Lite annorlunda juldekor

You are currently viewing Lite annorlunda juldekor

Ett av det bästa med adventstiden är att få dekorera huset i juleskrud. Även om man som mig inte gillar att fylla huset med jultomtar finns det hur mycket som helst man kan hitta på för att skapa julkänsla. Varje år försöker jag hitta på lite ny annorlunda juldekor och här är några exempel på nya påhitt julen 2016.

Gamla flaskor

I början av decembar var maken på en resa till USA med en kompis. Han var där för att köpa lite prylar till renoveringen av en gammal motorcykel. Sen besökte de också en del människor han lärt känna under sina tidigare resor. Alla med anknytning till gamla bilar och prylar.

Han hade  med sig lite presenter när han kom hem. Bland annat dessa gamla flaskor som passar bra på vår röda retroinspirerade köksfläkt. Med lite röda prydnadsbär och de röda färgerna på etiketterna ger de lite julkänsla.

Old sodabottles by Helen Thalen

Flaskan längst till höger är en väldigt ovanlig Coca Cola-flaska från början av 1910-talet. Det står på flaskan att det är en prototyp för att testa designen.

Rare Coca Cola bottle by Helen Thalen

Alla vet vid det här laget att designen ändrades till den kurviga flaskmodellen som de fortfarande använder.

Drivved

En helt annan känsla blir det av några bitar drivved som jag gjort en adventsljusstake av. Den var snabbt gjort med limpistolen och några gamla kakformar. Den passar kanske bättre i en stuga vid havet men det är något som jag bara kan drömma om.

Candlestick of driftwood by Helen Thalen

Lite småstenar i kakformarna skapar ännu mer känslan av sommar och strand.

Adventsljusstake av drivved av Helen Thalen

Ljus i julgransfoten

Vi har en ljusslinga som jag inte visste vad jag skulle göra av. Den blinkar i olika färger men några färger är trasiga. Det är bara gult och blått som fungerar men jag ville ändå använda den.

Ljusslinga i julgransfoten av Helen Thalen

Istället för att klä granriset med ljusslingan så tryckte jag ner den i en korg. Mitt i korgen står en stor glasburk med vatten till de små granarna. Hela arrangemanget står under trappen och sprider lite mysbelysning.

Annorlunda juldekor med ljusslinga i julgransfoten av Helen Thalen

Helgen har mest ägnats åt julförberedelser med pyntning, bakning, godistillverkning och så har jag gjort köttbullar till julbordet. Det är skönt att inte vara ute i sista stund med alla förberdelser. Igår hann jag också med en vandring på berget så jag är nöjd med helgen.

Fler helgbildern hittar du här.

This Post Has 9 Comments

 1. Violen på Brandholmen

  Vilka fina idéer! Tack för tipsen! Är själv ganska sparsam med uldekorationer, gillar det sparsmakade!
  Ha en skön adventskväll!

 2. Charlotte

  Woow! Ja ba älska dina juldekorationer! Vad påhittig du är. Tänk vad man göra – bara man är händig och har idéer! ❤
  Kram Charlotte

 3. KajsaLisa

  Kul att se lite kreativt julpynt, dom flaskorna måste vara gamla. Gillar hur du arrangerat julgransbelysningen i korgen.

 4. Åke

  Så läckert!!! Gillas 🙂

 5. Anneli - A'la Foto

  Jag får en känsla av Ernst härinne! Jag har sett hans program och det gick ton i ton med ditt! Är du inspirerad av honom kanske? Fint med granen! Speciellt att ha ljusen i korgen och inte i granen! 🙂

 6. Anemonen

  Jamen det här var ju jättefina tips och vilken kreativ ådra du besitter. Visst är det kul att laborera lite själv och göra eget julpynt. Det försöker även jag göra. Jag har också en minigran på matbordet och den har en slinga som till mångas förtret kan blinka. Jag har den i det läget lite lite bara annars får den var tänd helt och hållen. I år kör jag silver vitt och svart i jul. Jättefin drivved har du hittat och så vacker adneventsstake du fick där. Jag gillar den skarpt.

 7. Annette

  Så kreativt och fint! Jättekul att se. Jag håller helt med dig, jag gillar också att vara ute i god tid, så att alla julförberedelser bara blir mysiga och inga jobbiga måsten. Och vilken fin bensindunk ni har! Glasflaskor är så mycket finare än plastflaskor, och Coca-Cola har så snygga modeller. Tråkigt att glasflaskor bytts ut mot PER-flaskor, som inte alls är lika vackra att se på och verkligen inte finna att ställa på bordet när man vill duka fint. Ha det fint!

 8. Anni

  Dina fotot avslöjar att du har många fina gamla saker i ditt hem förutom de du kommenterar! Slingan i korgen blev hur bra som helst, liksom adventsljusstakarna! Och flaskorna är ursnygga – snacka om udda souvenir att ta med hem. Vad glad du måste ha blivit!
  Jag ska julpynta imorgon. Får se hur mycket jag tar fram och hur mycket som kan ligga kvar i lådor eller lämnas bort.

 9. Mias Mix

  Vad fint! Och roligt med nya idéer.
  Tack för dina kommentarer och stöd! Kram

Leave a Reply