Hösten är här

You are currently viewing Hösten är här

Denna helg har det känts att hösten är här men om jag ska vara ärlig så gör det mig ingenting. Jag gillar när det inte är allt för varmt och när man kan vara utomhus utan att bli överfallen av mygg, knott eller flugor. Det har också äntligen känts som att livet börjar återgå till det normala efter sommaren valpuppfödning vilket också är skönt så jag har haft det väldigt bra dessa dagar.

Ottelandet Sally

I fredags var jag och hundarna till en favoritplats vid havet som jag inte besökt sedan i maj någon gång, under sommaren brukar det vara packat med solbadare när det är varmt och soligt men denna soliga höstfredag var vi helt ensamma.

Ottelandet av Helen Thalen

På lördag var vädret ett annat och det stormade som det inte gjort på länge, vi passade på att göra en del ärenden men var också ner till sjön för att kolla så inte flotten slitit sig. På bryggan tog vinden i så man fick kämpa emot för att inte blåsa av den, Sally hade inte samma tur utan hon blåste av bryggan. Hon skadade sig inte men blev nog lite förvånad. Jag filmade precis den stormiga sjön och fick med hennes plurr som man kan se på mitt Instagram konto.

Idag var det fint väder igen och jag har passade på att jobba i trädgården, i stormen knäcktes en liten prydnadsapel och en syrenbusen hade vält. Jag tog också bort den vissnade krassen som har blommat så fint på flaket av en gammal International pickup som står på gården.

Krasse på pickupflak av Helen Thalen

Jag och hundarna var också en liten tur i skogen och jag plockade lite lingon, det blev så varmt så hundarna fick svalka sig i en bäck som har några större vattensamlingar, som små pooler, på vägen tillbaka.

Hösten är här av Helen Thalen

Fler helgbilder hittar du här>.

 

This Post Has 10 Comments

 1. Mias Mix

  Såg filmen på instagram, stackars sally. Det stormade rejält här också. Och idag har det regnat en hel del. Härliga färger på krassen, passar bra nu framåt hösten. Ha en bra vecka!

 2. KajsaLisa

  Kollade filmen, hunden såg riktigt överraskad ut. Ödsliga stränder har också en tjusning, fina bilder även utan sol och bad.

 3. Violen på Brandholmen

  Varje årstid har sin tjusning! Skönt att vi bor i ett land med tydliga årstidsväxlingar! Tänk om det alltid vore sommar, det skulle vara både tråkigt och jobbigt! Ser fram emot hösten och de vackra färgerna!
  ha en fin vecka!

 4. Beppan

  Hösten är inte dum med alla vackra färger och härliga luft. Stormarna och regnen kan vi förstås vara utan…
  Fina foton! såg stackars Sally trilla i vattnet. Inte skoj. Tur hon inte gjorde illa sig.

 5. Ulla Laiho

  Det är så vackert med krassens varma färgtoner.

 6. FREEDOMtravel

  Fina bilder! Det har varit en väldigt fin sommar i år, så jag är också nöjd och beredd på höst nu 🙂

  1. Helen

   Tack och denna kommentar hade hamnat i skräpmappen, lite konstigt men till slut upptäckte jag det. Den andra kommentaren gick fram direkt.

 7. Helena FREEDOMtravel

  Hamnade min kommentar i papperskorgen…? Provar utan bloggadressen…

 8. Anni

  Tänk att du lyckades fånga fallet på film! Snacka om snopen hund! 🙂
  Jag inser hur lyxigt jag har det som varken lider av flugor, knott eller mygg – alltså vill jag gärna att sommaren stannar lite längre. Men här är så torrt att det ser ut som det brukar göra i slutet av september, det gör mig väldigt sensommarmelankolisk.
  Vacker kruka för krassen, inte alla som har så stora och matchande “kärl” 🙂

Leave a Reply