Lindlöv i kvällsljus och höstfrågor

You are currently viewing Lindlöv i kvällsljus och höstfrågor

Denna vecka är temat hos Gems Weekly Photochallenge Ljus. Det passar bra för den här sommaren har jag gillat att försöka fotografera naturen i kvällsljus.

Igår kväll lyste solen som allra bäst och jag gick än en gång ut för att kolla om något var värt att föreviga. Det fick bli löv på en av många lindar som vi har. Deras stora löv blir vackra i motljus. Solen tittade dessutom fram i kanten av ett lös med sitt milda kvällsljus på den första bilden.

 

Fem en fredag v 35: Höst

Även denna fredag är jag med och svarar på Elisas frågor som handlar om hösten.

 1. Vad ser du fram emot i höst?
 2. När kommer höstkläderna fram?
 3. När är det på riktigt höst?
 4. Gör du något under hösten du inte gör någon annan säsong?
 5. Vad tar du med dig från sommaren?

Vad ser du fram emot i höst?
Hösten är min favoritårstid så jag längtar efter den. Det är inget särskilt som händer i år men jag längtar efter höstdagar med hög, klar och sval luft. Långa promenader i skog och mark utan att anfallas av miljoner mygg eller oro för att hundarna, eller jag själv, ska bli för varma.

När kommer höstkläderna fram?
Jag plockar inte bort några kläder bara för att det är sommar förutom ytterplagg för vinterbruk så det blir ingen skillnad. Det är bara att klä sig efter rådande väderläge.

När är det riktigt höst?
Det känns direkt i luften och dofterna utomhus. När hösten är här så försvinner den mättade doften av jord och multnande växer och dofterna blir krispigare och lättare. Luften blir lätt att andas och fyller kropp och knopp med syre och liv.

Gör du något under hösten du inte gör någon annan säsong?
Plockar svamp, helst trattkantareller som dyker upp här först sent på hösten.

Vad tar du med dig från sommaren?
Minnen av härliga bad i sjön med hundarna. Möten med vänner och släkt med behörigt corona-avstånd. Det har ändå varit lättare att träffas när det är sommar och varmt ute.

This Post Has 13 Comments

 1. Violen

  Väldigt vackert! Ljus på precis rätt ställe för att ge löven en härlig lyster!
  Ha det gott!

 2. A ROOM OF MY OWN

  jättefin bild! jag tycker mycket om den höga höstluften och dofterna i skog och mark. trattkantarellerna glömde jag. hoppas att jag får tillfälle att plocka i år

 3. Geddfish

  Ja, jag tackar också vår och sommar för att denna hemska pandemin kom nu och inte i vintras.
  Ganska länge var jag isolerad men slutet av juni bröt jag mig loss lite grand och nu tror jag mig funnit spåret.
  Hösten kan kännas lugn, men jag hade gärna haft sommar lite längre.

 4. Kina

  Hösten är härlig så länge färgerna sprakar, men sen……….
  Men det blir svårare att träffas, eftersom vädret kan variera så mycket.
  Samtidigt så har man ju vant sig vid ensamheten nu, så det ska nog gå bra!

 5. BP

  Bilden är fantastisk! Så du gillar hösten. Tror att den årstiden är mycket mer “tydlig” i norr än vad den är i en storstad. Jag känner inte att luften här ändras. För oss nollåttor är det mera att vi halkar fram på alla blöta löv som samlas på trottoarerna.
  I år lär det dessutom bli svårare att träffa gamla släktingar utomhus. Ja inte lär det bli lättare under vintern heller…

 6. Paula

  Så vackra löv i närbild! Ler när jag läser dina rader om glädje n att slippa mygg,,,här får vi hundra gånger värre kompisar i älgflugorna som behagar förstöra hela långa hösten om man vill gå i närheten av träd…De finns även mitt i byn, inte i svärmar men enstaka. Fy bubblan så jag avskyr dem. Hoppas du slipper stifta bekantskap med marodörerna.
  Annars skriver jag under allt du säger om hösten! Trevlig helg

 7. Bokdamen

  Vacker bild! Jag klär mig också efter väderleken, fryser jag så åker mer kläder på oavsett årstid, kängor och riktigt tjocka jackor får vänta lite extra. Men är det kallt så är det.

 8. Musikanta

  Så fint du har svarat på den tredje frågan. För övrigt håller jag med dig både på första och andra frågan.
  Ingrid

 9. Ditte

  Du har verkligen så jättefint fångat ljuset i löven. De skimrar och glänser. Väldigt vackra bilder.

 10. KajsaLisa

  Fina bilder, du tänkte nytt här, inte sett något liknande tidigare.

Leave a Reply