Långpromenad flera dagar i sträck

Du visar för närvarande Långpromenad flera dagar i sträck

På fredag gick jag en långpromenad i skogen i byn. Under natten hade det fallit ett par centimeter pudersnö och det singlade fortfarande ner några flingor. Det var fantastiskt vackert i skogen och jag och hundarna njöt av den vackra naturen som vi hade helt för oss själva.

Långpromenad av Helen Thalen

Promenaden går både på stigar och skogsbilvägar. Som tur är kör det skotrar på många ställen och packar snön så det gick bra att gå där. Totalt blev promenaden på drygt 8 km men jag tog det lugnt och vi var ute ungefär 2,5 timmar.

På lördag var det strålande solsken, en fantastiskt vinterdag. Efter att maken tränat sök med hundarna gick vi en lång promenad på sjön.

Det var underbart att få se solen men det var lite kallt så det bet i kinderna när man gick mot den svaga vinden. På kvällen var vi bjuda på 55 års-kalas hos vänner vi inte träffar särskilt ofta så det var extra trevligt. Vi fick en fantastiskt god fisksoppa, ost och kex, fikabröd och underbar tårta till efterrätt.

Idag var vi och tränade med hundarna i stora växthus en bit från stan. Jag tränade rallylydnad med Sally medan maken tränade lite enkla lydnadsmoment med Nova. När vi kom hem gick jag samma långpromenad som på fredag. Nu märktes det på hundarna att helgen hade varit full av aktiviteter. De sprang inte runt och busade lika mycket.

Jag tog en bild på nästan samma ställe som på promenaden i fredags. Man ser skillnad på träden där den pudriga nysnön nu har rasat av. Både jag och hundarna är rätt trötta ikväll men nöjda med livet.

Fler helgbilder hittar du här.

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. Violen på Brandholmen

  Härliga bilder där snön och hundarna matchar varandra färgmässigt! Set så rofyllt ut!

 2. Åke

  Jag antar att de är väldigt lyckliga att få vistas så mycket ute i naturen och sedan extra träning på det 🙂 Klart de inte orkar busa så mycket ?

 3. Beppan

  Härlig helg för både två- och fyrbenta!
  Ni får vila lite nu när vardagen kommer 🙂

 4. Anni

  Så fantastiskt läcker första bilden är! Tänk vad en sol kan göra en lycklig!
  Och nog är det skillnad om det ligger snö på grenarna eller inte, det är så otroligt mycket vackrare när snön får ligga kvar.

 5. Stare Ström

  Jag förstår att du också har njutit av solen!

 6. KajsaLisa

  Jättefina natur och hundbilden, gillar ljuset i den första.

 7. Anneli - A'la Foto

  Så härlig vinter ni har! Tänk att det finns vinter någonstans i Sverige fortfarande! Superfina bilder som vanligt och dina hundar är så fina!! :O)

 8. Familjenannorlundan

  Jag har Autism, Asperger, Utvecklingstörning, psykist ohälsan m.m. Som funktionshinder! För ett par år sedan på vuxen.hab så blev jag diagnosticerd med autismspektrumtillstånd av min psykolog. Som diaganos har autismspektrumtillstånd.

  Söker kontaker med nya människor som är ärliga och seriösa!

  Skriv gärna några rader till mej. Jag är trött på att vara ensam.

  Jag är en kvinna, mamma, fru på 47. Sysselsättning genom kommuns psykatrin. Jag är intresserad av promenera, träna, vara med hundarna, shoppa, mode, resa, fika på stan, bio, djur, inredning, djur och natur m.m. Jag söker efter seriösa, ärliga vänner . Jag är en snäll, omtänksam, glad ,öppen, positiv person som längtar efter vänner att hitta på saker i hop med tex fika på stan gå ut och ta ett glas och vin ihop med eller nåt annat trevligt. Hör gärna av er till mig. Tips på hur man på bästa sätt sprider sin blogg? Jag vill ha tips på hur man sprider sin blogg! Hur gör ni för att folka ska hitta till er? Några smarta knep och tips? Lever med ett flertal diagnoser. Vardagen är inte lätt när man lider av psykisk ohälsa och alla fördomar man stöter på i vardagen gör inte saken lättare. Jag bloggar om psykisk ohälsa för att minska tabun m.m. Jag fick min aspergers diagnos vid vuxen ålder och bloggar nu öppen hjärtat om livet med diagnosen för att samhället ska få mer insikt för hur det är att leva med ett dolt funktionshinder och att alla är lika värda trots bakgrund. Tillläggs handikapp: Autism, utvecklingstörning m.m. Denna blogg handlar om att leva med flera diagnoser samtidigt, och kämpa för att få rätt vård. Samtidigt som man lever ett vanligt liv, pussla mycket med våra hundar och försöker få bort den negativa attityden kring psykisk ohälsa. Detta är en blogg om att inte alltid fungera som samhället begär. Jag har en blogg där jag skriver om diagnoser, psykisk ohälsa och vill lyfta fram min blogg eftersom målet med den är att skapa en gemenskap, öka kunskapen och minska tabun. Min blogg är lättläst eftersom jag själv har uppmärksamhetsproblematik så är det viktigt att text och uppbyggnad den och av bloggen är enkel. Därför har jag valt att vara enkel i mitt språk, inte göra allt för långa inlägg och hålla mig till ämnet. Själv står jag under medicinering. Jag har en önskan om att nå ut till så många som möjligt, om en person upplever ensamheten som mindre påtaglig genom igenkänning från nått jag skriver så har jag lyckats. Men desto fler desto bättre. Att dela erfarenheter med varandra är en viktig del i utveckling. En väldigt ensam människa som ironiskt nog uppskattar att vara social över allt annat. Jag är varken en ensamvarg eller eremit men däremot lever jag mycket riktigt som en. Mycker förtryckt av depression, något jag håller på och kämpar emot och vinner över trots att jag inte kommer längre i jakten. Allt som händer får en att kännas sig värdelös, liten, obetydligt och omöjlig, så om någon kan bevisa motsatsen skulle det vara fantastiskt. Men det kommer väl aldrig att hända? Har insett både ett och annat. Många finns inte för mig, Jag saknar en vän som kan ställa upp för mig och lungnar mig och tröstar mig. De tröstar, lugnar mig och förstår. De kommer med de allra klokaste orden som endast en vän kan säga och det gör mitt hjärta blödigt. Hör gärna av er med synpumkter m.m. Hoppas på svar! Har det så gott!
  Jag postar inläget och hoppas på det bästa.

  Många vänliga hälsningar från Mia.

  Mina bloggar och information:

  http://nouw.com/familjenannorlundan

  http://hemmamammafru.bloggplatsen.se

  Istagram: Mammatvabarn

  E-mail: happy0@home.se

  På återsende!

  // Mia.

Lämna ett svar