Luleå on ice

Du visar för närvarande Luleå on ice

Under helgen var hela familjen till Luleå för att besöka vår yngste son. På lördag var i bl.a. på ett arrangemang som heter Luleå on ice. Det är en familjedag på isen i södra hamnen som arrangerades för andra gången.

Luleå on ice by Helen Thalen

Det var en trevlig tillställning med en massa aktiviteter. En hel del människor och hundar hade tagit sig dit i det strålande vädret.

Något av det som erbjöds var hundspann, curling, pimpelfiske, ett ishinderbanelopp, lagtävling i snöbollskrig mm. Sedan fanns det så klart mat att köpa och grillar spred en härlig doft över området.

Maken och sonen testade att cykla på en Fatbike. Det är cyklar med supertjocka däck med dubbar. Om jag förstår saken rätt så är de speciellt framtagna för att man ska kunna cyklar på is, snö, sand och andra annars tungcyklade underlag.

Nova hade fullt upp med att hålla koll på allt som hände. Hundspannen var väldigt intressanta att titta på.

Vi gjck på den fina isbanan som ringlar sig över isen runt centrala Luleå ut till Gråsjälören. Isbanan är försedd med en ”snötrottoar” så man kan promenera utan problem. När flaggan är hissad på ön så vet man att försäljningen av våfflor är öppen. Denna dag sålde de en hel del våfflor till alla besökarna.

Jag och maken bodde på hotell under helgen och när kvällen kom kan jag säga att vi hade två trötta hundar. Speciellt lilla Nova som inte lärt sig att sortera bland alla intryck än. Hon sov som en stock hela kvällen efter denna dag.

Fler helgbilder hittar du här.

Detta inlägg har 9 kommentarer

 1. Anki

  Åhh … vilka fina bilder från ett soligt Luleå! Ser verkligen härligt ut!
  Blev lite nyfiken på din fina blogg och tittade runt lite – såg bl.a. att du gillar fotoutmaningar som inte tar för mycket tid – kan rekommendera en – http://gemsweeklyphotochallenge.blogspot.se/ med ett ord i veckan …

 2. Anni

  Vilken kanonhelg! Strålande sol, massor av aktiviteter och hotellnatt! Det ser faktiskt riktigt lockande ut, även för mig som njuter barmark.

 3. Åke

  Vilken härlig helg i vackra Lule 🙂 Cykeln måste ha varit frän 😉 Oj vad hundarna måste tagit in… Härliga vinterbilder 🙂

 4. Eva Trillian

  Vilken härligt helg! Vackert väder och roliga evenemang 🙂 kanske var det fler än Nova som var skönt trötta sedan 🙂

 5. skogstrollet

  Ja, lika fint väder som här. En sån cykel skulle vår son ha haft när han var i tonåren. Han var en riktigt montainebike (stavas det så!) åkare.
  Både sommar som vinter.
  Så snäll Nova är. Vår Tikka skulle ha skällt ut hundspannet rejält och hon har så gällt skall att det hade nog hörts över hela Luleå. Är jag rädd.
  Vi var dit idag, måndag men då satt hon längst bak i bilen. Skällde bara en gång, åt en hund i Arvidsjaur.

 6. KajsaLisa

  Riktig snö, inte sånt som ramlar ned nere hos mig. Bilden med kranen var fint komponerad,.

 7. Nett

  Härliga vinterbilder, ser ut att vara ett underbart vinterväder och härlig helg!

Lämna ett svar