Hårigt värre

You are currently viewing Hårigt värre

När man delar livet med en vit lurvig, fyrbent varelse kan det ibland bli hårigt värre. Eftersom hårigt är veckans tema hos Gems Weekly Photochallenge så blir detta mitt bidrag där.

Jag är i varje fall tacksam att hon bara fäller två gånger om året. Hon har just nu gjort bort den värsta fällningsfasen men fortfarande blir det rejäla tussar av vit päls på gräset efter borstning.

Trots att det blir hårigt överallt när hon fäller så överväger glädjen och kärleken Nova ger all extra städning.

This Post Has 11 Comments

 1. "LillaSyster"

  Så är det med våra pälsälsklingar, de ger så mycket tillbaka, vad gör väl lite extra städning. Fin tolkning! Ha en bra dag med Nova. Kram

 2. Det är säkert väldigt skönt för Nova att bli borstad och av med det lösa håret. Hon ser väldigt belåten ut på bilden!

 3. Anne-Mari

  Fint tolka !
  Ja, det blir nok litt håravfall gjennom eit år ?

 4. Eva Hellström

  Underbara bilder på hår och hund. Bilderna är så levande att man som hårallergiker börjar nysa bara av att bara titta på dem:)

 5. Anki

  Så klart blir det en del vita hårtussar efter borstningen 🙂 Jag misstänkte att Nova skulle få vara med på veckans tema – fina Nova!

 6. Paula

  Jag nickar och instämmer, hår? Vadå Hår? Vitt hår på svarta byxorna, det är väl inte möjligt? Jag har också en vit pälskling som jag trimmar ner på sommaren. Hon är lika hårig men korthårig då…

 7. Anneli - A'la Foto

  Jag vet hur det är! Min Pippis kammade jag häromdagen och jag trodde hon inte hade någon päls kvar när jag var klar för så mycket hade jag i handen! Men päls hade hon och jag lovar att jag kan kamma bort lika mycket idag! Just pälsfällningen är lite jobbig men livet utan våra djur vore väldigt fattigt så jag står ut! Och jag har ju också vita så jag vet hur det är med vit päls på svarta kläder! 🙂

  1. Helen

   Livet vore verkligen fattigt utan pälsbollarna ?.

 8. Byblixtra

  Ja, visst är det så att husdjurens kärlek överskuggar besväret med extra städning. Fin tolkning.

 9. Ditte

  Så fin Nova är! Och visst blir det en del hår, men inte så ofta. Härliga bilder från en fin trakt. Tar mig en vända hit i juli och då på resejobb.

 10. KajsaLisa

  Hon blev jättefin efter kammningen. Sen får du alltid in sådana fina bakgrunder i dina bilder.

Leave a Reply