Pappa och mamma

Du visar för närvarande Pappa och mamma

Idag visar jag en layout jag gjort med ett foto på pappa och mamma där vår katt Sigge har smugit sig upp bakom dem på köksoffan. Min mamma är väldigt förtjust i katten som gärna ligger i knät och gosar med vem som helst som sitter still en stund. Jag visar också denna LO hos Swe Scrapbook där det är en ny skissutmaning idag.

Pappa och mamma av Helens Color Life

Ett par år innan mamma fyllde 70 år drabbades hon av demens och har till hösten bott på ett demensboende i två år. Enligt den läkarundersökning hon gjorde när hon blev dålig så har hon en del Alzheimers men även annan demens, när jag läste på om hennes symtom är jag nästan säker på att hon också har en del blodkärlsdemens. Jämför jag mammas tillstånd med andra som har Alzheimers så yttrar sig mammas sjukdom lite annorlunda. Mamma har hittills inga problem med talet och hon är ganska redig och klar i tanken men hennes kropp har försämrats väldigt mycket det senaste året. Hon har stora svårigheter att gå och har ofta ont i rygg och höfter, ibland klarar hon inte att komma upp ur sängen på egen hand och personalen är inne hos henne på nätterna när det är som värst.

Jag är så otroligt glad att mamma har pappa och att de fortfarande älskar varandra, han är ett otroligt stöd och glädje för henne.

Mum and dad - details - by Helens Color Life

Lite närbilder på layouten.

Mum and dad - details 3 - by Helens Color Life

Mum and dad - details 2 - by Helens Color Life

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Charlotte

  Men vad du är duktig på scrapbooking! Jag ser ju här på bloggen vilka superfina alster du gör. ?
  Och vad fint du har skrivit om dina föräldrar. Gott att de fortfarande har varandra. ❤
  Ha en fin dag
  Kram C

  1. Helen

   Tack Charlotte! Det är en rolig, kreativ hobby som jag gillar?

 2. Mias Mix

  Vilket fint inlägg! Så trist att din mamma är sjuk men bra att hon får bo på ett boende där hon fården hjälp hon behöver. Kan ju också bli oerhört jobbigt för din pappa om hon skulle bo hemma. Härligt att de älskar varandra fortfarande!

  1. Helen

   Tack! Visst är det jobbigt men det känns också tryggt att hon har kompetent personal till hands dygnet runt.

Lämna ett svar