Fotoutmaningar och kamerakrångel

Just nu har jag stor inspiration för att fotografera och kameran är med mig nästan hela tiden. Men i fredags hade jag otur och drabbades av kamerakrångel. Under dagen var jag på en lång promenad och kameran var förstås med. Jag hittade en bra skogsbilväg som var nyskottat trots att det snöat mycket det senaste dygnet.

Jag tyckte att kamerans autozoom uppträdde konstigt och jag raderade några bilder direkt för att de blev suddiga. En del tyckte jag såg rätt okey när jag kollade dem i kamerans display så jag fortsatte att fotografera.

Sally hittade en rejäl pinne som hon stolt bar med sig när vi var på väg tillbaka mot bilen.

Nova ville också ha pinnen men hon orkade inte bära den själv. Tillsammans med Sally kunde hon bära den några korta stunder. Hennes tålamod är inte så stort så snart hittade hon andra saker att underhålla sig med.

Vägen vi gick på var skottad för att de höll på med avverkning i området. Men som tur var det ingen aktivitet denna dag så hundarna kunde springa lösa och lediga hela vägen.

När jag kom hem och laddade över bilderna till kameran så upptäckte jag att nästan alla bilder var mer eller mindre suddiga. Bilderna ovan är ett par som blev nästan bra men inte perfekta.

Det kändes inte skoj och när jag granskade kameran så upptäckte jag att UV-filtret hade en spricka. Jag försökte skruva loss det men det satt som berget. Jag blev orolig att objektivet fått en smäll och att det var något fel på objektivet också. På lördag var maken in till fotoaffären och de lyckades byta UV-filter och nu fungerar den! Det känns så skönt att det var så enkelt att lösa.

Vädret denna helg har varit fantastiskt. Soligt och ungefär 10 grader kallt. Idag gick jag en promenad i skogen på byn. Jag gick på skoterleden men det var rätt jobbigt för snön var rätt lös i spåret. Vi fick i alla fall komma ut i skogen en stund utan att behöva plumsa i helt obanad snö.

Fotoutmaningar

Jag har kommit igång bra med fotumaningen hos Fat Mum Slim. Detta är veckans bilder till den utmaningen.

Förutom den utmaningen så tänker jag också vara med i en svensk fotoutmaning, 365 foton. Förmodligen kommer jag många gånger att använda samma bilder i de båda utmaningarna.

För att delta i 365 Foton så ska man skapa ett nytt blogginlägg för varje foto. Till detta ändaål har jag skapat en helt ny blogg med ett subdomän till denna blogg. Den hemsidan hittar du här. http://helenthalen.se.

Till denna blog har jag också gjort en ny logo som blev en variant av den jag använder här.

Jag kommer såklart att fortsätta var med i Helgbildens fotoutmaning också. Den nuvarande helgens bilder hittar ni i detta inlägg.

Detta inlägg har 12 kommentarer

 1. Lottisen

  Vad härligt med en promenad i det vita landskapet! Hâr har det regnat envist hela dagen och jag har knappt varit utanför dörren.. Skönt att du fick ordning på kameran!

  1. Helen

   Det är verkligen fint ute nu och det gäller att passa på att vara ute. Töväder kommer så snabbt och då blir det bara slask.

 2. Violen på Brandholmen

  Kamerastrul är ett elände men det var visst av övergående karaktär för du presenterar väldigt fina vinterbilder med Sally och Nova! Det är alltid lika roligt att se vad dina hundar har för sig!
  Ha en fin kommande vecka!

  1. Helen

   Jag är glad att kameran gick att fixa snabbt och smidigt eftersom jag är i ett ”fotoflow” just nu ?

 3. Beppan

  Så trist när kamerorna krånglar. Tur problemet var lättlöst för din del. Jag håller tummarna för min lilla fickvariant. Det lät oroväckande när jag använde den idag. Hoppas det bara var kylan som ställde till det – ca 20 kalla minusgrader.

  Blir alltid så glad att se foton på dina hundar som får springa fritt och leka som hundar ska få göra. Tyvärr inte alla förunnat.

  Du är flitig du med dina utmaningar! Jag har tänkt haka på det där med 365 foton, men inser att jag inte har möjlighet att lösa detta i år heller. Gjorde en egen lista på fotoutmaningar härom dagen. Inte så lång, men kanske tillräckligt för att inspirera.

 4. Charlotta

  Vilket härligt promenadväder. Tur att det inte var värre med kamerna. Min ”bäste-kamera” gav sig för ett par år sedan, för dyrt att laga så jag använder systemkameran vi hade hemma i stället. Jag har upptäckt att jag var en bättre fotograf med den gamla kameran…. så det är ju bara att träna vidare. 365-utmaningen är verkligen ett sätt att träna fotografering, jag var med i några år, men nu hinner jag inte. (även om det känns inspirerande)
  Ha det gott!

 5. Anneli - A'la Foto

  Underbara bilder på dina hundar och så roligt med pinnen och orken! 🙂 Ja, tålamod är inte en det lättaste att ha i någon längre och större form! 😉 Så skönt att det var enkelt löst med kameran! Vet precis hur du kände dig! Har också varit med om liknande fast under ett jobb! Det löste sig som tur var ganska bra det också!

  Du, jag blev alldeles matt när jag såg din nya blogg med 365-bilderna! Vad långt du kommit! Jag lade just in andra bilden idag men jag har inte lika mycket inspiration och ork som du! Dina bilder är fantastiska! Jag älskade bilden med boken! Jag ska titta in där igen och kolla läget! Nu kollade jag bara som hastigast och såg alla bilder! Haha….jag ligger lite efter! Men kul att du är med!

 6. Eva Trillian

  Inte kul när kameran krånglar – skönt att det var så pass lättlöst!
  Lycka till med alla fotoprojekt 🙂

 7. Anni

  TUR att du är kvar i helgbilden, för rena fotobloggar orkar jag inte följa. Vill ha lite substans också.
  Älskar att se dina hundars upptåg, så fina de är i all den vita snön.
  Tur att kameran gick att fixa, jag upplever lite av samma problem med min autofokus – kanske ska kolla filtret?

 8. Åke

  Så kul att följa dina hundar 🙂 Trevliga bilder från djurens fina värld. Filter är en plåga ibland… jag har hållit på att tillverka gängor i över 42 år… lätt att skada dom. Jag har slutat använda filter på grund av vad som kan hända…

 9. KajsaLisa

  Jag tycker du fick till fina bilder på hundarna trots krånglet, UV filter är billiga i alla fall.

 10. kiki freese

  Kul med fotograferingslusten…skönt också när man fixa problem som uppstår utan alltför mycket krångel.
  Dina två vovvar är verkligen söta tillsammans.
  Lycka till med alla fotoutmaningar nu
  /kiki

Lämna ett svar