Geocaching och hundträning

You are currently viewing Geocaching och hundträning

Det har varit en ovanligt intensiv och rolig helg med en hel del geocaching och hundträning.

Fredag kl 07.30 drog jag och min syster iväg mot Sundsvall. Resans egentliga ändamål var att hon skulle prova ut en brudklänning i en butik. Jag fick äran att var smakråd och sällskap under dagen. Men nu är det också hon som lurat in mig i geocachingens speciella värld. Därför ägnade vi också resan åt geocaching både på vägen dit och hem.

Geocaching i Skule av Helens Color Life

Geocachar har olika hög poäng både beroende på hur svåra de är att hitta/lösa och hur svår terräng det är till cachen. Det finns cachar på öar och ute i myrar och de har hög terrängpoäng eftersom det är krångligt att ta sig dit. Efter tips från cachande jobbarkompisar så bestämde vi oss för att ta några med hög terrängpoäng eftersom de är lättare att ta när vattnet är fruset denna årstid. Denna fina kyrka ute i en tjärn ser man från E4 när man kör över Skuleskogen och den är en geocach. Den ligger inte långt från vägen men lite pulsande i snö blev det innan vi kunde logga denna fina cach.

Resan blev riktigt kul, min syster hittade en jättefin brudklänning, vi hann shoppa lite, äta gott och resten av dagen cachade vi. Vi skrattade mycket eftersom cachingen gör att man gör tokiga saker. Mitt inne i Sundsvall rotade vi runt i en park för att hitta en cach. Vi kröp in i en viadukt med sopsäckar på benen för att inte bli blöta och smög runt med ficklampor på rastplatser i mörker under vägen hem. En del cachar är så klurigt gömda så man blir riktigt glad när man lyckas hitta dem. Klockan var nästan nio på kvällen innan vi var hemma igen.

På lördag var jag på pysselträff med HighCoastScrap medans maken tog med hundarna på sökträning. Lilla Nova fick vara med och här hade maken lagt godis i stubben som hon fick leta reda på.

Hon börjar också så smått förstå det här med sök och tycker det är roligt att springa ut till en människa som gömmer sig i skogen. Det är en jättebra början som det bara är att jobba vidare från.

Idag har vi varit till Örnsköldsviks Brukshundsklubb där de anordnat en inspirationsträff. Idag fick vi lära oss mer om hur man kan belöna sin hund, få bättre kontakt och fokus. Det gav åtminstone mig ny inspiration att träna hundarna. Efteråt gick vi en slinga vid klubben på ca 2,5 km som man kan gå med hundarna lösa. Det blev ett gäng på sex hundarna som sprang och busade hela slingan runt tillsammans med sina hussar och mattar.

På vägen hem släppte maken av mig och så gick jag med hundarna över Visarberget hem. Det var grått ute men skön temperatur så vi fick en härlig tur på skoterspåren. På bergets topp kändes det som att jag hade molnen precis ovanför skallen. Bergstopparna man ser där uppifrån hade topparna inne i molnen.

Fler helgbilder hittar du här.

This Post Has 12 Comments

 1. Åke

  Ja dimman låg tät idag. Sån tur ni hittade en brudklänning 🙂 Men krypa omkring… Den där kyrkan har jag lagt mörke till… … den syns om man tänker till på naturen en sommardag liksom… Ni jobbar bra med hundarna 🙂

 2. Beppan

  Härlig helg med varierande innehåll!
  Inte mycket till snö ni har där nere i skogen.
  Än har vi inte heller så mycket – men det är långt till våren….

 3. Lena

  Härlig bild på vovven och stubben 🙂

 4. skogstrollet

  Det där med Geocaching verkar ju jätteskoj. Förstår att det lockar till skratt.
  Så fin bild på hundarna, den första men den andra med hunden och stubben är helskön den också.

 5. Anneli - A'la Foto

  Härliga bilder och en vacker kyrka mitt i ingenstans! Geocaching, är det alltså att man bara ska leta reda på olika saker i naturen och på dessa saker finns det något som gör att du kan logga att du hittat dem?
  Bilden på vovven och stubben är så vacker!! Den hade jag lätt förstorat! :O)

  1. Helen

   Geocaching går ut på att hitta en plats med Gps:en i den tillhörande appen. På den platsen finns nån typ av behållare med en pappersremsa där man skriver datum och signatur. Behållaren kan vara mer eller mindre svår att hitta och ibland klurig att öppna. Det är riktigt skojigt!

 6. Anni

  Ni har sökträning med belöning både du och hundarna! Tur att det inte ligger godis vid varje cach också.
  Lika härliga foton på dina fina hundar denna vecka, de gör sig oförskämt bra i vinterlandskap!

  1. Helen

   Exakt!! Sök som sök ?

 7. Lottisen

  En innehållsrik helg! Geocaching låter spännande särskilt när man får komma ut i så vacker natur som du visar!

 8. KajsaLisa

  Geocahing verkar kul, känner fler som håller på med det. Bilden med hundarna på vägen och den med kyrkan är mina favoriter.

 9. kiki freese

  Värsta skattjakten det där med geocahing. Låter riktigt kul.
  /Kiki

Leave a Reply