Här och nu

Du visar för närvarande Här och nu

Just här och nu, på söndag eftermiddag. pågår ihopsättande av nya köksmöbler från IKEA. Samtidigt på TVn i köket visas program om den nyligen avlidne Ingvar Kamprad.

Tillsammans med äldste sonen gick köksbordet enkelt att montera ihop. Köksstolarna var lite besvärliga så där fick maken och sonen hjälpas åt.

Nu fattas bara en ny kökssoffa eller så får jag måla om den vi har. Jag gillar inte den gamla så jag ska försöka få tag på en annan.

Här och nu är veckans tema hos Gems Weekly Photochallenge. Det är egentligen ett hopplöst tema för så snart man har dokumenterat det som händer just här och nu är just det ögonblicket redan över. Men jag har i alla fall visat vad som hände just då, under söndagseftermiddagen.

Detta inlägg har 22 kommentarer

 1. "LillaSyster"

  Nya fina möbler!
  Visst är det kul att förnya sig lite ibland. Själv är jag inne på att skaffa ett runt köksbord. Ha en fin vecka och lycka till med att hitta en soffa du gillar!

 2. Eva Hellström

  Där träffade du verkligen mitt i prick på veckans kluriga temaord. Hoppas du hittar en ny kökssoffa. Visst är det trevligt att måla om gamla möbler, men ibland behöver man skaffa nytt.

 3. Violen på Brandholmen

  Kul med nya köksmöbler! Kan vara trixigt att montera men det brukar gå (särskilt om man läser anvisningarna). Vi bytte köksstolar för några veckor sedan och bara det gav köket ett lyft!
  Ha en fin vecka!

 4. Anneli - A'la Foto

  Så roligt med nytt bord och stolar! Hoppas du får tag i en fin soffa till! Är du med i 365 i år igen? Jag har inte sett dig! 🙂

  1. Helen

   Det blev jättefint med nya möbler! Jag tänkte först inte vara med i 365 Foton men jag anmälde mig förra veckan. Blev så sugen att delta men jag ligger lite efter fast jag känner mig inte särskilt stressad av det. 🙂

 5. Musikanta

  Det var verkligen ett aktuellt inlägg – det var ju här och nu som var meningen. Det är alltid roligt med lite nya möbler från IKEA – som väl är slipper jag att montera dem. Möjligtvis hjälper jag till att hålla lite här och där.
  Ingrid

 6. By blixtra

  Det var verkligen ett ”här och nu”-inlägg. Å, visst är det så att ”här och nu” snabb övergår till ”för en stund sedan”.

 7. Birgitta Malmstedt

  Lycka till! I morgon skall jag själv till IKEA och titta på garderober.

 8. Ditte

  Visst är det så att här och nu snart var då och kanske där. Men du har gjort en fin tolkning och du var just där just då-

  Bra att ni fick till både bord och stolar. Roligt att få höra hur det går med en kökssoffa. Lycka till!

 9. Carita Liljendahl

  Fint bord! Vet du… om det är ett klaffbord är det likadant som jag har, men mitt är vitt.
  Jag tycker jag känner igen alla delar från den stund då vi monterade det för snart två månader sedan.

 10. Tomtan

  Men du fångade ett ögonblick även om det genast är förbi…..

 11. skogstrollet

  Ett mycket träffande Här och nu. Det är roligt att förnya och kan också vara en smula svårt att få ihop det nya. Men när det väl är på plats är det bara att njuta. Hoppas du får tag på en ny soffa också, snart.

  1. Helen

   Det blev så bra! Kökssoffa verkar däremot inte så lätt att hitta för vi vill ha en lång, helst 2 meter. Jag letar vidare.

 12. BP

  Tajmingen av att sätta ihop IKEA-möbler, veckotemat och Ingvar Kamprads död är ju nästan lite kuslig. Eller så vänder man på det hela och säger att tajmingen var perfekt, då du samtidigt hyllar Sveriges största och i mina ögon hittills enda riktiga entreprenör. Bra jobbat där – i dubbel bemärkelse!

  1. Helen

   Tack BP! Det var verkligen en lite underlig tajming.

 13. Paula

  Ja tiden går framåt, det kan vi inte hejda. Men nu har du dokumenterat en liten bit av här och nu!

 14. KajsaLisa

  Visst är temat svårt, men du fick ju till det.Hoppas dom nya möblerna blir bra.

 15. Annette

  Roligt att förnya sig. Bordet ser inte ut att vara i så många delar i alla fall. Vi beställde nya möbler till tjejernas rum från bland annat IKEA innan jul. Bella fick en så fin fåtölj som jag blev sugen på att ha egen i mitt arbetsrum, med fotpall 🙂

 16. Maria

  Roligt med lite nytt möblemang och tänk att ert monteringsarbete sammanföll med programmet om IKEAs grundare. Det fick du till bra. Allt gott!

 17. Anne-Mari

  Fint innlegg som passa godt til tema.
  Du har så rett, her og no er berre i øyeblikket og vanskeleg
  å formidle.

  God helg.

Lämna ett svar