Nytt på gymmet

You are currently viewing Nytt på gymmet

Redan när jag var 18 år tyckte en kompis att vi borde börja på det gym där hennes storebror styrketränade. Jag hängde med och vi började på ett av de två gym som fanns i stan på den tiden. Min kompis slutade efter några år men jag fortsatt eftersom jag tyckte styrketräning var kul. Det är den träningsform som jag alltid kommer tillbaka till. På den tiden så tittade folk lite snett på mig när jag sa att jag lyfte skrot, det sågs som lite udda. T.o.m. vår innebandytränare frågade varför jag och kompisen styrketränade!??!

När barnen var små och vi hade fullt upp att skjutsa på deras aktiviteter fanns det inte mycket tid för min egen träning. Nu har jag inte den ursäkten längre och jag försöker styrketräna minst två-tre gånger i veckan. När jag började min nuvarande anställning så bytte jag gym till det som nu heter Sportcenter Övik. Det tar fem minter att gå dit så det passar perfekt att gå och träna på lunchen. Dessutom får vi bidrag från arbetsgivare till träning så årsavgiften blir inte hög.

Just nu händer det en massa nytt på gymmet. Hos Gems Weekly Photochallenge är temat Nytt denna vecka och detta blir mitt bidrag till det.

Den gympahall som alltid har funnit i anslutning till gymmet kommer att bli helt omgjort. Det finns redan en mindre sal där de har gruppträning och ett separat rum med spinningcyklar. Denna stora sal användes mest till innebandy och bordtennis men stod nog mest tomt. Så här ser visionen ut för det rummet:

De har börjat ombyggnationen och alla motionsapparater som löpband, cyklar osv. har flyttat dit in. Maskinerna från Hoist har inte kommit än men det ska bli spännande att se hur de funkar.

I den gamla delen av gymmet har en del maskiner flyttats om och det har blivit luftigare och mindre trångt. Det är skönt för det var lite trångt på slutet.

Gymkulturen har exploderat sedan jag började och jag vet inte exakt hur många gym vi har i vår lilla stad just nu. Jag är glad att jag har detta fina ställe att träna på och så nära min arbetsplats. Gymmet får t.o.m. godkänt av yngste sonen som är rätt kräsen när det gäller träning och träningsutrustning.

This Post Has 10 Comments

 1. Ditte

  Vad trevligt att få följa med till ditt gym och fint att du har ett i närheten där du trivs. Kul också med en hel del nytt här. För min del gillar jag inte innegym utan känner mig bara instängd. Har testat några gånger. Men kanske är de gym vi har här tristare än det fins du har i din hemstad. Oftast finns gymmen här i stan i olika källare , visserligen stora men utan utsikt. Men vi har alldeles i närheten några bra “utegym” osm jag ofta änvänder för att träna styrka. Annars gör jag det hemma med ganska enkla medel.
  En jättefin tolkninga av veckans tema-

 2. "LillaSyster"

  Nytt och fräscht! Håller med dig det poppar upp gym som svampar, finns ju hur många som helst. Styrketräning är ju jättebra träning , men jag tycker att det är så tråkigt. Jag tar hellre längder i bassängen, cyklar eller går. Det är tur att var och en får göra som den vill. Bra gjort av dig att gå och träna på lunchen. Ha en bra kväll =)

 3. BP

  Visst är det underligt att man höjer ögonbrynen när kvinnor styrketränar. Att män gör det anses ju helt “normalt” både då och nu. Men det verkar inte så att man tänker på alla poliskvinnor som styrketränar regelbundet. Ingår i jobbet liksom.
  Kul med ett så fint gym nära din arbetsplats. Perfekt ju! Min arbetsgivare sponsrar också fritidsaktiviteter och där ligger gymmet till och med i samma byggnad.
  Toppen bidrag till temat:-)

 4. Violen på Brandholmen

  Så fräscht och trevligt det ser ut! på ditt gym! Strongt av dig att styrketräna! Varför väcker en sådan sak förvåning? Själv gillar jag inte längre att gå på gym, tröttnade efter några år då jag var mer eller mindre tvungen till den formen av träning. Fin bildserie!

 5. Paula Merio

  Vilket fint och rent gym, fast det kanske alla är, har knappt satt foten i ett. Och ett nytt ambitiöst tänk bakom det nya konceptet, det blir säkert bra. Lyfter på hatten åt dig som tränar så flitigt på gym, jag tycker det är dödstråkigt. Jag gillar att röra på mig men inte de mekaniska rörelserna man utövar på ett gym. Nej ut i friska luften eller simma eller dansa. I allafall så länge kroppen orkade hålla på. Grattis till ett aktivt o nytt-igt liv (nu fick jag till det va!)
  Trevlig första advent

 6. Anki

  Nytt och fräscht! Jätteläckra foton!

 7. byblixtra

  Ett sånt fin gym och så perfekt att det ligger nära jobbet. Vi har ett gym som ligger granne med jobbet men inte kommer jag mig dit ändå. :-/ Men kanske dags för det nu när du visade inspirerande bilder. Det ser spännande ut med de nya planerna för gymmet.

 8. KajsaLisa

  Jättefint gym, skulle vilja träna när det är sådär tomt och slippa köer.

 9. Ama de casa

  Ooo… Är det så där det ser ut på gym? Hade nästan glömt. Har i och för sig tränat på gym jag med – men inte på det här millenniet 😉

  Härlig tolkning!

Leave a Reply