Med klubba på Öviksfjärden

Du visar för närvarande Med klubba på Öviksfjärden

Jag bjuder på dagsfärska bilder till tema Klubba som Gems Weekly Photochallenge bjuder på denna vecka.

De senaste dagarna har det varit en livlig trafik av skridskoåkare i centrala Örnsköldsvik. Isen är just nu perfekt och vädret har varit strålande. När jag åkte genom stan på lunchen idag och hade kameran i bilen passade jag på att stanna och fota lite av aktiviteten.

Flera sällskap av främst manliga skridskoåkare hade med sig sin klubba och spelade hockeymatcher med och mot sina kompisar.

Det spelas ishockey på Öviksfjärden

Ett litet aber med att spela hockey så här är att om någon skjuter iväg pucken och ingen tar emot så glider den iväg långt på den blanka isen. Då får någon pinna iväg med sin ishockeyklubba och hämta tillbaka pucken.

Längre ut på fjärden var det ytterligare ett gäng som spelade en match. I bakgrunden ligger en lätt dimma framför bergen och det beror på att där är havet öppet och har inte frusit till än. Så kallt som vi har just nu så lär nog isen snart lägga sig även där.

Bryggorna vid gästhamnen är perfekta för att byta till skidskor och ta sig smidigt ut på isen

Många åker skridskor på Öviksfjärden

Väderleken ser lovande ut för helgen och jag misstänker att en del av min egen familj då kommer att åka skidskor i stan. Yngste sonen fick nyss långfärdsskridskor i födelsedagspresent och nu är det ett bra läge att prova dem. Jag har inga skridskor själv men jag blev lite sugen att susa runt på isen så fint som det var idag.

Detta inlägg har 13 kommentarer

 1. BP

  Dagsfärska bilder! Och inte vilka foton som helst! Dessutom måste jag ju säga att jag bara älskar det där färgglada Ting-huset i Övik. Så himla läckert!
  Att åka långfärdsskridskor på Värtan går bra här vissa år, men jag har då aldrig sett några ishockeymatcher där. Så himla bra tajming med vädret uppe i norr också. Det är ju sportlov i stor-Stockholm den här veckan, så jag gissar att det finns många nollåttor som är tacksamma för sol, snö och is i dina trakter.

  1. Helen

   Tack BP! Ja vädret har verkligen bra timing med tanke på sportlovet, här är det sportlov nästa vecka och jag hoppas vädret håller i sig för alla som är lediga då.

 2. Emma, Sol som sol?

  Det var verkligen en slät och fin is! Har åkt på sjöar men då har det varit så himla knögligt.

  Jättefina foton, särskilt den med dimman i bakgrunden.

 3. Stare Ström

  Så härligt det ser ut med dina vinterbilder!

 4. Paula

  Wow säger jag, vilket drömscenario, du prickar in temat perfekt och har en riktig vinter med is och snö! Grattis, säger jag väldigt avundsjukt

 5. Violen

  Otroligt fint väder för ishockeyspelarna, isen ser slät och inbjudande ut . Bilderna förmedlar äkta spelglädje. det är liv och rörelse för hela slanten!
  Ha det gott! Hoppas ni fortsatt får njuta av härligt vinterväder!

 6. Marit Sodefjed

  Oj! Der var det mange klubber – og sykt mange mennesker på isen. Jeg er redd for å gå på igjenfrossent vann, og holder meg godt inne på land! Fine bilder, og god løsning på ukens ord. Ønsker deg en flott søndag.

 7. Vilt og vakkert

  Heisann, deilig å se ekte og dagsaktuelle vinterbilder. Nå er det vår, men det ser jammen ut som om vinteren kommer… Flotte bilder ;:OD)

  1. Helen

   Tack! Vintern är verkligen inte över hos oss. Idag snöar det är är ändå kallt.?

 8. KajsaLisa

  Jättefina bilder och dom som är med på dom ser ut att ha kul. Roligt med spontanidrott som inte ser så organiserad ut.

 9. byblixtra

  Du fick fina och fartfyllda bilder.
  Kul också att det går att åka skridskor så centralt i stan.

 10. Ama de casa

  Såg himla härligt ut! Fast jobbigt att jaga pucken då det inte finns nån rink 🙂 Jag brukade åka långfärdsskridskor på sjön Norrviken i Sollentuna, men jag väntade tills plogbilen hade plogat upp en bana. Tänkte att ifall isen höll för plogbilen så skulle den kanske hålla för mig också 😉

 11. Ditte

  Vilken fin tolkning! Underbara bilder! Jag ser bilderna, ler och känner så väl igen mig.
  Har ju bara varit här sommartid men bor ju då på Elite PLaza hotell alldeles vid vattnat. Synd fint på bild nr2. Väldigt roligt att se bilder nu när det är vinter och is här på fjärden. Skulle gärna tagit på mig långfärdsskridskorna och tagit en runda. Isen ser verkligen lockande ut.
  Men att spela bandy eller hockey här kan ju innebära att man får jaga bollen/pucken långa sträckor med sin klubba.

Lämna ett svar