Njutbar årstid!

Du visar för närvarande Njutbar årstid!

Att vi har olika årstider är något som gör livet speciellt och varierat. De senaste veckorna har årstidväxlingen gott i raketfart. Den snörika, långa vintern har äntligen fått släppa sitt grepp och vi har barmark i princip överallt. Att kunna gå var man vill utan att fastna i lårhög snö är ren och skär lycka!

Njutbar är veckans tema hos Gems Weekly Photochallenge och detta inlägg blir mitt bidrag till det.

Den gångna helgen har vädret överträffat sig själv och varje dag har det blivit allt varmare. På onsdag, dagen innan Kristi himmelsfärdsdagen jobbade vi halvdag. Då passade jag på att gå årets första tur längs Gula leden på Åsberget vilket var en njutbar upplevelse. Utsikten är magnifik när man är uppe på toppen, bakom Nova ser man en liten bit av Öviksfjärden.

Nova gillar också att det är snöfritt och hittar många spännande dofter.

Nova, Vit herdehund, längs Gula leden på Åsberget av Helen Thalen

Åsberget kryllar av lämningar från istiden. Vi var tvungen att utforska ísälvsgrytan när vi passerade den.

Isälvsgrytan på Åsberget av Helen Thalen

Jag hittade en liten film om Gula leden på YouTube för den som är nyfiken att se mer.

På fredag vända jag kosan mot havet. Jag körde mot Skeppsmaln men stannade i Stubbsand. Därifrån gick vi ut på klipporna runt en lång udde och hamnade i Tennviken. Sen gick vi längs Lotsstigen tillbaka till bilen.

Njutbar vy vid havet av Helen Thalen

Att se, höra och känna lukten av havet var ännu en njutning.

Hade vi inte vinter och snö skulle jag nog inte känna sådan glädje som jag gör just nu. Varje vår får jag denna ”barmarksglädje” och i fjol skrev jag ett liknande inlägg till temat Känsla.

Jag önskar alla en fortsatt njutbar vecka, var och en på sitt eget sätt!

Detta inlägg har 14 kommentarer

 1. Musikanta

  Dina fina bilder är verkligen njutbara. Fantastiskt vacker utsikt att njuta av. Älskar också årstidsväxlingar – skulle aldrig kunna leva i ett land med evig sommar.
  Ingrid

  1. Helen

   Det vore hemskt trist att ha samma årstid året om. Tur vi slipper det :-).

 2. Eva Hellström

  Det måste vara en av de mest njutbara och vackraste platser i Sverige du bor på. Man blir alldeles tagen av bilderna.

  1. Helen

   Sverige är ett vackert land som har ett varierat landskap men jag måste nog tillstå att jag bor i ett extra vacker område. Men så är jag också hemskt hemmakär! 🙂

 3. Ditte

  Verkligen njutbart! Jag var just här förra sommaren på en jobbrelaterad resa och vi bodde i Ö -vik i tre nätter- Jag känner igen mig i en del av bilderna du visar och blir lycklig inombords. Skeppsmalen besökte vi också och en hel del till. I år i juli är det dags igen för en liknande resa och jag glädjer mig verkligen. Detta är en del av Sverige som är så vacker. Verkligen njutbar.
  Tack för ett härligt inlägg.

  1. Helen

   Så kul att du gillar vår del av landet men jag kan bara hålla med om att vi har det vacker här :-). Jag hoppas verkligen du får en bra tid här uppe även i år. Kommer ni under O-Ringen lär det var massa folk i och kring stan.

 4. "LillaSyster"

  Vilka bilder så fina. Jag njuter med dig och Nova. Känner också havsluftdoften. Så sant det där med att hade vi inte haft en lång vinter så hade väl våren inte känts så speciell. Men i år var våren mer än välkommen. Ha nu en bra onsdag och mycket fin tolkning av veckans tema.

  1. Helen

   Det blir extra njutbart efter en hård vinter och sista veckorna fantastiska väder har nästan gjort att den kalla vintern är glömd nu :-).

 5. By blixtra

  Det är så sant att det är en njutbar tid nu och håller med dig om att det är njutbart att besöka havet. Nova är så söt där hon står och tittar på ísälvsgrytan. ♥ Fina bilder!

  1. Helen

   Just nur är det mesta med naturen njutbart och det underbara vädret vi haft och fortfarande har gör det extra härligt. Jag hoppas du får en härlig helg!

 6. Paula

  Tack för fantastiska foton med den fina naturen och den vackra jycken! Visst har det gått förbaskat fort nu, det var ju nyss en meter snö! Jag hinner inte med trots att jag är pensionär. Först igår såg jag att häggen blommade för fullt, idag såg jag utslagna midsommarblomster. Vad ska vi njuta av efter midsommar tro, då har ju allt blommat över. Ibland tänker jag att det är nu folk borde ta semest4er, när naturen är som vackrast. I juli-augusti är ju allt redan överblommat och ganska trist…tycker jag…fast, visst är det väl varmare badvatten. Badar du i havet?

  1. Helen

   Jag håller nästan med om att man borde få vara ledig just nu för det är så fantstiskt i naturen! Fast badvattnet är som sagt lite kallt ännu. Jag badar gärna både i sjö och i havet men än så är det lite väl kallt, men snart så… :-).

 7. Anne-Mari

  Så nydelege bilde du viser.
  Våren er nydeleg, men den går fort.
  Ha fine maidagar.
  helsing Anne-Mari

 8. KajsaLisa

  Dina hundar får röra på sig mycket och ser ut att trivas med det. Så blir dom så bra på bild också.

Lämna ett svar