Födelsedagsbarn på 24 år

Du visar för närvarande Födelsedagsbarn på 24 år

Denna helg har det mest varit fokus på vårt hemmaboende födelsedagsbarn som blev 24 år i lördags. Inför det var jag så illa tvungen att röja och städa huset. Särskilt som vi hade en extra hund förra veckan, efter det hade vi väldigt smutsiga golv. Lite bakning blev det också men det mesta finns som tur är att köpa färdigt i affären.

Semmelkladdkaka och Daimsnitt av Helen Thalen

Det smarrigaste på fikabordet blev ändå det hembakta. Det jag bakade var Daimsnittar som syns närmast kameran och Semmelkladdkaka som syns längst bort. Bägge recepten har jag hittat på Jennys matblogg, Daimsnittar och Semmelkladdkaka.

Födelsedagsbarn på 24 år av Helen Thalen

Det är inte alltid så lätt att hitta presenter till en 24-åring. Förutom nyttiga saker som kläder och ett par skor så fick han en kub där varje bit är olika stor. Det blev kvällens underhållning att försöka lösa den.

Idag tog jag med bara Sally på en promenad i skogen medan husse var med Nova på hundträning. Det var så härligt att gå med den kloka, snälla Sally som jag inte behöver hålla koll på hela tiden för hon sticker ingenstans. Vädret är däremot konstigt så den vackra fina vinterskogen vi hade för bara en vecka sedan är borta. Dessutom var det helt plötsligt en nytt hygge på ett ställe där det var gammal fin skog förra söndagen.

Det var tur att jag bara hade Sally med mig. Risken för skador var stor om Nova också varit med och de hade rusat runt och busat på isen. På bilden ovan står Sally på skoterleden som just här var en ren isgata.

Fler helgbildern hittar du här.

Detta inlägg har 10 kommentarer

 1. Violen på Brandholmen

  Alltid lika festligt med födelsedagskalas! Så mycket gott det fanns på kaffebordet!
  Så snön har börjat smälta undan nu. Här har vi inte haft mycket snö i vinter men vi har fin is på fjärden här utanför. Barnen har vinterlov kommande vecka och de skulle nog gilla ett rejält snöfall!
  Ha en fin vecka!

 2. Beppan

  Så trist med dessa eländiga isgator. Här har det kommit lite nysnö på isen så det är dubbelt förrädiskt.
  Tur vi har Ice-bugs!! Hundarna har ju inbyggda sådana, men så lätt att de halkar och gör illa sig ändå.
  Skoj med födelsedagsfirande! Ska kolla in recepten på de där kakorna. Ser frestande goda ut.

 3. Åke

  Trevliga bilder 🙂 Jag småler åt trippen i skogen 🙂 Så kul med kalas också 🙂 Semmelkladdkakan lät spännande 🙂 Kul present med. Skogen är liknande här, där jag passerade idag hade det tinat där Gudrun gjort sitt slag… Jag hade spikskorna på som tur va 🙂 Hade velat gå längre men i skogen var det för mycket snö ännu… En fortsatt trevlig vecka!

 4. Anni

  Så snopet med skogen som försvann! Isgatan ser verkligen läskig ut – det går så fort när man ramlar!
  Men den där kuben ska jag minnas när min äldste son fyller 24 efter sommaren, den kan allt vara något för honom också! Annars är han bäst på att skriva önskelistor, som tur är!
  Och vilket fikabord han firades med, det såg otroligt mumsigt ut. jag klickar mig genast vidare till kladdsemlan.

 5. skogstrollet

  Kanske tur att det går att snedda utanför skoterspåret, det verkar inte vara riktigt tillförlitligt att vandra på. Men skogen, så trist….

 6. Anneli - A'la Foto

  Grattis till födelsedagsbarnet och tack för tipset på dajmsnittarna! De ska genast göras här hemma! 🙂
  Det kan inte vara helt lätt med vita hundar i den där smutsen! Det där skoterspåret såg riktigt farligt ut! Fina bilder som vanligt! 🙂

 7. Anemonen

  Oj vilket fint kalas du åstadkommit. Jojo det där med presenter är inte lätt. Jag har själv en som fyller nu och han vill inget ha. Så vi beslutade att ge paret ett gemensamt bidrag till en spa helg. För det gillar de och det behöver de för de jobbar mycket och varit okrya en tid nu så det kommer nog till pass. Sally är lika vacker än. Ståtlig hund ni har.

 8. kiki freese

  Får känslan av det du bakar är riktigt smarrigt! Grattis till 24 år! Snart ska jag fira min 27 åring…knappt man kan fatta att ens barn kan vara så gamla 🙂
  Nä, isgator och grå himmel är inget härligt väder men Din vy med berg är ändå väldigt trevlig.
  /Kiki

 9. Mias Mix

  Jobbigt med isgata… Desto roligare med kalas! Ja visst är det svårt med presenter när de är i den åldern. Sonen fyller 25 snart. Han önskar sig permission från sjukhuset så det ska vi se till att han får då! Den där kuben såg rolig ut!

  1. Helen

   Jag hoppas verkligen din son får sin önskan uppfylld!!❤

Lämna ett svar