Nyårshelgen

Du visar för närvarande Nyårshelgen

God fortsättning på det nya året! För mig har nyårshelgen varit riktigt bra nu är jag redo för ett nytt år med nya möjligheter.

På nyårsafton var jag, maken och hundarna på en strövtur på en del av vårt skogsskifte. Vi måste gallra på en äldre del av skiftet och behöver en ny väg för att kunna ta ner timret ur skogen. Skiftet är smalt och brant så det är inte alldeles lätt men nu börjar en plan ta form.

Nyårsaftonen firade vi med goda vänner hemma hos min syster och hennes man. Vi inledde middagen med en sikromstoast sen blev det tjälknöl och en massa annat gott. Till tolvslaget åkte vi upp på Varvsberget. Därifrån ser man alla raketer som skjuts i centrala Örnsköldsvik och även i andra riktningar. Vi var långt ifrån ensamma där och det blev lite trafikkaos tills raketskjutningen avklingat och människorna lämnade platsen.

I morse vid 9-tiden gav jag mig iväg på en lång promenad i skogen. Jag var bl.a. upp på Slåtterbergets topp som är 280 meter högt. Därifrån har man en riktigt fin utsikt. Jag tog det lugnt och var ute i 3 timmar innan jag och vovvarna var hemma igen.

Jag har funderat på det nya året och vad jag ska har för fokus då. Det finns mycket som jag borde göra, sluta göra eller bli bättre på. Det känns tyvärr inte skoj att sätta upp en massa mål och det är risk att det bara blir stressmoment. Men idag under min skogsvandring blev mitt mål för 2017 klart. Jag ska slappna av mer! Lägga fötterna på pysselbordet och se till att kropp och knopp slappnar av.

Någon gång under 2016 hörde jag en intervju med någon på radion som berättade att fler och fler människor använder bettskenor. Själv har jag haft min i många år. Utan den är jag rädd att jag skulle ha gnisslat ner alla tänder helt. Den som intervjuades hade dock en frågeställning. Han undrade varför man inte försöker göra något åt orsaken till varför man behöver bettskena. Jag förmodar att det beror på stress, press och spänningar i kroppen.

Jag ska göra mitt bästa för att de spänningar jag har i käkar, nacke, axlar, rygg och händer ska bli mindre under 2017. Det blir mitt mål, sen får vi se hur väl det lyckas och om det går att få bort åratal av spänningar.

Fler helgbilder hittar du här.

Detta inlägg har 5 kommentarer

 1. Anneli - A'la Foto

  Härliga bilder som vanligt och så fina hundar! Ja du, jag har haft bettskena men gillade det inte alls! Nu har jag inte haft någon på säkert 20 år. Det är galet att alla människor är så stressade så det slår ut kropparna på olika sätt! Jag håller med ”någon” om att försöka hitta lösningen är bättre än att dölja problemet med hjälpmedel! Jag hoppas du kommer tillrätta med det och slipper bettskena och blir lugn som en filbunke! 🙂

  God fortsättning!

 2. KajsaLisa

  Tydligen inte bara vi storstadsmänniskor som är stressade idag. Men passa på att softa lite mer under 2017 och ta gärna fler fina naturbilder under dina skogspromenader. God fortsättning.

 3. Anni

  Alla borde kunna ta det lite lugnare och slippa bettskenor! Jag har ingen haft och vill ingen ha, men så kan jag tackolov styra min tid väldigt bra. Det finns ju både för- och nackdelar med att vara egenföretagare.
  Promenader med hundarna borde vara perfekt avkoppling!

Lämna ett svar