Låst men öppet ändå

Du visar för närvarande Låst men öppet ändå

Ordet för veckans tema hos Gems Weekly Photochallenge är nyckel. När man låser dörren så behöver man vanligtvis en nyckel. Ska man sedan in igen så behöver man samma nyckel för att komma in.

Denna lilla koja som står i skogen i närheten av Huggsjön är låst men öppen ändå! Här behöver man ingen nyckel. Så någon nyckel får ni inte se i mitt bidrag till temat.

Stugan, eller snarare koja, har stått oanvänd så länge jag kan minnas och tyvärr har den blivit väldigt vandaliserad. Den är som synes låst men själva dörren är insparkad och det är extremt sunkigt därinne.

Det är en väldigt liten stuga och den står inte särskilt vackert till så jag förstår att den inte användes så mycket även under sina glansdagar.

Detta inlägg har 12 kommentarer

 1. "LillaSyster"

  Kanske hade man glömt nyckeln…..och sparkade in dörren. Nä, inte troligt. Synd när inte saker kan få vara i fred. Kanske sitter det en jägare där inne och spanar, tak över huvudet och vindskyddad plats. Ha en härlig måndag!

 2. Violen på Brandholmen

  Gammalt och förfallet men ack så vackert! Fritt fram att fantisera om vad som har utspelats här.
  Ha det gott!

 3. byblixtra

  Trist att stugan blivit vandaliserad men den gav dig en annorlunda bild på en ”låst dörr”. Stugan har kanske används som vindskydd då den inte är så stor, synd bara att den inte fick fortsätta att vara det.

 4. BP

  Den första bilden är det bästa fotot du någonsin lagt upp. Å det säger då verkligen inte lite. Absolut älskar bilden och den gamla kojan, som nu är ett ruckel, men är så oerhört charmig. Otroligt trist att man vandaliserat kojan. Undrar vem som äger/ägde den. Här behövs det nog en entusiast för att rädda den från ett totalt förfall. Men tänkte du på hur väl bevarad väggarna och taket är… Den som byggde kojan en gång i tiden valde helt klart rätt material.

 5. Ditte

  Nej, ibland behövs ingen nyckel för att öppna något. Den första bilden är så vacker. Men väldigt trist med förstörelsen av det lilla huset/kojan.
  fina bilder allt igenom och en fin tolkning av temat.

 6. Margareta

  Det behövs ingen nyckel i bilden för att förstå ordet och jag gillar verkligen din tolkning av ordet nyckel.

 7. Mia

  Vacker bild på låset!

  Förstörelse, nedskräpning o.dyl. gör mig ledsen eller arg, allt utifrån vilket humör jag är på. Så himla onödigt. Här kanske det inte spelade så stor roll om den var övergiven, men den kanske övergavs p.g.a att den vandaliserats?! Det är ju inte lätt att veta.

 8. Paula

  Kanske en gammal jaktstuga som man kunde göra om till gömsle. Vidsträckt utsikt tycker jag mig se mitt i vildmarken, där passerar säkert många vilda djur.

 9. Musikanta

  Någon har uppenbarligen tappat bort nyckeln till den lilla stugan och ville gärna komma in. Varför kan man undra? Vackra bilder!
  Ingrid

 10. KajsaLisa

  Okej har låset rostat ihop så får man väl bokstavligen gå genom dörren 🙂 Jättefina bilder på ödehuset.

 11. Anki

  Någon hade glömt nyckeln och tog till onödigt mycket våld kan man nog säga. Snygga foton till temat!

Lämna ett svar