Full fart i djupsnön

You are currently viewing Full fart i djupsnön

Idag visar jag några bilder som jag tog för ett par veckor sedan när det var full fart i djupsnön. Min man skulle ut med skoter men jag klädde på mig och gick istället för att åka med honom. Skoterspåren var ganska lösa så jag fick en jobbig vandring upp för berget. Vi bor vid foten av Visarberget som är ca 270 meter högt och jag kan säga att sista biten gick det inte fort. Till slut kom min man tillbaka med skoter så jag fick åka den allra sista biten till vindskyddet som inte är långt från toppen av berget.

Nova var givetvis före oss upp till vindskyddet. När hon var framme stannade hon och kollade om vi hängde med.

Vit herdehund - Nova - av Helen Thalen

Vid vindskyddet var utsikten fantastisk, solen visade sig med sitt svaga januariljus.

Vi stannade en stund vid vindskyddet och busade med Nova.

Vit herdehund, Nova i full fart av Helen Thalen

Kastar man snö så försöker hon fånga den. Trots att det var mängder av snö hindrade det inte henne från att skutta runt i det vita. Snön flög runt Nova när hon plöjde fram  i djupsnön

Vit herdehund springer i full fart i djupsnön av Helen Thalen

Jag hade på mig de nya snölås jag fick i julklapp och de fick verkligen göra rätt för sig. Utanför skoterspåren gick snön över mina knän. Nova hade det lite lättare för det var lager i snön med ett skikt med lite hårdare snö en bit ner som bar Nova men inte mig.

Min man fortsatte med skotern och körde en annan väg hem. Själv var jag rätt nöjd på pulsande så jag gick samma väg ner. Vinterlandskapet var bedövande vackert.

Visarbergets sluttning av Helen Thalen

På väg ner mötte jag maken och med honom kom Nova som följt med honom. När jag hörde skotern en bit framför mig ropade jag på Nova som kom sättande i full fart.

Det var en härlig utflykt som gav mig och Nova rejält med motion.

This Post Has 4 Comments

 1. Eva Hellström

  Jag ryser när jag kollar de fantastiska bilderna. Du sa’ det själv. Bedövande vackert!

 2. Annette

  Vilka fantastiska bilder, så vackert! Och glittret i Novas ögon! Vilken kondition ni måste ha, som orkar pulsa i den där snön, blir peppad att förbättra min egen kondition.

 3. åsa i åsele

  Härligt med så mycket snö omkring Övik 🙂 Din hund är fantastiskt vacker, är det en vit schäfer?
  Jag gick gymnasiet i Övik 1987, kommer inte ihåg att det var så mycket snö på den tiden… 🙂

  1. Helen

   Jag hoppas gymnasietiden i Ö-vik var bra :-). Det är härligt med snö men vi brukar vanligtvis inte ha så mycket som i år. De senaste åren var vi mest haft is och slask.
   Nova är av rasen Vit herdehund.

Leave a Reply