Kall geocaching och varm choklad

Du visar för närvarande Kall geocaching och varm choklad

Igår hade vi rätt kallt ute, det var runt 15 grader kallt och det blåste. Tidigare under veckan hade jag och min syster planerat att ge oss iväg ut på geocaching där vi behövde hjälp av våra söner. Det var bara att bylsa på sig kläder och ge sig iväg ut. Det här med geocaching är en rätt ny sysselsättning för mig och jag misslyckas lika många gånger som jag lyckas så det kändes kul att få sällskap och hjälp.

Vid den första cachen gjorde grabbarna en fantastisk insats med ett stort labyrintspel. Bollen som skulle igenom labyrinten var inte helt rund och fin men de lyckades få den igenom efter några försök. Det är otroligt vad den eller de som gjort denna cach har lagt ner av tid och möda för att bygga den. Vi hittade en annan geocach med en klurig mekanism i samma område men den löste grabbarna enkelt med hjälp av sina tekniska färdigheter.

geocaching med grabbarna och syrran med Helen Thalen

Vi hann ta fyra cachar innan fingrarna blev totalt genomfrysta och då hade solen hunnit gå ner. När vi var klara hade vi lovat att bjuda sönerna på mat och det var skönt att komma inomhus och värma sig vid det laget.

Idag tog jag en vanlig enkel vandring i skogarna runt byn, utan att leta cachar. Det var mulet men betydligt varmare idag så det blev en skön tur. Snön och det gråa vädret gjorde nästan så att det kändes som att jag var i en svartvit film.Det enda som inte var svart, vitt eller grått var insidan av hundarnas öron.

huggsjon

Efter vandringen så gjorde jag en sylta till julen där receptet gått i arv från min mormor till min mamma och nu till mig. Det är en sylta som görs på fläskbog och en hel kyckling. När köttet är kokt så ska det malas och kokas upp igen med lite av kokspadet och sedan kryddas. Nu står syltan på avsvalning och i morgon visar det sig om den blev bra eller inte.

sylta-av-helen-thalen

Efter allt detta ståhej har jag gjort mig en STOOR mugg med varm choklad toppade med vispad grädde och några minimarshmallows. Jag önskar alla en skön söndagskväll och en glad 2:a advent!

Fler helgbilder hittar du här.

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. KajsaLisa

  Jag känner flera som sysslar med geocaching, men kan även göra det på semestern utomlands eftersom det är globalt. Det jag tycker är kul med det är att man kommit på en dataaktivitet som gör att folk kommer ut och rör på sig i friska luften. Dina två linslusar blev lika bra som vanligt, fina hundar 🙂

 2. Meta

  Men du vad du hunnit mycket i helgen här har det gått i ultrarapid känns det som.
  Ser ju bara såå gott ut med chokladen i muggen. Det hade varit gott här med.
  Ha det gott i veckan
  Kram Meta

 3. Anneli - A'la Foto

  Är det grädden som ser så härlig ut i koppen på översta bilden? Det ser verkligen jättegott ut! Lite glassliknande! Geocatching har jag aldrig hört talas om men på det lilla du berättat om det så låter det trevligt! Och så dina fina hundar! :O)

 4. Anemonen

  Det där med geocaching har jag lagt av för vi letade oss fördärvade efter något. Förmodligen bortplockade saker. Vi gav upp detta. Den syltan skulle inte vara dum att smaka för hemlagat är bäst. En trevlig helg trots kylan.

 5. Anni

  Tänk vad bra det är med söner!
  Så flitig du är som gör egen sylta, det låter gott med kombinationen kyckling och fläskbog. Tycker mest det är kalvsylta som finns att få tag i nuförtiden. Som också är gott, men inte speciellt juligt.
  Varm choklad gilalr jag också, fast jag tar gärna en skvätt rom i min 😉

Lämna ett svar