Nya erfarenheter

You are currently viewing Nya erfarenheter

Denna helg har jag fått nya erfarenheter eftersom jag äntligen gjort saker som jag länge tänkt på.

Geocaching är något som jag länge funderat på, jag har under sommaren tagit en geocach tillsammans med min syster som började cacha tidigare i år. Jag har också arbetskompisar som håller på att geocacha mycket och som menar att det borde passa mig eftersom jag är ute och vandrar så mycket med hundarna. Nu har jag äntligen kommit till skott och tagit ett par cacher på egen hand. Hittills har det blivit en cach per vandring och jag tänker verkligen inte att bli en fanatisk cachare. Jag tror dock det är en kul sysselsättning och när jag känner för det kan det bli ett mål med mina promenader.

lekstugan-pa-slatterberget-av-helen-thalen

I skogarna i närhet av vår by finns det inte särskilt många geocachar men en finns i denna grotta som någon för länge sedan delvis byggt igen med stenblock. På fredag tog jag en tur hit för att leta denna cach. Det är en spännande plats som kallas Lekstugan som jag varit till förut men för att hitta cachen fick jag krypa allra längst in där det var lägst i tak.

playground-by-helen-thalen

Hundarna var nyfikna men de gick inte in i grottan, de kikade in i öppningen när jag var därinne men höll sig utanför.

En annan sak som jag länge velat lära mig är att plocka svamp. Det är inte något som mina föräldrar höll på med så jag har inte lärt mig från min barndom. För två veckor sedan var vi med några kompisar och letade svampställen. Vi hittade inte särskilt mycket den gången men såpass att jag fick se hur trattkantarellerna växer..

Nya erfarenheter

På fredag efter att jag hittat den första geocachen så hittade jag helt plöstligt trattkantareller! Det var både överraskande och väldigt roligt. Det blev en halv ICA-kasse med svamp vilket kändes helt fantastiskt. Det är tur att det går fort att plocka svamp, betydligt enklare än att plocka bär men Nova blev ändå less till slut.

nova-spanar

Hon hittade en liten häll där hon satt och spanade när hon tyckte jag var tråkig. Det var nog också lite skönt att vila för det är betydligt jobbigare att trava fram i obanad terräng än att gå på stigar.

När jag rensat svampen gjorde jag av en del en riktigt god svampsås, älgfärsbiffar, kokt potatis och lingonsylt till middag. Resten av svampen torkade jag.

Idag var jag upp på toppen av berget bakom oss, det var lite grått men ändå är det en fin utsikt. Dagens mål var att ta den geocach som finns däruppe och det fixade jag.

trattkantareller-i-skogen-av-helen-thalen

Jag hade en tom kasse med för säkerhets skull och jag hittade två svampställen till!! På det första stället överst på berget var svamparna frusna men jag plockade dem ändå coh de ligger nu på tork. De hade inte varit frysta länge för de ser helt OK ut men det var nog sista svampplockningen denna höst. För mig har det gått över all förväntan så jag är jättenöjd.

trattkantareller

Det känns väldigt tillfredsställande att jag fått dessa nya erfarenheter och att jag nu har några egna svampställen att besöka kommande år.

Fler helgbilder hittar du här.

This Post Has 6 Comments

 1. Anni

  Men så roligt att du hittat så mycket svamp nu när du börjat leta! Det är så otroligt gott och man känner sig så rik när man kommer hem med en kasse svamp! Jag har inte kommit ut i skogen alls, det har varit så torrt här att det som vanligt inte finns någon svamp. Onödigt att det dessutom ska vara jämngrått!

  Det där med geocaching känns lite som Pokémon Go för vuxna 😉 Så duktiga hundarna var som stannade utanför och vaktade när du gick in, det är ju ett tecken på att de inte självmant skulle försvinna in i ett skrymsle.

  Önskar dig en skön vecka!

 2. Violen på Brandholmen

  Så mycket svamp du hittade! Kanske nybörjartur! Geocaching verkar vara populärt! Vi har en cach alldeles utanför vårt hus men den är knepig att hitta. Det är många som har gett upp men återkommit efter en stund och försökt igen för den ska ju finnas där.
  Ha en bra kommande vecka!

 3. Anemonen

  Inte heller jag är svampplockare sånär som på vanligt kantareller. Det där med geocaching testa jag och gubben på härom året men vi fann inte en enda trots att vi letade oss fördärvade på alla ställena. Någon måste ha tagit bort dem. Däremot vet jag om några ställen där det finns väl bevarade saker. Det är inte så dumt för man rör ju på sig. Jag trodde det var helt ute med detta numera. Som vanligt är dina hundbilder bedårande vackra och de med. Precis som om de vet om hur stiliga de är.

 4. Stare Ström

  Trattisar är verkligen goda! Vilken tur du hade som hittat egna svampställen.

 5. KajsaLisa

  Fin sitta fintblid. Känner dom som är helt sålda på geocaching och är helt sålda på det. Sysslar även med det utomlands på semestern. Grottan såg spännande ut.

 6. Mias Mix

  Kul med nya aktiviteter och erfarenheter! Älskar att plocka svamp och har gjort det sen barnsben, men äter inte svamp. Som tur är finns det andra i familjen som glatt slukar den. Vilket fint ställe. Kan förstå att hundarna tyckte det var lite läskigt. Ha de gott!

Leave a Reply