Gott Nytt År och 2017 års favoritbilder

Du visar för närvarande Gott Nytt År och 2017 års favoritbilder

Jag vill med dessa bilder önska alla ett riktigt Gott Nytt År!

Under 2017 hade jag som mål att delta i någon daglig fotoutmaning och det slutade med att jag var med i två! Glädjande och lite överraskande för mig själv så slutförde jag också bägge. Jag var med i Fat Mum Slims FMSPhotoaday och även i 365Foton. Visserligen använde jag ofta samma bilder i bägge utmaningarna men till olika teman. Jag deltog också i Gems Weekly Photochallenge som jag hittade en bit in på året så den kan jag inte säga att jag slutförde helt.

Gott Nytt År av Helen Thalen

Min tanke och mål med att delta i olika fotografiska utmaningar var att lära mig mer och få idéer till motiv att fota. Det är enklast och bekvämast att slentrianmässigt fota samma motiv i ungefär samma miljö. Genom fotoutmaningarna blev jag tvingad att ta mig ur bekvämlighetszonen och tänka annorlunda.

Jag har lärt mig massor under 2017 och är tacksam och glad för de erfarenheterna. Vilka mål jag ska ha med mitt fotograferande under 2018 har jag inte bestämt än. Det enda jag vet är att jag inte ska delta i Fat Mums Slims dagliga utmaning. Trots allt tar det mycket tid och jag har mycket annat jag vill lära mig och hoppas kunna utvecklas inom andra områden.

2017 års favoritbilder

Här kommer mina egna favoritbilder från 2017. Det kanske inte är fotografiskt perfekta bilder men mina personliga favoriter.

Älskade Sally av Helen Thalen

Denna fina bild på älskade Sally är min första favoritbild. Hon älskade snö och att vara ute i skog och mark på långa vandringar. Jag kan fortfarande inte fatta att Sally gick bort i cancer i maj 2017. Hon var den allra ljuvaste varelsen och jag saknar henne så oändligt mycket.

2017 års favoritbilder av Helen Thalen

Denna bild på Sally och Nova ger en sagolik känsla och mor och dotter ser ut som sagoväsen där de sitter med solen i pälsen.

Min systera bröllop var en av 2017 års höjdpunkter. Det var så härligt att se deras stora glädje och kärlek på bröllopsdagen. Jag är så glad att de fann varandra!

Sommaren är en härlig tid då jag gärna passar på att fotografera alla vackra blommor, både vilda och trädgårdens blomster. Denna vackra pion är min favoritbild på de blommor jag fotade under 2017.

En bild på havet vill jag ha med i en favoritkavalkad. Denna tog jag under en tur med familjen i slutet av sommaren.

Dessa två älgkalvar lyckades jag fånga på bild av en slump när vi var på Ulvön i augusti. Jag är inte annars någon vidare naturfotograf men ibland ska man ha tur.

2017 års favoritbild av Helen Thalen

Årets absoluta favoritbild är denna på Nova. Bilden andas frid, sommar och också lite vemod där hon sitter på strandkanten och tittar ut över denna lilla sjön.

Jag önskar att alla får en bra start på 2018 och att det blir ett fantastiskt år!

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Eva Hellström

  Helt fantastiska bilder tagna av en mycket skicklig fotograf. Älskar mest bilden på pionen om jag ska välja.

  1. Helen

   Tusen tack! Jag fotograferade mer än vanligt under 2017 och träning ger färdighet som det så sant heter.

 2. By blixtra

  Bra idé att göra ett urval från det gångna året. Du har tagit många fina bilder på olika händelser och storslagen natur. Men jag gillar nyårsbilden. 🙂 Den är läcker med tomteblosset och glasen med bubbel.

  1. Helen

   Tack! Det var roligt att kolla igenom årets bilder men svårt att välja.

Lämna ett svar