 2012

Du visar för närvarande SKK nationell hundutställning i Vännäs 2012

I går, lördag den 16 juni, var vi till Vännäs på en stor hundutställning. Totalt var det ca 1400 hundar som deltog under två dagar, bara på lördag var det ca 850 hundar men bara en vit herdehund. Jag hade inga som helst förväntningar på resultatet efter den förra utställningen med Brukshundsklubben men eftersom jag gått en kurs i handling och tränat en hel del så kände jag mig mer säker i ringen.

Eftersom Sally är en lugn hund behöver hon triggas igång så hon inte lägger öronen bakåt och ser passiv ut, därav mitt stora smil och det funkade bra.

Resultatet blev att hon fick Excellent, Ck, blev bäst i rasen och fick dessutom ett Cert – jag trodde nästan jag skulle svimma. Det trodde jag aldrig men domaren Zorica Salljevic tyckte Sally var en mycket vacker hund.

I omdömet står det så här: Vackert huvud med bra pigment, stark nacke, ganska stark överlinje, bra utvecklat förbröst, bra bröstdjup, behöver mer substans och mer definerade muskler, goda vinklar, korrekt i rörelse, bra pigment och pälskvalitet, mycket bra temperament och visad. (Det där sista gäller ju mig själv så det blev jag extra glad för.)

I gruppfinalen var det ca 25 hundar och där  hade vi ingen chans, men hon är ju trots allt bara ett år gammal, vi har tiden för oss. Enda kruxet är att jag nästan bestämt att utställningar inte är något vi ska hålla på med men efter detta så får vi nog lov att fortsätta i lämplig utsträckning.

Lämna ett svar