Lycka för mig

Du visar för närvarande Lycka för mig

Veckans tema hos Gems Weekly Photochallenge är Lycka. Det är ett på samma gång ett enkelt men också svårt tema som fick mig att tänka till.

Vi hade en varm och solig helg och på söndag tog jag en tur ut till Skeppsmalen alldeles ensam. Maken var och tävlade med Nova i Ragunda men vädret var så fint så jag ville ändå ut. Kameran var förstås med och ett litet block låg i fotoväskan. Jag satte mig på klipporna vid havet och funderade på veckans tema och började på en lista. En lista med saker som gör mig lycklig.

Listan blev flera sidor lång coh det gjorde mig också lycklig. Vilken tur jag har som har så mycket som gör mig lycklig!

Här är en del av de saker som jag skrev upp som är lycka för mig.

Mina barn

Jag vet att det inte är alla förunnat att få barn. Barn som dessutom har vuxit upp och är friska och bra, rediga människor. Vilken lycka att jag har två fantastiska pojkar!

Min familj och vänner

Jag har inte en jättestor familj och släkt men jag är glada och lycklig att jag har dem. Att jag dessutom har några riktigt fina vänner gör mig djupt tacksam.

Nova

Vår lilla hundfröken skänker så mycket lycka! Att få dela livet med denna vackra, snälla varelse är en ynnest och lycka.

Stella-Nova, Vit herdehund av Helen Thalen

Att få bo i Sverige

Trots att Sverige har en del problem och många saker kan säkert bli bättre. Det är ändå ett fantastiskt land och jag är lycklig som får bo här.

Att vara vid havet

Havet är något alldeles särskilt för mig. Att få sitta vid havet och se vattnet, höra vågorna, känna vattnet mot fingrar eller tår. Att få stryka handen över släta klippor eller fin sand och känna dofterna är ren och skär lycka.

Havet vid Skeppsmalens fyr av Helen Thalen

Att jag är frisk

Visst har jag lite krämpor efter att ha jobbat vid en bildskärm sedan jag var 18 år. Fast överlag känner jag mig frisk och kan göra det mesta jag vill. Det är en stor lycka att få vara frisk.

I vårt land är vi dessutom är fria. Fria att tänka och tycka det vi vill. Fria att röra oss fritt och inte begränsas för att vi kanske är kvinnor eller av en annan folkart är lycka.

Naturen och årstider

Vi har så otroligt vacker natur i vårt land. Den är väldigt varierande och bjuder på många upplevelser. Årstiderna ger ytterligare en dimension av naturen. Jag älskar att vara ute i naturen som är ett lyckopiller.

Det finns mycket mer som är lycka för mig men jag tror det får räcka med denna uppräkning. Bilderna är fotograferade under helgen som var förutom bilderna på grabbarna som är från en båttur under augusti.

Detta inlägg har 11 kommentarer

 1. Beppan

  Fin bildserie på det som är lycka för dig! Tror det är många som kan skriva under på dina reflektioner.
  Familj, vänner, god hälsa, trygghet, frihet…………
  Varje gång jag är ute och reser inser jag att vi har mycket att vara tacksamma för i vårt land.
  De som klagar borde ge sig ut och få perspektiv på tillvaron. Och fundera lite extra nu inför valet.

  1. Helen

   Ibland behöver se vad vi har och som sagt tänka till ordentligt inför valet som stundar. Ha en bra vecka!

 2. "LillaSyster"

  Helt underbar tolkning!
  Önskar dig en fin vecka=) Kram

  1. Helen

   Tack och detsamma till dig!

 3. Margareta

  Fina bilder av din lycka och tror att vi är många som har liknande bilder av lycka, din text innehöll allt som jag också kunnat skriva. Trots att vi har allt det där runt oss längtar vi ofta efter mer lycka eller så är det bara vårt behov av att uppleva nytt.

 4. byblixtra

  Fint inlägg om lycka med vackra bilder. Jag blev glad av att se på dina bilder. 🙂
  Håller med om att naturen är ett lyckopiller som dessutom är gratis!

 5. Ditte

  Vilken god idé att lista det som gjorde dig lycklig och samtidigt här visa din fina bildserie. Log när jag läste att du var i Skeppsmalen. Jag var ju också där i somras på min jobbresa längs Höga kusten. En fin plats att njuta på och med havet helt i närheten. Och jag håller helt med dig om att det du listat är det som även ger mig lycka när jag tänker för egen del. (Dock har jag ingen hund men min dotter har ne labrador som jag är väldigt förtjust i.)
  En väldigt fin tolkning av veckans tema.

 6. Musikanta

  Allt det du räknar upp är också lycka för mig. Så fint skrivet och illustrerat med dina fina bilder.
  Ingrid

 7. Anne-Mari

  Flott innlegg .
  Kjekt å lese og sjå frå livet ditt.

 8. Paula

  En vacker tolkning som de flesta skriver under på. Och vilka vackra foton, havsvyn var fantastisk! Ju mer man ser, hör och läser om världen inser man hur bra vi faktiskt har det. Jag läser en bok som heter Sovjetistan o handlar om alla de forna USSR-länderna och jämmer och elände, självgoda diktatorer och tuffa naturförhållanden som vi inte ens kan drömma om. Så ja, tacksamhet och lycka är lätt att känna vid jämförelse. Och ändå är vi så bra på att gnälla..

 9. KajsaLisa

  Du hittade ju en massa lyckosaker sen att ta sig yid och fundera ut, anteckna och fota är ju lycka bara det. Fina bilder.

Lämna ett svar