Längtar efter sommarblommor

You are currently viewing Längtar efter sommarblommor

Nu var det ett tag sedan jag bloggade men veckans tema hos Gems Weekly Photochallenge är Blomma vilket kändes som en rätt enkel uppgift.

Det hade varit ännu enklare om det vore sommar just nu, då kunde jag bara gå ut och fota någon blomma. Visst har jag en massa blommor i mitt arkiv men jag vill gärna få med en någorlunda färsk bild. De enda blommor jag hittade i huset just nu är en vissnande bukett av tulpaner så de blir mitt bidrag till veckans bild.

Det här längtar jag efter just nu! Sommarens vackra, vilda, skira blomstring.

Jag gillar vinter men i år har den varit lång och hård. När det började snöa igen häromdagen kändes det tungt, men jag tröstar mig med att hundarna älskar vinter och snö. Trots att vi igår pulsat en timme uppför berget i nysnön så fanns det ork att busa och springa runt i snön.

Lite jobbigt blev det när jag på tillbakavägen tappade mobilen, vilket jag upptäckte först när vi var nästan hemma. Då var det bara att gå tillbaka uppför backarna, fast nu fanns i alla fall mina och hundarnas spår att gå i. Telefonen hittade jag precis där jag visste att jag använt den senast. Det blev nästan tre timmar ute och pulsa i skogen, både jag och hundarna var rätt nöjda efter den turen.

This Post Has 14 Comments

 1. Ditte

  Vilken vacker bild av tulpanen! Fastnade både för färg och detaljer. Och visst längtar vi nu efter mer vår och sommar med blomstrande ängar.
  Himla tur att du hittade mobilen och bra med de efterlämnande spåren.
  Så vackra hundar och jag förstår att de älskar att vara ute i snön.
  Önskar dig en fin helg.

  1. Helen

   Tack Ditte! Ibland kan förfall vara vackert, åtminstone i ett tag ?. Trevlig fortsättning på helgen du med.

 2. Ama de casa

  Här blommar det året runt, men jag gick ändå ut i arkivet för att begränsa mig (hur konstigt det än kan låta 😉 ).

  Himla tur att du hittade telefonen!

  Snygg tolkning 🙂

  1. Helen

   Det låter verkligen härligt med blommor året runt!

 3. Åke

  En vissnande bukett tulpaner hade jag slängt ut dagen före men det såg så trist att visa upp den… fin blomma du lägger upp, prästkragar är så granna. Men vilken tur du hittade mobiltelefonen. Tre timmar känns på, hundarna måste varit överlyckliga? Jag hade inte lika tur med mitt objektivslocklock igår, låg bakvägen på en skoterpulka och fotade, jag kunde se på tillbakablick på fotona vart det låg ungefär men vi körde ju säkert 25 gångar på en yta av 200 x 100 meter med två skotrar, vad som göms i snö kommer fram…

  1. Helen

   Vilken otur du hade men jag kan tänka mig att någon skoter packade ner det i snön. Du får leta när snön är borta och hoppas på bättre tur.

 4. Anneli - A'la Foto

  Jättefina bilder. Vissna tulpaner är så vackra tycker jag! Sommarängsbilden är också ljuvlig och vinterbilden med vovvarna är underbar! Vi har också haft en ovanligt lång vinter! Tror den höll i nästan två veckor! Helt fantastiskt och jag njöt av varenda sekund! Jag har njutit av bakslagen nu också men de lägger sig ju bara ett par timmar och sedan blir det slask!

  1. Helen

   Vinter i två veckor! Vi har nästan en meter snö och så har det varit sen början av januari. ?

 5. Violen

  Det är märkligt men ofta är tulpanerna som vackrast just när de är på väg att vissna. En riktigt vacker tulpanbild! Vilken otur att tappa mobilen men du hade tur som hittade den igen.
  Ha det gott! Vi väntar på våren efter ett bakslag son gjorde att vi fick vinterväder igen.

  1. Helen

   Tack! Jag är verkligen glad att jag hittade mobilen så pass enkelt.

 6. Stare Ström

  Självklart längtar man efter våren nu! Gärna tulpaner i rabatten också,

 7. KajsaLisa

  Fina bilder på blommorna, men bäst blev hundarna, dom vet hur man poserar.

 8. Tomtan

  Längtar lite till sommaren men fört vill jag åka skoter i påsk

 9. byblixtra

  Så vacker bild på prästkragen. Bilden på tulpanen är läcker!
  Det blev en lång promenad för dig och hundarna men bra att du hittade din mobil.
  Härlig bild på vovvarna. 🙂

Leave a Reply