Konstiga tår

Du visar för närvarande Konstiga tår

Idag blir det en konstig tolkning av temat hos Gems Weekly Photochallenge som är Tår. Jag önskar att jag kunde visa årets bilder på mina badande fötter men det har inte blivit något bad än. Från i fredags har jag legat med feber och knappt varit utanför dörren så det är inte aktuellt. Senast temat var tår så gjorde jag detta inlägg med mina egna tår.

Istället får ni se min feberförvirrade hjärnas bilder på naturens tår. Jag har knappt varit utanför dörren men hundarna behöver komma ut och göra sina behov så jag har varit ute korta stunder ett par gånger om dagen. Vi har skogen direkt bakom huset och på söndag efter att det slutat regna tog jag med kameran ut. Jag hade en idé om att fota granskott. När jag kollade i displayen på kameran för att se hur bilderna blev så tyckte jag att granskotten ser ut som tre, rätt långa tår.

När jag gick tillbaka till trädgården så såg jag att någon har fällt en tår, eller snarare många stora krokodiltårar, på daggkåpans blad. Konfetti har de också strött ut, fast det är såklart blomblad från häggen.

Idag är jag äntligen feberfri men har inte mycket ork än så detta får bli mitt bidrag trots den konstiga tolkningen av temat.

Detta inlägg har 11 kommentarer

 1. BP

  Ingen konstig tolkning utan en mycket kreativ och annorlunda tolkning skulle jag säga. Granskotten såg verkligen ut som tår och krokodiltårarna är ju en kanooontolkning.
  Det var en himla tur att du skrev att du var feberfri. Innan jag läste det så tänkte jag bara ”måtte hon inte ha drabbats av Corona”, och det verkar du ha klarat dig ifrån. Fortsätt krya på dig nu! Det tar ett tag innan orken återvänder efter flera dagar med feber. Så ta det lugnt!

  1. Helen

   Tack BP! Jag har gått och luktat på senap och ketchup hela sjukveckan, det sägs att om man inte känner lukten av det, så bör man söka vård och kolla om man har corona. Men jag har luktsinnet kvar och börjar sakta bli piggare.

 2. Violen

  Mycket dekorativa gröna tår ute i naturen. Där kan de må gott och slippa trånga strumpor och skor! Krokodiltårarna är nog de snyggaste jag har sett.
  Hoppas du kryar på dig och snart orkar ge dig ut med kameran igen! Var rädd om dig!

  1. Helen

   Tack Violen! Jag blir sakta piggare så det känns hoppfullt.

 3. Ditte

  En väldans bra tolkning tycker jag. Och så kreativ. Jättefina bilder att njuta av. Trist att du varit dålig men skönt att du nu är på bättringsvägen. Hoppas det består.

 4. Emma, Sol som sol?

  Men det var väl en väldigt bra tolkning! Och dessutom ett väldigt vackert foto, tycker ”tårna” är jättesöta! Och det är något speciellt med tårar på daggkåpa.

  1. Helen

   Tack! Regndroppar på daggkåpa är alltid vackert.

 5. byblixtra

  Det var en kreativ tolkning med fina bilder och visst ser granskotten ut som tår. Det blir alltid så fina droppar på daggkåpan och här var det ju även konfetti. 🙂
  Härligt att du börjar känna dig bättre och jag hoppas att du kunnat njuta av sommarvärmen.

 6. KajsaLisa

  Ha ha du hittade verkligen en egen kreativ tolkning.

Lämna ett svar