Skål eller skålar

Du visar för närvarande Skål eller skålar

Hos Gems Weekly Photochallenge är veckans tema Skål. Jag är inte så mycket för att skåla med alkoholhaltiga drycker men skålar använder jag varje dag.

Dessa skålar i metall är de jag använder mest. De funkar till det mesta, både att använda att blanda saker i. De funkar också fint att servera i. Den största är perfekt till en stor påse chips eller ostkrokar.

Nu önskar sig yngste sonen likadana skålar i julklapp men det visade sig vara rätt svårt att lösa. Skålarna kommer från Lord Nelson och är nog minst 10 år gamla, kanske mer, och finns inte längre i deras sortiment.

Jag letar vidare och hoppas jag hittar några skålar han kan bli nöjd med.

Detta inlägg har 13 kommentarer

 1. Ditte

  Vilka snygga och praktiska skålar. Förstår verkligen att du flitigt använder dem. Hoppas du lyckas hitta liknande till sonen.
  En jättebra tolkning av veckans tema.

  1. Helen

   Jag har lyckats spåra upp ett set skåler på Amazon som är beställda. Sen får vi se hur de ser ut när de dyker upp.

 2. BP

  Ett perfekt bidrag till temat. Gillar metallskålar bäst. De är hygieniska och har fördelen att aldrig ha kvar lukten av till exempel en sillinläggning. Mycket bättre än melamin tycker jag.
  Ikea borde väl ha metallskålar i sitt sortiment. Åsså finns det ju hur många nätbutiker som helst som säljer sådana skålar. Kunde inte låta bli att googla;-)

  1. Helen

   Tack BP! Jag har också googlat på metallskålar men han är lite noga, sonen. Till slut hittade jag ett set som ser rätt bra ut på Amazon.com.uk som jag beställt och håller tummarna att de är bra :-).

 3. Violen på Brandholmen

  Så snygga och användbara skålar! Bra när bruksföremålen kan ha flera funktioner. Hoppas du hittar liknande skålar till sonen, du får väl följa tipset från BP om nätbutiker.
  Ha en bra vecka!

  1. Helen

   De är väldigt användbara och jag har gjort en beställning på Amazon och hoppas att de duger 🙂

 4. "LillaSyster"

  Tidlösa och väldigt praktiska=) Snyggt bidrag! Hoppas att du får fatt på skålar till sonen. Kram

 5. Stare Ström

  Praktiskt med skålar i olika storlekar i samma design.

 6. Paula Merio

  Snyggt foto på glänsande vackra skålar. Skålformen gillar jag skarpt. Men du, man kan inte ha dom i micron va? Jag blandar det mesta i plastskålar just för att kunna micra vid behov. Ja förutom vid servering då, då vill man ha snyggare skålar, som dina! Trevlig andra advent

  1. Helen

   Nej, i mikron funkar de inte men jag har god användning av dem ändå ?

 7. Margareta

  Praktiska och hållbara skålar för det mesta. Tråkigt att de gått ur sortimentet men det borde rimligtvis någonstans finnas några liknande för de är ju verkligen användbara. Skulle tänka mig att ha ett behov av något liknande vid olika tillfällen.

 8. byblixtra

  Snygga skålar. Jo, ibland kan det vara knepigt att få tag i sådant man köpt för länge sedan men ibland kan man bli förvånad över att samma husgeråd fortfarande tillverkas. Hoppas att du hittar ett par användbara skålar.

 9. KajsaLisa

  Täck att vanliga rostfriabunkar kan bli så bra på bild, med rätt placering och ljus, snyggt.

Lämna ett svar