Läser en spökhistoria i varuhusmiljö

Du visar för närvarande Läser en spökhistoria i varuhusmiljö

Läser är veckans ord hos Gems Weekly Photochallenge och nog läser jag allt som oftast. Att läsa böcker har varit en viktig del av livet så länge som jag har kunnat läsa. De senaste åren har jag gått över till att lyssna på böcker mer än att läsa pappersupplagorna. För mig är det nästan enda sättet att tillgodogöra mig bra böcker numera. Att lyssna kan jag göra samtidigt som jag håller på med något annat. Jag har ändå alltid en eller annan bok i papperform på sängbordet. Varje kväll läser jag lite men efter två-tre sidor så somnar jag så de böckerna räcker länge.

Läsning under sommarsemestern är däremot något annat. När det finns både ork och tid kan jag hänge mig åt mer läsning. En solig dag denna sommar tog jag med en filt, en kudde, en kanna iste och en bok ut i gräset för att läsa.

Bokea – inredning till döds

Bokea, inredning till döds - Helen Thalen

Boken jag läste heter Bokea av Grady Hendrix , det är en spökhistoria som utspelar sig i ett varuhus. Boken är riktigt spännande, det var nästan skönt att läsa den utomhus en solig sommardag. Jag läser mycket fantasy men jag vet inte om det är miljön i boken som gör den extra läskig. Det är en bekant miljö där det händer oväntade och skrämmande saker. Vanligtvis utspelar sig fantasyböcker i en helt annorlunda miljö som gör att de inte känns det minsta verkliga.

Läser en spökhistoria i varuhusmiljö av Helen Thalen

Det roliga med boken är att den till utseendet ser exakt ut som en IKEA-katalog. Varje kapitel börjar med att en möbel presenteras och innan boken är slut visar sig många vara tortyrredskap. Miljön i boken är också som hämtad direkt ur närmaste IKEA-varuhus, men tänk dig ett varuhus i mörker efter stängningdags.

Boken är lättläst och jag kan rekommendera den om man gillar skräck eller bara något annorlunda.

Detta inlägg har 10 kommentarer

 1. Violen på Brandholmen

  Utan böcker och möjligheter att läsa vore livet tomt! Tur att det finns ljudböcker för den som behöver och gillar den formen!

 2. By blixtra

  Fin bildserie och tack för boktipset. 🙂

 3. skogstrollet

  Läsa har jag gjort så länge jag kan minnas. Nu mest resurtchböcker och pdf-filer i studiesyfte. Men i vardagslag har jag mest gått över till ljudböcker. De är för mig perfekta att lyssna på under att jag sysslar med annat.

 4. Musikanta

  Jag föredrar fortfarande vanliga böcker. Läser mycket och har svårt att lägga ifrån mig en bok som jag tycker är bra innan jag läst ut den. På senaste tiden har det bara blivit kvinnliga författare och helst svenska. Den bok som jag la ifrån mig för en timme sedan och som jag uppskattade mycket var En sannolik historia av Karin Alvtegen.
  Kram

 5. Maria

  Ljudböcker är så avkopplande och skönt. Ibland praktiskt men jag är glad för att jag kan läsa. Tänk så annorlunda livet skulle bli om man inte kunde läsa. Allt gott till dig.

 6. Tomtan

  Lät riktigt bra! Tackar för tipset

 7. Gemsofmylife

  Vilken annorlunda bokform blev verkligen nyfiken på denna och ska genast kolla upp den 🙂
  Tack för härlig tolkning av LÄSER och tips !
  och tack för länken !
  KRAMISAR

 8. Tove Olberg

  Tack för ditt inlägg som jag läst nu och det spände lite i läshörnan i min hjärna. … 🙂

 9. Sara Pepparkaka

  Den där boken har jag inte läst, men är faktiskt lite nyfiken på den.

Lämna ett svar