Ovan i Storbritannien

Du visar för närvarande Ovan i Storbritannien

Ny vecka och nytt tema hos Gems Weekly Photochallenge och denna gång är temat till Ovan. Sanna har klurat till det så att liksom flera gånger tidigare har ordet flera betydelser.

Min första bild blir på en vy från ovan över landsbygden utanför Manchester som jag tog för en dryg vecka sedan. Vår resa blev verkligen ovan-lig och här kan du läsa varför.

När man anländer till Storbritannien är man till en början ovan att köra på vänster sida. Som tur är så kör maken säkert och tryggt och efter ett par dagar har han vant sig.

Det ovan-liga vädret som Storbritannien bjöd denna gång skapade inte de bästa förutsättningar att ta sig fram med bil. Den hårda vinden gjorde att det bildades meterhöga snödrivor här och där. Det var inte många trafikanter ute och körde så vi kunde använda hela vägen att kryssa fram mellan snödrivorna.

En bättre bild hur det känns att åka bil i vänstertrafik kommer här från sommaren 2015. Då bilade vi hela vägen från norra Sverige till Cornwall i England. Om den resan kan du läsa här och även här och vårt besök i the Lost Garden of Heligan.

Resan 2015 är ett härligt minne och får uppväga den senste resan som jag helst vill glömma helt.

Detta inlägg har 9 kommentarer

 1. Kul med bilder från ett ovanligt snörikt Storbritannien! Vänstertrafik och snö är väl däremot inte särskilt kul men det gick ju bra för er och fina bilder blev det!

  1. Helen

   Det blev verkligen en ovanlig resa ?

 2. "LillaSyster"

  Fin bild från ovan där man ser landskapet som ett lapptäcke. Fy för att köra vänstertrafik och ännu värre när det är snöyra – det kallar jag modigt! Ha en fortsatt bra vecka!

 3. Musikanta

  Måste ha varit en fruktansvärd upplevelse förstår jag när jag läst ditt långa tidigare inlägg. Tur att ni klarade er oskadda. Men den här månaden och slutet av februari har inte varit likt något annat. Att snön ligger kvar så här långt söderut i mitten av mars är verkligen OVANligt :-). Men nu regnar det så förhoppningsvis smälter en del bort.
  Ingrid

 4. Gärdsmygen

  Ja du , den resan hoppas vi sällar sig till de ovan-liga!

 5. Anki

  Oj … vilken ovanlig upplevelse med så mycket snö i England! Ser läskigt ut!
  Häftig bild ovanifrån!

 6. Karin

  Ibland blir det inte som man tänkt sig, men lite ovanliga bilder blev det ju!
  Kram Karin

 7. Anne-Mari

  Kreativt løst.
  Eg likte bildet med skyggen over Manchester.

 8. By blixtra

  Det var en ovanlig resa men den slutade ju bra med flygen som gick i tid vid hemresan. Förstår att du inte är så sugen på att åka väg just nu.

  Men att ni har bilat från Norra Sverige till Cornwall i England. Häftigt! Vilken upplevelse och så mycket att se efter vägen.

Lämna ett svar