Geocachingbyggen

You are currently viewing Geocachingbyggen

Bygge är veckans tema hos Gems Weekly Photochallenge och jag tänker visa några byggen som man kan hitta om man sysslar med geocaching.

Jag önskar att jag fotograferat fler av de fantastiska byggen som en del geocachare gör. Den allra vanligaste geocachinggömman är en plastburk som hänger i ett träd. Men det finns också en massa andra varianter. Det är upp till den som lägger ut gömman hur de vill utforma den. Något som man dock måste tänka på är att gömman ska tåla alla typer av väder och årstider.

I våra trakter har vi en duktig geocachare som går under namnet Blue Poppy. Hon/han gör bl.a. fina geocachingobjekt i en serie som heter McPoppy’s Fastighetsbyrå. Den senaste av Blue Poppys byggen jag besökt är denna lilla holk i form av en fyr. Den sitter på en klippa med utsikt över havet .

Ett annat bygge är denna holk i form av en kåta.

Förlagan till den lilla geocachingkåtan är en stor grillkåta på en friluftscentralen i närheten.

I mitt arkiv har jag ytterligare en bild på ett annat bygge av Blue Poppy. Det är en liten kyrka som man ser från E4 när man kör över Skuleskogen- Den står på en sten mitt ute i en liten tjärn. Jag och min syster var fiffiga att loggade den på vintern så vi kunde gå på isen ut till den. Annars får man simma eller använda något flytetyg för att nå den.

Jag har skrivit om ett annat bygge här >.

This Post Has 10 Comments

 1. "LillaSyster"

  Wow säger jag bara. Så himla fina och för den som inte är invigd i Geocahing och hittar en sådan skapelse i skogen får ju något att fundera på – jag skulle få det för jag har dålig koll på geocaching. Tack för att du delar med dig av dessa fina konstverk=) Ha en härligt tisdag! Kram

 2. Ditte

  Verkligen fina byggen! Och roligt med någon som både kan och tar sig den tiden för att få till dessa gömmor. Jättefina bilder! Kul också att det finns “original” till miniatyrerna. Tack för denna fina tolkning av veckans tema.

 3. Carita Liljendahl

  Riktigt vackra byggen här! Fågelholkarna gillar jag bäst, men de andra är inte dåliga bidrag de heller 🙂

 4. Tomtan

  Vilka härliga byggen! Gillar den 6kantiga holken

 5. Paula

  Det var första gången jag ser en fågelholk i kåta-design, den gillar jag skarpt!

 6. Anne-Mari

  Så flotte bygningar i små størrelsar.
  Kreative folk gjer livet rikare for fuglane.

 7. Musikanta

  Så fantastiska byggen – så mycket arbete nedlagt på dessa. Men jag förstår att de måste vara roliga att upptäcka för de som letar.
  Ingrid

 8. By blixtra

  Det var fina byggen av Blue Poppy som lagt ner mycket arbete på dem. Men det gör ju det roligare att hitta punkterna. Smart att ta kyrkan på vintern. 🙂

 9. KajsaLisa

  Jag har aldrig sysslat med Geocaching men känner några som gör det. Tycker iden är jättebra en dataaktivitet som får folk att gå ut i skogen. Kreativa gömmor du visar upp.

Leave a Reply