Här är det låst – fågelholk för kluriga

Du visar för närvarande Här är det låst – fågelholk för kluriga

Jag undrar om någon direkt fattar vad detta är? En konstig fågelholk som är helt låst?

Det senaste året har jag ägnat mig åt geocaching när tid och andan fallit på. Geocaching är en typ av skattjakt där man med hjälp av en GPS ska finna en plats där någon gömt en burk eller liknande. I cachen finns en loggbok som för det mesta består av en pappersremsa som man ska signera med sitt användarnamn och datum. De vanligaste cacharna är en burk som man enkelt öppnar och loggar. Sen finns det svårare geocachar som man måste fundera en hel del på för att lyckas öppna.

Här är det låst av Helen Thalen

Detta är en geocach som inte är så enkel att öppna, här är det helt låst. Jag har inte besökt den tidigare men har fått den beskriven av min syster. Hon besökte den tillsammans med delar av sin familj men de lyckades inte öppna den på korrekt sätt. Själv är jag inte särskilt klurig och har hoppat över den för jag misstänkte att jag inte skulle få upp den.

I min oefarenhet har jag funderat en del hemifrån. Till slut vände jag mig till Google och under helgen fick jag via internet en idé som jag ville prova. Med tanke på veckans tema hos Gems Weekly Photochallenge som är Låst bestämde jag att nu skulle denna testas.

Geocaching

Meningen är såklart att man ska få fram koden till hänglåset för att kunna öppna holken. Inuti finns loggen som man ska signera. Det kluriga är hur man ska få fram rätt kod. Ingången till holken är spärrad med en plastskiva så ingen liten fågel får för sig att bygga bo i den låsta holken.

Under holken hänger en nyckel som man på ett fiffigt sätt ska använda för att få fram koden. Exakt hur man gör tänker jag inte avslöja. Det vore taskigt mot de av mina arbetskompisar som gjort den fina holken.

Geocaching är en rolig hobby som passar mig som ändå är ute och vandrar mycket med vovven. Genom denna hobby upptäcker jag nya områden i vår stad som jag annars knappast skulle besöka.

Detta inlägg har 14 kommentarer

 1. Anneli - A'la Foto

  Nu blev jag ju jättenyfiken! Lyckades du? Även om du inte avslöjar hur måste du ju avslöja OM! 🙂 En jättefin och klurig holk är det i alla fall!

  1. Helen

   Jo, visst lyckades jag?.

 2. By blixtra

  Den var rejält låst och kräver, vad jag kan tro, en hel del hjärngympa innan den är upplåst. 🙂

 3. Tove Olberg

  Jisses, häftig bild på låst och så blev jag invigd i geocaching också! Super vinkel på låst!!

 4. skogstrollet

  Inte illa att du lyckades att öppna den! Ser verkligen klurigt ut att få upp låset.
  Roligt att få en lektion i Geotaggning, har aldrig hört det tidigare.
  Tänkte roat om vi skulle ha någonting sånt i våra milsvida skogar, borde det låsas in en sensor till GPS, för att överhuvudtaget ana var den finns. Intressant och skojigt inlägg tll temat!

 5. KajsaLisa

  Du hittade den perfekta tolkningen på temat, känner folk som sysslar med det här och även gjort det på semestern utomlands. Kul bilder.

 6. Karin

  Kul bild och klurigheter på samma gång!
  Kram!

 7. Ditte

  Vilken spännande tolkning av temat och väldigt roligt att läsa mer om ”geocaching”. Jag har varit med en gång ute på detta och skulle gärna prova det igen.

 8. Maria

  Spännande. Verkligen en fin och jobbad cache men den hör väl inte riktigt till de jag vanligtvis ger mig på. Men en dag kanske. Hur som helst är geochaching lite småkul. Härlig tolkning.

 9. Gemsofmylife

  Underbar bild och vilken rolig aktivitet 🙂 måste läsa mer om den
  Tack för fina bilder och att du är med och tack för länk
  Kram

 10. Sophia

  Spännande. Vad har denna gör GC kod? ?

  1. Helen

   Det är kul med geocaching och speciellt när man lyckas med de kluriga ?. Jag tror denna har GC68VKP men det är ganska många cachar i området men i så fall är det någon av de närliggande.

Lämna ett svar